Archive for the ‘Koruviikko’ Category

Sunnuntain koru

sunnuntai, maaliskuu 21st, 2010

Sunnuntain koru on farkkujen kaveri, eli sininen. Makeanveden helmiä ja metallihelmiä ja iso salpalukko, aika peruskoru siis.

Tekstiä tulee nyt huonosti. Olen väsynyt, ja ihan suoraan sanoen, en jaksais nyt yhtään helmeä. Perjantaista asti ollaan laskettu tuotteita, katsottu paikat kuntoon niin että uusille on tilaa. sitä muuten tuli yllättävän paljon. Kaupan kamat on pääasiassa meidän “vierasmajassa”, tai mikä se ikinä onkaan. Siitä piti tulla paikka vieraille, siellä on sänky, telkkari, pari nojatuolia. Siellä piti voida istua iltaa, harkittiin biljardi pöytääkin sinne. Sitten me kannettiin sinne vanhat keittiökaappien rungot, niiden päälle sai just sopivasti ikean komplement lokerot helmille, ja mukavasti tilaa alla laatikoille lisää. Sitten sen jälkeen sieltä on lähteny millon mitäkin pois, ja tilalle on tullu hyllyä helmille. Siellä on vielä nojatuolit ja leveä runkopatja. Nojatuolit lähtee, runkopatja jää. Tarvii vieraat johkin majottaa edelleen jos sellasia tulee, muille kun helmihulluille majotus alkaa vaan olla aika ankee. Mutta taas mahtuu lisää helmiä :)

Ollaan ensimmäistä kertaa yli seittämänsadan tuotteen. Mutta se on hetkellistä, monia tuotteita on pari, ne loppuu sitten. Kaikkea mahdollista on tulossa lisää, nou hätä. Tossa korussa oon käyttäny pieniä strassikorulinkkejä, ovat ihan yli-ihania, muttei niistä saa kunnollista käsitystä jollei niitä dsaa käteen. Niitäkin tulee, ja koska ne on niin superihania, mun on pakko mainostaa niitä kun ne on niin käsittämättömän upeita.

Kai tosta saa paremman kuvan. Tollasia siis on tulossa. Mut nyt mä meen nukkuun. Jätin kaiken huomiselle, mä en nyt jaksa enempää tänää. Nukun, laitan huomenna sähköpostit, sitten tilaukset ja sitten avaan kaupan. Illalla siis. Sovitaan kello 21, sitten palautan napit joilla saa tilauksen vietyä loppuun. Sori, mulla vaan pyörii helmet silmissä

Niin juu, koruun on käytetty:

 • 1kpl salpalukko
 • 4kpl korulinkkejä
 • 2kpl vireguardianeja
 • 10kpl puristuahelmen päälisiä
 • 40kpl pyöreähköä 5-6mm makeanvedenhelmeä
 • 35kpl 3.2mm välihelmiä
 • puristushelmiä ja vaijeria

Lauantain koru

lauantai, maaliskuu 20th, 2010

Viisi vaille 11 tultiin sisälle tuolta inventarion parista, meinasi iskeä paniikki, mikä koru päiväksi. Menin riman alta, tänään tulee vanha koru, itseasiassa kaksi, memorywireen tehtyä rannekakoru.

Idea on kiva, se on varastettu naapurin Tainalta, kiitos sinne.  Kumpikin rannekoru on mun omassa käytössä, itelle tehtyjä. En yleensä tykkää memorywireen tehdyistä koruista, musta sellanen ahdistaa ranteessa. Nää kun on kokonaan auki, niin ei ahdista. Tarvii kai taas mainostaa kauppaa sen verran että kumpaankin versioon löytyy tarpeet ainakin jonkun värisenä kaupasta.

