Archive for the ‘Ohjeet’ Category

Vintage korvakorut helmistä ohje

torstai, tammikuu 21st, 2016

Pakettikortti massata ohje

torstai, tammikuu 21st, 2016

Luciakoriste ohje Katopolyclay massasta

keskiviikko, tammikuu 13th, 2016

Enkeli avaimenperä ohje

keskiviikko, tammikuu 13th, 2016

Silkscreen tekniikka

keskiviikko, tammikuu 13th, 2016

Sapluunat on suunniteltu ja valmistettu suomessa. Kiitos Sirpa Pasolle ohjeesta!

Memorywire rannekoru jouluväreissä ohje

tiistai, tammikuu 12th, 2016

Piparikorusetti ohje

tiistai, tammikuu 12th, 2016

Jouluinen ovikoriste Katopolyclay massasta

keskiviikko, joulukuu 2nd, 2015

Jouluiseen ovi koristeeseen olen käyttänyt itse sekoittamamiani värejä. Värien reseptit löydät tästä. Resepteissä käytetyt määrärt riittävät tähän ovi koristeeseen, punaista on liikaakin, mutta kyllä sille käyttöä löytää :)

Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös pelkkää helmiäistä, vihreää ja punaista.

Ja vielä uudestaan; valmis ovikoriste

Jouluinen ovikoriste Kato polyclay massasta valmiina.

Tarvike listaus ja linkit kauppaan:
Massaa
Akryylimaalia
Pigmenttijauhe
Pigmenttivahaa
Notkean veitsi
Lumihiutalemuotti
Akryylikaulin
Tekstuurilevy
Pastakone
Lisäksi: kaarevat muotit, suti, pilli, hammastikku, kosteuspyyhkeet, leivinpaperi ja teippi.

Helmiäinen ja metallivärit, kaksi värireseptia

keskiviikko, joulukuu 2nd, 2015

Tänään ajattelin kertoa hiukan Kato polyclay metalliväreistä, eli helmiäisestä, hopeasta, kullasta ja kuparista. Kaikissa näissä on nätti kimallus, joka tulee hyvin hienosta mica pulverista massan seassa. Jotta mica toimisi oikein, on massa johon se on seotettu läpikuultavaa. Ei,massa ei näytä läpikuultavalle, mutta läpikuultamaton massa peittäisi mican kiillon. Metallivärit usein on hiukan raidallisia ennen kun niitä työstää notkeaksi, se taas johtuu siitä että etttä nämä pienet mica hippuset on silloin toisissa kohdissa eri suuntaan kuin toiset, ja näin niin hohde eroaa ja tulee illusio eri sävyisistä massoista. Tätä mica hippusten erisuuntaan menoa hyödynnetään esimerkiksi tekniikassa nimeltä mica shift. Utelias löytää siitä heti googlella englanninkielisiä ohjeita, suomenkielistä ohjetta odottavalle lupaan lisätä asian ohjeiden todo listalle.

Muilla valmistajilla on useita metallinhohtoisia värejä, mutta Katolla ei. Katolla on ajatus että osaamme tehdä maalia, miksi tehdä miljoona väriä massaa kun omat värit on helppo sekoittaa? Kaikki Katon massat on tehty värien sekoittamista ajatellen ja ne on puhtaita. Värien sekoittamiseen on tarjolla väritiivisteet, jotka käytännössä on melkeimpä pelkkää pigmenttiä.

Katon metalliväreissä micaa on todella paljon, enemmän kuin muilla. Sitä on niin paljon että usein on hyvä laimentaa metallivärejä läpikuultavalla, se tuo väriin syvyyttä ja antaa micahippusille lisää tilaa kiiltää.  Ja tästä päästään ensimmäiseen väriin; helmiäinen.

Kuvassa helmiäinen ja läpikuultava. Usein sekoitn nämä 1/1 sekaisin, ajatuksella että saan syvemmän ja kiiltävemmän helmiäisen. Massat on paketissa raidallisia, näitä kannattaa hyödyntää. Kuvassa mulla siis on kolme raitaa helmiäistä ja kolme läpikuultavaa. Helppoa eikö totta?

