Archive for the ‘Korusarjat’ Category

Hyvä tapa pilata harrastus on tehdä siitä työ

lauantai, heinäkuu 25th, 2015

Ei, emmä valita, mä rakastan mun työtä.

MUTTA. Ei tää oo aina pelkkää helmillä tanssimista. Välillä mun pitää shoppailla helmiä kauppaankin, ikävää ;) Ei vaan, tilausten tekeminen tukusta on yksi osa mun työtä. Ja teen sen ihan väärin. Varmasti olisi kaupallisesti järkempää miettiä tarvetta enemmän kuin tahtoa, mutta yleensä tilaukset tulee tehtyä puhtaasti siltä pohjalta että mulla on visio. Ja se mulla yleensä on tilausta tehdessä, ihan kristallin kirkas ajatus siitä mitä yhdistän mihinkin, ja voi noista sais kivat korvikset.

Ongelma kuitenkin on se että teen tilauksen tukkuun, se tarkoittaa että sitä tarvitsee odottaa. Ja odotellessa se visio joskus unohtuu. TAi sitten helmet saapuu kiireen keskelle. Naputan ne hätäsesti kauppaan yhtä hätäsesti otetuilla kuvilla. Ennen otin sivuun itelleni muutaman sieltä täältä, että kun kiire hellittää saan visioni toteuttaa. Työhuoneeseen vaan alkoi kertyi ylipursuava varasto odottavia visioita, samaan aikaan kun pää tuotti niitä lisää.

Olisko nyt hyvä hetki korukuvalle? Joo, on.

Tosiasia onettei se mun kiire hellitä oikeastaan koskaan, sitä on turha odotella. Jos nyt sattuu käymään se vahinko että aikaa on, en raaski ottaa kaupasta kun usein ne on ollut sitten kaupallisestikin kuitenkin ihan hyviä hankintoja, joku muukin on niistä visioita saanut. Antaa olla kaupassa, on mulla muitakin helmiä vielä ihan riittämiin. Ja niin jää usein sekin visio sitten vaan sinne mun korvien väliin pyörimään. Yleensä päädyn koruja tekemään niistä helmistä jotka kaupasta on jo loppu.

Jos tuotetta tulee 10kpl varastoon, varastosaldoksi tulee 9. Ei se yksi ole mulle varattuna, vaan se on siltä varalta että jos käy jotain, esim joku tuote täytyy lähettää syystä tai toisesta uudelleen. Joo, niinkin joskus käy. Sitten kun ne 9 on myyty, täällä pyörii yksi ilman omistajaa. Ei sitä aina laita kauppaan, se päätyy messuille, kurssille tai sitten mä teen siitä korun. Se vasta järkevää, on tehdä malli tuotteesta joka on jo loppu.

No, nyt mä vähän eksyin aiheesta. Tällä kertaa päätin olla fiksu. Kesä on se ainoo hetki vuodesta kun mulla ei ole kiire. Tai on mulla, mutta ei sellanen. Niimpä nt kun sain uudet ihanat helmiäiset kotiin jätin niistä rimpsun tai pari keittiön pöydälle, ja ilmoitin helmeileväni. Onneksi mulla on aviomies joka tukee ja kannustaa ja ennenkaikkea ymmärtää. Niimpä se huolehti lapset ja mä sain helmeillä.

Ylemmässä korukuvasssa on esim violettia helmiäislasihelmiä ja savunharmaita särmikkäitä rondelleja. Sydän lukkoa, sydän riipusta ja iki ihanaa sulkaa. Ja tietenkin, USKO TOIVO RAKKASU RENGAS.

Toisessa korukuvassa onkin sitten taas tätä helmiäislasihelmeä.

Näin. Nyt mä oon tyttyväinen itteeni. Se oli ekat kaksi kuvaa. Hyvä minä. Mulla on paljon lisääkin kuvia koska mä sain helmeillä ihan rauhassa hyvän aikaa. Useampana päivänä. Nämä ei mene korkauppaan, ainakaan vielä. Nämä lähtee kursseille malleiksi ja messuille myyntiin.

