Archive for the ‘Kaulakorut’ Category

Vaihdokit

tiistai, marraskuu 3rd, 2015

Niimpä niin, kesällä puhuin kovasti että nyt tulee ryhti liike blogin kanssa, ja taas se sitten nähtiin. Puolustuksekseni on sanottava että syksy on meille ollut erityisen raskas, ja olen juossut kuin päätön kana sammuttelemassa tulipaloja siellä täällä. Noin niinku kuvannollisesti.

Ecc oli ja meni, enkä ole yhtään mitä tänne siitä jakanut joten ajattelin alotella tästä. Meitä lähti sinne kolme suomesta, ja ehdotin heille että mitäs jos tehtäisiin toisillemme korusetit ja vaihdetaan ne päittäin, niin että jokasella on setti jokaiselta. Idean pöllin Donnan viimevuotisesta uutiskirjeestä, kun Donna oli vaihtanut sormuksia kavereitten kanssa ja kaikki oli saanut huippumakeita erillaisia sormuksia. Kerroin kyllä rehellisesti Donnallekin että pöllin sen idean tähän :D

En ole vielä kuvannut mitä minä sain vaihdossa, mutta alla olevat korusetit siis lähti vaihdokkeina multa. Sen verran kuuntelin toiveita että mun viime kesän isot millefiorikokeilut oli rivissä ja niistä sai suosikin valita. Ja molemmat valitsi saman, joten ovat hyvin saman tyylisiä:

Klikkaamalla kuvan saa suuremmaks

Klikkaamalla kuvan saa suuremmaksi

Koitan ehtiä kuvata mitä mahtavaa sain vaihdossa itse, ja kirjotella muutenkin mitä kaikkea ecc tänä vuonna oli, but you know me, edellinenkin on edelleen kesken..

Keramiikka look-like koru massasta -ohje

torstai, elokuu 6th, 2015

Tarkikkeet:

Muottisetti, akryylikaulin, nestepolymeeri, minimuotti, suti, lehti (ei väliä mikä, kunhan kuvio mielyttää, tämä kasvaa meidän pihassa), jämämassaa joka sopii nestepolymeerin sävyyn (mulla vaaleanharmaa joka hiukan menee violettiin) ja lisäksi mulla käytössä kaakeli, veitsi, kosteuspyyhkeitä, leivinpaperia ja massamankeli.

Massa notkistetaan huolella, jonka jäljeen siitä tehdään ohut levy, mulla mankelin asetus numero 3.

Lehti (yksikin riittää) asetellaan massan päälle ja kaulitaan.

Lehdet pois, ja ihastellaan kuviota. Lehdet vaan on mailman paras tekstuurityökalu.

Sitten leikataan niistä kohdin palat mikä silmää eniten mielyttää. En halua palasistani lehden näköisiä joten leikkaan ne sivusuuntaan. Jos haluat täsmälleen samanlaisen korun tarvitset 3 isoa, 6 keskikoista ja 6 pientä, mutta mun koru on pitkä, vähempikin riittää.

Miniympyrällä tehdään reiät nauhalle molempiin päihin jokaiseen palaan. Jousimuotin idea on että jos massa jää muotiin, saat työnnettyä sen päällä olevasta nappulasta ulos, ja se on ihan hyvä työntää heti; useampi pala tukkii muotin eikä se enää toimi oikein.

Ja sitten suditaan nestepolymeeri. Ohut kerros pinnoille ja sivuille. Otan korkin kokonaan pois ja kastan sutia pulloon. Sutia aei saa putsattua, se on tämän jälkeen vaan tähän käyttöön, mutta nestepolymeeri ei kuivu ilman lämpöä joten voit käyttää samaa sutia monta kertaa. Puhdistan sudin vain pyyhkäsemällä kosteuspyyhkeeseen. Jos jälki näyttää suditulta, odota hetki. Nestepolymeeri tasottuu itsekseen. Kun kaikki on sudittu laitetaan ne uuniin. Koska meidän jämät on tietenkin Katoa tulee asteita 145 ja aikaa varataan noin 25min.

Päivän valo valitettavasti loppua ja tämä valo vääristää väriä. Sommitelen palat haluttuun malliin ja ja leikkaan nauhaa hiukan vajaa 2m pätkiä, mulla on 3 nauhaa joten sitä menee noin 6m. Solmut vie yllättävän paljon nauhaa.