Jouluinen metallivihreä (tumma) syntyy kun seottaa kaksi raitaa kultaa, kaksiraitaa läpikuultavaa, yhden raidan helmiäistä ja puolipakettia vihreää väritiivistettä. Tavallinen vihreä massakin kävisi, mutta kun se ei ole läpikuultava, laimentaa se mican hohdetta.

Joulun punainen syntyy samalla reseptillä kuin vihreäkin; kaksi raitaa kultaa, kaksi läpikuultavaa, yksi helmiäistä ja puolipakettia punaista tiivistettä.

Lopputulos näistä kolmesta näyttää tälle:

Keramiikka look-like koru massasta -ohje

torstai, elokuu 6th, 2015

Tarkikkeet:

Muottisetti, akryylikaulin, nestepolymeeri, minimuotti, suti, lehti (ei väliä mikä, kunhan kuvio mielyttää, tämä kasvaa meidän pihassa), jämämassaa joka sopii nestepolymeerin sävyyn (mulla vaaleanharmaa joka hiukan menee violettiin) ja lisäksi mulla käytössä kaakeli, veitsi, kosteuspyyhkeitä, leivinpaperia ja massamankeli.

Massa notkistetaan huolella, jonka jäljeen siitä tehdään ohut levy, mulla mankelin asetus numero 3.

Lehti (yksikin riittää) asetellaan massan päälle ja kaulitaan.

Lehdet pois, ja ihastellaan kuviota. Lehdet vaan on mailman paras tekstuurityökalu.

Sitten leikataan niistä kohdin palat mikä silmää eniten mielyttää. En halua palasistani lehden näköisiä joten leikkaan ne sivusuuntaan. Jos haluat täsmälleen samanlaisen korun tarvitset 3 isoa, 6 keskikoista ja 6 pientä, mutta mun koru on pitkä, vähempikin riittää.

Miniympyrällä tehdään reiät nauhalle molempiin päihin jokaiseen palaan. Jousimuotin idea on että jos massa jää muotiin, saat työnnettyä sen päällä olevasta nappulasta ulos, ja se on ihan hyvä työntää heti; useampi pala tukkii muotin eikä se enää toimi oikein.

Ja sitten suditaan nestepolymeeri. Ohut kerros pinnoille ja sivuille. Otan korkin kokonaan pois ja kastan sutia pulloon. Sutia aei saa putsattua, se on tämän jälkeen vaan tähän käyttöön, mutta nestepolymeeri ei kuivu ilman lämpöä joten voit käyttää samaa sutia monta kertaa. Puhdistan sudin vain pyyhkäsemällä kosteuspyyhkeeseen. Jos jälki näyttää suditulta, odota hetki. Nestepolymeeri tasottuu itsekseen. Kun kaikki on sudittu laitetaan ne uuniin. Koska meidän jämät on tietenkin Katoa tulee asteita 145 ja aikaa varataan noin 25min.

Päivän valo valitettavasti loppua ja tämä valo vääristää väriä. Sommitelen palat haluttuun malliin ja ja leikkaan nauhaa hiukan vajaa 2m pätkiä, mulla on 3 nauhaa joten sitä menee noin 6m. Solmut vie yllättävän paljon nauhaa.

Solmut on ihan perus solmuja, ja aloitan siis solmulla. Jätän toiseen päähän noin 15cm tyhjää nauhaa lukkoa varten. Kaikki nauhat siis nippuun ja ihan perussolmulla yhteen. Sitten yksi nauha edestä reiästä sisään ja takakautta toiseen päähän josta taas reiästä läpi. Ja sitten taas solmu.

Ja seuraava samalla tavalla perään. Ja seuraava. Ja seuraava, kunnes ollaan lopussa.

Viimeisenä kiinnitän lukon. Sen pujotan yhteen nauhaan ja teen taas solmun. Jokaisen nauhanpään viimeisten myös erikseen pienellä solmulla.

Sitten koru onkin valmis! Päivänvalolla huomenna otan lisäkuvia jotta pinta pääsisi oikeuksiinsa, jääköön myös oikoluku sinne odottelemaan.