Mun piti laittaa asiakassähköpostit vielä tänään kuntoon mutta jätän sen huomiselle, alkaa väsymys painaa. Ollaan koko päivä laitettu kauppaa, ja menee huomiseen iltaa kun aukeaa. Kunhan haen paperit sisälle alan naputella oikeita varastosaldoja ja uusia tuotekoodeja. Kaikille tulee malliin varastopaikka, hyllyn kirjain ja numero. Helpottaa tavaran lisäämistä tulevien osalta. ennen olen jokaisen helmen näyttänyt Pasille ja koittanut selittää mikä se on, nyt Pasi näkee tuotekoodista suoraan että tää on hyllyssä A, hyllyllä 3, lokerossa 3. Ei väliä enää tunnistaako se tuotteen, mun ei tarvi yrittää selittää sille mitä eroa milläkin on, kunhan lisään ja katson vain että paikka on tyhjä. Näin tää olis heti pitäny tehdä. Kauppa aukeaa huomenna illalla, tai varmaan yöseellä vasta. Montaa tuotetta mikä on ns loppu olliut, oli vielä, jotka siis myynnissä heti kun kauppa aukeaa. Mutta. Osaa tuotteista on vain pari, nopeat syö hitaat. Osaa taas löytyi paljonkin.

Takaisin koruun. Mulla on muuten tästä tulossa työohjekin, jos ei vielä kuvasta aukea. Koru on muuten helppo, mutta pientä pään vaivaa tulee jaon sovittamisesta että helmet sopii ympyrälle. Toinen sellanen epämielyttävä vaihe oli kolmas kerros. onnistuu kyllä ihan aloittelijaltakin, mutta varaa hyvät hermot matkaan.

Mustan korun tarvikkeet:

 • 4 kierrosta memorywireä
 • 4kpl kolmereikäistä korujakajaa
 • 9kpl putken mallista helmeä (noin 9-10mm)
 • 42kpl 6mm säröhelmeä
 • 36kpl 3.2mm välihelmi

Edit. pitkän naputtelun jälkeen on todettava että ollaan likempänä nyt kun koskaan 700 tuotteen rajaa, vau. Se menee huomenna luultavasti hetkellisesti rikki. Vanhat tuotteet ei tule uutuus listalle ensimmäiksiksi, vaan ne on siellä listalla siinä kohtaa kun ne on ekan kerran laitettu valikoimaan. Sieltä uusien sivulta näkee kuitenkin kivasti tuotteiden määrän, siellä alalaidassa se lukee montako tuotetta valikoimassa yhteensä on.

Perjantain koru

perjantai, maaliskuu 19th, 2010

Tänään ollaan nopeita ja lyhyitä. Perjantain koru on pirteän pinkki. Tämäkin koru on linkitetty, simpukasta ja korulinkeistä.

Kaikki muu löytyykin jo kaupasta paitsi nuo oksat, ja nekin tulee pian. Tai no, oksaa taitaa olla kuparisena, kukkaa ja nappia tulee muun värisinäkin, muttei ihan heti. Mutta jos ootte jo huomannut, kauppa on kiinni. Se aukeaaa viimeistään sunnuntaina, kunhan saadaan siivottua tuo helmikeskus kunnolla, tarvii hiukan muuttaa systeemiä, tehdään tilausten poimimisesta niin helmppoa että se onnistuu vaikkei tietäisi mistä helmestä on kyse. Samalla katsotaan tuotteita joita ei jostain syystä ole myyty. Niinkun toi harmaa akaatti, ihmettelin mikä vika siinä on kunn ei kelleen kelpaa, vaikka ite siitä tykkään. Pienen tutkailun jälkeen huomasin ettei ne ollu edes myynnissä. Pasi ihmetteli miksei kukaan enää osta välihelmiä, voi johtua siitä että kauppa ajattelee niiden olevan loppuun myytyjä. Me lasketaan tuotteet uudelleen, joten tuotteita jotka on ollut ennenkin ilmestyy taas pian uudelleen myyntiin. Ja tulee noita uusiakin.

Enkä mä keskity vain tuotteisiin. Tilaukset on poimittu, ihan joka ainoo, oli niiden tila mikä vaan. Pakkaan ne sunnuntaina, ja postissa lähtevät maanantaina. Huomisen projektina olisi laittaa asiakas sähköpostit linjaan, eli vastaan viesteihinne todennäköisesti huomenna.