Oikoluen joskus toiste, sori…

USKO TOIVO RAKKAUS

sunnuntai, helmikuu 6th, 2011

Ihanaa kirjoittaa se vihdoin ääneen, se on meidän oman helmisarjan nimi ja teema. Että olen tätä odottanut, ja viimein, lauantaina se hiljaisuus päätttyi aiheesta.  Osia ei vielä löydy kaupasta, mutta olen päättänyt että ne löytyy huomenna sieltä. Mutta nyt siis mistä on kyse…

Lokakuusta asti olen tärrännyt, ja nyt kun viimein asiasta saisi kirjotella se on kovin vaikeaa. Mistä sen oikein aloittaisin? Hmm, koitetaan aloittaa ihan alusta. Kauppaa on kaksi tapaa harjoittaa, näin yksinkertaistetusti. Joko valmistaa tuotteen jota myy voittoa tavoitellen, tai ostaa jostain halvalla ja myy sitten kalliilla eteenpäin (siis hyvin paljon yksinkertaistetusti). Jälkimmäinen on se mitä helmillä helmikaupassa yleensä tehdään, ja vaikka siinä on paljon muutakin, se ei vaan tunnu mun mielestä oikealta. Niimpä mulla on ollut sitkeä halu harjoittaa kauppaa mielummin ensin mainitulla tavalla, tuottaaa jotain omaa.

Usko toivo rakkaus tuli ideana Pasilta, joka pahaa aavistamati kyseli miksei meillä tuolla teemalla ole mitään. Englanniksi olisi löytynyt valmiina, mutta halusin suomeksi ehdottomasti. Pidän suomenkieleä kauniina, vaikken sitä aina osaa kirjoittaa :) Ja koska valmiina ei löytynyt, tässä oli mun tilaisuus tehdä jotain omaa. Muotokieleen yksi suurin vaikuttaja on tiedostamattaan ollut meidän helmityöryhmä, joka kauan sitten ilmaisi hyvin selkeästi tuotetoiveen yksinkertaisen mallisista osista tekstillä (kyllä, te toivoitte juuri näitä, mutta siitä on kauan, se oli silloin kun Sari vielä veti ryhmää). Niimpä mulla oli yhtäkkiä valmis ajatus, jota lähdin toteuttamaan.

Seuraavaksi tuli aika siirtää idea päästä kuviksi. Ensimmäisen kerran piirtäminen oli vaikeaa, niiden piti olla täydelliset, juuri sellaiset kun mun visio päässäni oli, eli siis tein mittapiirrokset ja mallinteet itse. Kun aikoinaan piirtäjäksi valmistuin, en olisi ikinä arvannut mihin sitä vielä tulen tarvitsemaan :D Materiaaliksi valitsin messingin, sillä se on osottautunut toimivaksi metalliseokseksi korunosissa. Värivalikoiman halusin olevan kattava, hopeoidun lisäksi halusin kaikki antiikkivärit; hopea, kulta, kupari ja pronssi.

Rengas ja linkit ovat ensimmäiset päivänvalon nähneet osat, näitä löytyi meidän messupöydästä ja lisään osat huomenna kaupan valikoimaan. Sarjaan kuitenkin kuuluu samaa tyyliä edustavat helmet, jotka ei ehtineet vielä messuille muotin rikkouduttua. Kauppaan helmet ilmestyvät arviolta maaliskuun aikana. Maaliskuussa viimeistään saamme myös osien oikeat pakkaukset käyttöön, jotka jäi paino-ongelmien takia junasta.

Sitten yksi pikainen (huono) kuva niille jotka ei huomiseen malta odottaa eikä messuille päässeet:

Kameran akku latautuu, ja toivon sitten pääseväni testamaan uutta juuri postin mukana tullutta kuvaustelttaa, ja sitten näette loputkin tähän astisista…

Ihan of topic, osaisiko joku sanoa jonkun hyvän napsuttelun kestävän hiiren, sillä mun hiiri kuoli taas eikä se ehtinyt vanheta kun parikuukautta, joku kestävämpi hiiri olisi kyllä kiva?

Lorem ipsum…

sunnuntai, heinäkuu 11th, 2010

dolor sit amet. Kuulostaa hienolle, voisi olla vaikka latinaa. Vaan ei ole, alkunsa se on saanut latinasta, mutta siitä on jätetty pois sanjoa ja niiden osia. Nettinikkarit käyttää lorem ipsumia ulkoasun ilmaisemiseen, täyteteksinä, auttaa hahmottamaan millainen sivusto voisi olla ilman että vie huomiota pääasialta eli sivun ulkoasulta. Varmaan käytetään muuallakin, en vaan osaa enempää kohteita mainita. Minäpä innostuin siitä tekemään koruja. Sisältää myös making of -kuvia.