Solmut on ihan perus solmuja, ja aloitan siis solmulla. Jätän toiseen päähän noin 15cm tyhjää nauhaa lukkoa varten. Kaikki nauhat siis nippuun ja ihan perussolmulla yhteen. Sitten yksi nauha edestä reiästä sisään ja takakautta toiseen päähän josta taas reiästä läpi. Ja sitten taas solmu.

Ja seuraava samalla tavalla perään. Ja seuraava. Ja seuraava, kunnes ollaan lopussa.

Viimeisenä kiinnitän lukon. Sen pujotan yhteen nauhaan ja teen taas solmun. Jokaisen nauhanpään viimeisten myös erikseen pienellä solmulla.

Sitten koru onkin valmis! Päivänvalolla huomenna otan lisäkuvia jotta pinta pääsisi oikeuksiinsa, jääköön myös oikoluku sinne odottelemaan.

Hyvä tapa pilata harrastus on tehdä siitä työ

lauantai, heinäkuu 25th, 2015

Ei, emmä valita, mä rakastan mun työtä.

MUTTA. Ei tää oo aina pelkkää helmillä tanssimista. Välillä mun pitää shoppailla helmiä kauppaankin, ikävää ;) Ei vaan, tilausten tekeminen tukusta on yksi osa mun työtä. Ja teen sen ihan väärin. Varmasti olisi kaupallisesti järkempää miettiä tarvetta enemmän kuin tahtoa, mutta yleensä tilaukset tulee tehtyä puhtaasti siltä pohjalta että mulla on visio. Ja se mulla yleensä on tilausta tehdessä, ihan kristallin kirkas ajatus siitä mitä yhdistän mihinkin, ja voi noista sais kivat korvikset.

Ongelma kuitenkin on se että teen tilauksen tukkuun, se tarkoittaa että sitä tarvitsee odottaa. Ja odotellessa se visio joskus unohtuu. TAi sitten helmet saapuu kiireen keskelle. Naputan ne hätäsesti kauppaan yhtä hätäsesti otetuilla kuvilla. Ennen otin sivuun itelleni muutaman sieltä täältä, että kun kiire hellittää saan visioni toteuttaa. Työhuoneeseen vaan alkoi kertyi ylipursuava varasto odottavia visioita, samaan aikaan kun pää tuotti niitä lisää.

Olisko nyt hyvä hetki korukuvalle? Joo, on.

Tosiasia onettei se mun kiire hellitä oikeastaan koskaan, sitä on turha odotella. Jos nyt sattuu käymään se vahinko että aikaa on, en raaski ottaa kaupasta kun usein ne on ollut sitten kaupallisestikin kuitenkin ihan hyviä hankintoja, joku muukin on niistä visioita saanut. Antaa olla kaupassa, on mulla muitakin helmiä vielä ihan riittämiin. Ja niin jää usein sekin visio sitten vaan sinne mun korvien väliin pyörimään. Yleensä päädyn koruja tekemään niistä helmistä jotka kaupasta on jo loppu.

Jos tuotetta tulee 10kpl varastoon, varastosaldoksi tulee 9. Ei se yksi ole mulle varattuna, vaan se on siltä varalta että jos käy jotain, esim joku tuote täytyy lähettää syystä tai toisesta uudelleen. Joo, niinkin joskus käy. Sitten kun ne 9 on myyty, täällä pyörii yksi ilman omistajaa. Ei sitä aina laita kauppaan, se päätyy messuille, kurssille tai sitten mä teen siitä korun. Se vasta järkevää, on tehdä malli tuotteesta joka on jo loppu.

No, nyt mä vähän eksyin aiheesta. Tällä kertaa päätin olla fiksu. Kesä on se ainoo hetki vuodesta kun mulla ei ole kiire. Tai on mulla, mutta ei sellanen. Niimpä nt kun sain uudet ihanat helmiäiset kotiin jätin niistä rimpsun tai pari keittiön pöydälle, ja ilmoitin helmeileväni. Onneksi mulla on aviomies joka tukee ja kannustaa ja ennenkaikkea ymmärtää. Niimpä se huolehti lapset ja mä sain helmeillä.

Ylemmässä korukuvasssa on esim violettia helmiäislasihelmiä ja savunharmaita särmikkäitä rondelleja. Sydän lukkoa, sydän riipusta ja iki ihanaa sulkaa. Ja tietenkin, USKO TOIVO RAKKASU RENGAS.

Toisessa korukuvassa onkin sitten taas tätä helmiäislasihelmeä.