Mutta takaisin koruun, tähän on käytetty:

 • 1kpl lukko ja vastakappale
 • 8kpl 20mm simpukkanappi
 • 7kpl simpukkakukka
 • 16kpl korulinkkejä
 • 15kpl korupiikkejä

Keskiviikon koru

keskiviikko, maaliskuu 17th, 2010

Alkuviikko on mennyt helppojen kivikorujen merkeissä, tänään vaihdetaan lasiin. Vanha tuttu on saanut uuden asun. Ohje muuten löytyy ilmaisista työohjeista.

Korusta tuli tällä kertaa ihanan sininen. Helmet on helmiäislasihelmiä, upean säihkyvän sinisenä. Väliin on löytynyt just oikean väriset strassirondellit, ja keskellä roikkuu sininen lamppuhelmisydän. Se kissa mikä tässä on haudattuna, on että laitan tähän korutarvikepakkauksen myyntiin lähipäivinä. Siis nimenomaan tähän siniseen malliin. Ja sitä paitsi, se on koira mikä tapana haudata. Oon ollu koko päivän pullkamäessä, ei kaikkee enää voi muistaa.

Lisättäköön ettei maanantain koru ollut mun idea. Se taitaa olla alkujaan siskoni joka ensimmäisen vastaavan väänsi, mutta sitä en keksi kenen idea oli laittaa iso kivi riipukseksi keskelle? Taina? Sonja? Mari? No hieno idea, ja meillä ideat kiertää. Tiistai oli ihan mun päästäni, ja tämäkin muuten on. Pitää jatkossa muistaa anta kunnia sille kenelle se kuuluu :)

Elikkäs tähän koruun löytyy ihan virallinen työohje helmikeskuksen sivuilta, ja tarvikkeetkin sinne ilmestyy pakettina. Mutta, sunnuntaina lisäsin paljon erivärisiä strassirondelleja taas kauppaan, joten vaan mielikuvitus on rajana värien ja helmien käytössä. Oman näköiseen versioon tarviit kuitenkin:

 • 1kpl lukko
 • (2kpl jumpring)
 • 1kpl 20mm lamppuhelmi
 • 1kpl lenkkihelmi
 • 1kpl korupiikki
 • 40kpl 6mm lasihelmiä
 • 40kpl välihelmiä
 • 12kpl 8mm lasihelmiä
 • 10kpl strassirondelleja
 • 2kpl joko solmusuojia tai wireguardianeja
 • 2-4kpl puristushelmiä
 • 2kpl puristushelmen päälisiä.
 • koruvaijeria

Hei auttakaas mäessä. Mikä suomennos tolle wireguardianille olis paras? Inhottava sanahirviö kirjottaa, vedän sen varmaan joka kerta eritavalla. Vaijerinsuoja lienee suomennetuin, mut olisko se sitten hyvä? Vai hevosenkenkä? Millä nimellä te sen löytäsitte, sellasella jonka osaisin kirjottaakin?

Tiistain koru

tiistai, maaliskuu 16th, 2010

Yksinkertaisten korujen sarja jatkuu. Isojen pyöreiden akaattien kaverina tähän koruun on linkitetty kolminkertainen kupariketju, yksinään ketju olisi ollut jotenkin yksin. Tämän korun kohtaloa en ole vielä päättänyt, pidänkö itse vai laitanko kauppaan. Toisaalta tykkään tästäkin.

Mulla on menossa kuparikausi. Kun päätin helmikaupan pistää pystyy ajattelin että hopeanväristen osien lisäksi otan myös kullan värisiä, muita värejä voidaan harkita myöhemmin. Mutta kuinka kävikään, kulta, jos en itse pahemmin tykkää on jäänyt hyvin vähälle. Sen sijaan kaikki kupari huutaaa mulle osta osta. Hankin kupariosia ja helmiä yleensä jonkinlaisella visiolla mitä niistä teen. Kuitenkin kun helmet mulle tiensä löytää, olen unohtanut visioni. Paitsi tässä tapauksessa, tämä mulla päässäni muhinut kaikessa yksinkertaisuudessaan jo kauan. Kuparissa kiehtoo materiaalina sen mukavuus työstää, ja värinäkin tykkään.