Helmet syntyi juhannuksena kauan muhineesta ideasta. Ensin piti levittää kaikkia mahdollisia romuja pöydälle (liittyy myös niihin juhannusaskarteluihin:

Kyllä, kylmä siideri kuuluu lämpinä kesäpäivänä askartelutarpeisiin. Sitten pääsin lorem ipsumin pariin, ajattelin sen olevan paras vaihtoehto tähänkin, ei varasta huomiota itseasiaalta.

Mun suuruden hullu visio oli ensin tehdä koru jossa on monta tuollaista helmeä peräkkäin. Ehkä sen vielä joku päivä teenkin, mutta tällä kertaa tipahdin nopeasti takaisin maanpinnalle, ja päätin että yksikin helmi oli tarpeeksi suuritöinen, saa luvan päätyä koruihin yksinään.mutta siihenn mulla ei ollut tarpeita vielä juhannuksena, joten helmet odotteli kavereita hetken. Lopulta koruista tuli tälläisiä:

korut päätyvät kauppaan uudistuksen myötä, mutta helmien ison työmäärän takia hintaa niille tulee riittävästi. Jokainen ohut paperisuiro on siis liimattu helmen päälle yksitellen käsin, ja lopulta helmet on lakattu useampaan kertaan jotta pinnasta tulisi viimeistyltä. Vuodatin paljon verta näitä tehdessäni, ja moni hyttynen kohtasi loppunsa.

Huurremarjoja

torstai, heinäkuu 8th, 2010

Joku näppärä on saattanut huomata että kaiken muun tiimellyksessä olen poistanut kaupasta kaikki korut. Ei hätää ne palaa kyllä, mä vaan hiukan uudistan koko hommaa. Isolla kädellä. Ne on nyt toistaseksi pois, Palaavat elokuun loppuun mennessä uudella ilmeellä. Tässäpä hieman esimakua siitä…

Esittelen paremmin nyt vain yhden rannekorun, jonka tein pari viikkoa sitten huomasin että sillon tulleet helmiäiset mätsäsi upeasti huurrekukkien kanssa. Niimpä syntyi tällänen rannekoru:

Sitten kuvaa lähempää:

Mutta mikäs ihanuus siinä roikkuikaan?

Koska ketjua jäi yli tein sille kaveriksi korvakorutkin (kuvassa on vaan yksi kun ovat niin runsaat ettei kuvaan mahtuneet yhdessä):

Mutta sitten mut yllätti insipiraatio kun tajusin että mullahan on vaikka kuinka paljon huurekukkia ja helmiäislasihelmiä ja niimpä tein rannekoruille pari värivaihtoehtoakin (korviksista ei ole kuvaa, sori):

Ja helmihullut murisee kun lupasin laittaa uutuksia kauppaan. Ihan kohta, ihan kohta. Kamerasta on akku loppu, eikä se latautunut vaikka kuinka yritin, typerä Pasi oli napannut laturin johdon seinästä. Pari uutuutta laitan tänään, mutta huomenna ja ylihuomenna ja sunnuntaina enempi, ok?

Juhannusaskartelut

maanantai, heinäkuu 5th, 2010

Laitan nyt jotain näytille mitä juhannuksena ehdin väkertää, mutta tosiaan muuttui suunnitelmat kesken kaiken kun tyttö muuttui pilkulliseksi, toiselle kai iskee sitten viikon kuluttua. Mutta siis joo, pari helmeä ja paljon alkoholimustetta ja tulokset on tässä:

Aineet on siis simppeli, isoja 27mm helmiä, pari lamppisrondellia ja samettipintaista polyuretaanivaijeria. jokanen helmi on värjätty käsin tuputtelemalla, ja pintaa on elävöitetty sekotusliuksella. kaukaa ja kuvissa väri näyttää ehkä tasaiselle mutta läheltä näkee ettei ne ole. Lakkasin helmet varmuuden vuoksi, en ole yhtään varmaa pysyykö muste helmissä ilman käytössä. Isot helmet, enkä halunnut varastaa huomiota itseasialata, joten väliin lamppikset ja viimein löysin paikan tuolle samettivaijerille. Olen sitä hypistelly jo vaikka kuinka usein, mutten ole löytänyt sille paikkaa.