Näin. Nyt mä oon tyttyväinen itteeni. Se oli ekat kaksi kuvaa. Hyvä minä. Mulla on paljon lisääkin kuvia koska mä sain helmeillä ihan rauhassa hyvän aikaa. Useampana päivänä. Nämä ei mene korkauppaan, ainakaan vielä. Nämä lähtee kursseille malleiksi ja messuille myyntiin.

Oikoluen joskus toiste, sori…

Sinilila tilauskoru

perjantai, kesäkuu 6th, 2014

Koruun sain värimailmaksi sinivioletin, toiveena oli ei niin “hohtava” mutta kuitenkin näyttävä, Ainoa laatuaan renkaalla. Niimpä yksi aurinkoinen päivä keräsin materiaalit näin:

Tytär teki lokerikon puukäsitöissä, sen olisi tarkoitus päätyä messupöytään, mutta se on niin mahtava etten tiedä raaskinko.

Tämäkin koru on toivottavasti tarpeeksi pitkä kaksinkerroin käytettäväksi, muttei kuitenkaan liian pitkä yksinkertaisenakaan.

Koru kerhotädille

keskiviikko, kesäkuu 4th, 2014

Tilauskoruista tämä oli helpoin, koska koru tuli perhekerhon jossa itsekin käyn vetäjälle. Soveimme muiden äitien kanssa tyylistä, muuten sain melko vapaat kädet. Ajatuksena oli maanläheiset sävyt ja ripaus pinkkiä, USKO TOIVO RAKKAUS renkaalla tietenkin.

Koru on tarpeeksi pitkä jotta sitä voi käyttää kaksin kerroin lyhyenä tai yksinkertaisena pitkänä koruna.

Äitienpäiväkorut

tiistai, kesäkuu 3rd, 2014

Nekin on unohtunut esitellä. Mummu sai vihdoin korunsa:

Mummu on siis ihana anoppini, lasteni Mummu. Yllättäen lempivärit on punainen ja musta, kuva vääristää sävyä hiukan. Kaulakorun kaveriksi tein myös rannekorun.

Avainnauha siipiriipuksella

lauantai, toukokuu 3rd, 2014

Tämä avainnauha on jo löytänyt uuden kodin, mutta halusin esitellä sen täälläkin.

Se on tehty vaaleanpunaisista pyöreähköistä makeanvedenhelmistä ja kirkkaista kristallihelmistä. Renkaassa on tekti Ainoa laatuaan, sekä irroitettva avainosa ja irroitettava siipiriipus helmillä.

Rannekoru ja sille kaveriksi tilaustyönä tehty kaulakoru

maanantai, huhtikuu 14th, 2014

Kaulakoru on sen verta pitkä että se menee lyhyenä koruna kaksin kerroin, tai pitkänä yksinkertaisena. Lukkona iso sydänlukko ja UTR-rengas.

Pari avainkorua

tiistai, maaliskuu 4th, 2014

Nyt kun helmet on taas järjestyksessä on hyvä tehdä korujakin.

Ensin syntyi tällänen, pinkkien helmien pilttipurkki tyhjeni aavistuksen, kaveriksi kupariosia:

Sitten tyhjensin sinisten helmien purkkia, kaveriksi antiikkihopeisia osia ja ihana iso tekstisydän rengas joka on pitkään odotellut sopivaa projektia.

Muistin hiljattain että aikana ennen helmikeskusta ja helmikeskuksen alkuaikoina mun avainnauhat oli tehty niin että ne kävi yksinkerroin pitkänä kaulakoruna, mutta sai lukolla yhdistettyä kaksinkertaseksi lyhyeksi koruksi. Päätin pitkästä aikaa soventaa sitä myös näissä. Jahka ehdin naputtelen nämä molemmat kauppaan tulee sinne myös kuvat miten se sitten käytännössä toimii :)

Rannekoru ja avainnauha makeanvedenhelmistä

sunnuntai, maaliskuu 2nd, 2014

Laatikoistani löytyi kolme ihanaa makeanvedenhelminauhaa jotka kuiski haluaan päästä koruksi. kaveriksi laitoin ainoa laatuaan renkaan ja ja ison sydän riipuksen, lopputuloksena tälläinen avainnauha:

Avainkoru asuilee nyt jo uudessa kodissa. Mutta jäljelle jäi pätkät jokaista helminauhaa. Ne seikkaili keittiön pöydällä kodittomina, kunnes yksi päivä anopin käydessä kahvilla pujottelin niistä kolmirivisen rannekoru.

Rannekoru oli aavistuksen liian lyhyt sekä mun että anopin ranteeseen, mutta Venlalle se oli just sopiva :) Vielä lisäkuva rannekorusta ilman kättä