Samalla punamustalla värityksellä otin akaattia enempikin, sillä se istuu mun mielestä kivasti kuparin kaveriksi. Nämä siis ovat jo täällä, kunhan olen laiskuuttani jättänyt kauppaan lisäämisen väliin. Otan itseäni niskasta kiinni, ja lupaan alkaa lisäillä. Reippaasti laitoin eilenkin, en uusioa, vaan vanhoja loppuun myytyjä Niitäkin on tänään katottu pari, sitten meni biconeja, ja viimisenä ne eilisen korun isot renkaat. Eli mä oon tuote lisäilyssä jo päivän edellä, hyvä minä :)

Mutta siis tässä korussa on siis käytetty:

 • 1kpl lukko
 • 2kpl jumpring
 • 8kpl 14mm akaattihelmiä
 • 8kpl korupiikkejä silmukalla
 • noin 1,5-2m ketjua

Hmm.. Mun on pakko lisätä. Sivukorvalla satuin kuulemaan puhetta helmikeskuksesta, keskustelun osalliset ei tajunneet että selän takana seisoin minä. Toinen ihmetteli meidän mukavia hintoja, johon toinen suht kyynisesti vastasi että odotappa kun strattiraha loppuu, niin nousee hinnat. Ja siis tähän mun on ihan pakko kommentoida. Ei nouse, ei me työssä käyvät sivutoimiset yrittäjät saada starttirahaa (tai näin mä olen käsittänyt, koska en ole pahemmin sellasia kysellyt en mee varrmaksi vannomaan, jos oon väärässä niin älkää korjatko, koska sitten mua ketuttaa). Että silleen ;)

Maanantain koru

maanantai, maaliskuu 15th, 2010

Lupasin esitellä päivittäin tän viikon jonkun korun. Tämä ensimmäinen on mun koruni, tein sen itelleni siis. Malli on helppo, koru on tehty linkittämällä isoilla lenkeillä, helmet on akaattia. Laitoin niskaan lukon vaikka koru pituutensa puolesta pään yli meneekin, mutta koskaan ei tiedä miten tukka on.

Kun siskoni ekan kerran käski mun tilata pieniä kukkalinkkejä mietein mitäköhän niilläkin ikinäkään tekee. Kuuntelen kuitenkin etenkin siskoni ideoita ilman ennakkoluuloja, sillä on yleensä ihan hyviä visioita. Sitten asiakas ilmoitti että isommatkin kukat olisi kivoja, ja pistin tilaten kaikenmailman kukkia ja sydämmiä ja ovaleita ja renkaita montaa erikokoa. Ei tartte kattoa kaupasta, ei ole (sydämiä ja kukkia taitaa olla). Ainoa ”huono” puoli on että näitä menee paljon enemmän kun osaan tilata. Kiitän siis siskoani ja Kaisaa hyvästä vinkistä. Isot pyöreät lenkit, mitä tässäkin on laitan kauppaan tällä vielä viikolla.

Nuo tumman liilat akaatit on hankalia kuvata, ei ne ole noin tummia luonnossa. Valkkasin ison kolikon sen mukaan missä on just sopivaa pinkkiä ja liilaa, ja lopputulokseen oon tyytyväinen. Tää koru roikkuu kaulassa itseasiassa just nyt.

Koru ei ilmesty kauppaan, se on mun :)

Pistetäämpä vielä tarvikelistaus:

 • 10kpl 14mm akaattihelmiä
 • 10kpl 10mm akaattihelmiä
 • 1kpl akaattikolikko
 • 22kpl isoja linkkirenkaita
 • 20kpl korupiikkejä silmukalla
 • 1kpl naulapäinen korupiikki
 • 1kpl lukko

Mä muuten just päätin et tästä tulee perinne, olenhan selvinnyt jo maanantaista.  Vielä en päätä kuinka usein tää perinne uusiutuu, onko tää kerran kuussa,  neljännesvuosittain, vaiko joskus ja jouluna, tai vaan kerran vuodessa. Katotaan, aika näyttää.