Archive for the ‘Kännykkäkorut’ Category

Miniä pullossa riipuksena

sunnuntai, marraskuu 10th, 2013

Viikonlopun kurssin sivutuotteena valmistui tälläisiä:

Ensin täytekeksit (mun lempparit),  joulu eli piparia ja karkkitankoa, karkkia, minilakuja ja punavalkoisia liukuväri sydämiä.

Sitten puhelinkin päivittyi sesongin muiseen koristeluun:

Messukuvia kirkkonummelta ja lahdesta

tiistai, syyskuu 27th, 2011

Ja hei, kiitoksia kumpaankiin järjestäjille ja kaikille asiakkaille. Nappasin muutaman kuvan kummastakin, ja kuvia mukana olleista esimerkkikoruista jotka sitten löysi uudet kodit messuilta:

Ensin reipas apulainen masalasta joka esitteli miten spinneri toimii. Kunhan joku muu reipas toimertuu löytää kyseinen vekotin tiensä kaupan hyllyllekin.

Muuten pöytä näytti tältä:

Ja loput samaa pöytää kun masalan metrit ei mahtunu yhteen kuvaan…

Sitten pari korua (molemmat siis myyty), ja varmaan meidän nähdyin laatikkokin:

Sitten lisää koruja:

Sitten lahteen, siellä meillä ei ollut apulaista esiintymässä, ja pöytääkin vähemmän:

Sitten koruja… Näissä on jokaisessa lappu kiinni josta löytyy resepti korun tekoon, ne siis on esimerkkeinä mukana miltä helmet näyttää eri yhteydessä ja antamassa ideoita, mutta kaikki korut on kuitenkin myytävänä, muuten noita kertyisi vuoren verran… Ja siis nämä esimerkit myytiin messuilla, joten niitä ei ole tulossa kauppaan mutta jospa ne vielä blogissakin kelpaisi esimerkiksi.

Ensin vanha malli uudessa asussa strassirondelleista ja huurrehelmistä. Päätimpä pistää reseptin tännekin, eli korussa on:

Sitten helmiäislasihelmistä kuparista linkitetty koru, tässä käytetty:

Sitten spinnerillä siemenhelmistä ja särmikkäistä lasihelmistä, eli:

Helmiäislasihelmistä, helmihatuista ja lasirondelleista UTR renkaalla, toisin sanoen:

Spinnerillä jälleen siemenhelmistä, ja huurrefoliosydämestä:

Känykkäkoru oli mallina keijusta:

Ja viimeisenä rannekoru:

Siinä oli messut tältä vuodelta meidän osalta, mutta nähdään taas ensi vuonna :)

Ja hupsis, nyt huomaa kuinka paljon kaupasta taas on kaikkea loppu, tarvii varmaan tehdä asialle jotain…

Mä petän mun helmiä… (massa laku ohje)

perjantai, heinäkuu 22nd, 2011

Aina välillä kaipaa vaihtelua, jaksaa entistä innokkaammin helmeillä kun tekee välillä jotain muuta. Kovin kauas ei mun syrjähyppyni mene, mutta polymeerimassat on se mun toinen juttuni. On kai jäänyt traumoja lapsuudesta, oon kolmas lapsi, mun perintömuovailuvahat oli jo valmiiksi harmaaruskeita möykkyjä. Ensin helppo ohje kuitenkin lakritsan tekoon, on muuten kopsittu idea jostain vanhasta helmilehdestä.

Tarvikkeet tulee tässä:

Kuva on taas hyvin mun näkönen. Pidemmän päälle tämä on välineurheilua, pasta kone on ihan pakollinen hankinta jos massoista yhtään innostuu, ekassa kokeilussa sen voi korvata kaulimella. Mutta pidemmän päälle pastakone on hankinta jota ilman ei voi olla. Sitten mulla on tossa tollanen pikkunen neliömuotti, sillä saa helposti saman kokoisia paloja paineltua. Oon huomannu ettei tässä lajissa voi olla tarpeeksi erillaisia muotteja ja leikkureita, niinkun sanoin, välineurheilua. Sitten mulla pari kaakelia, jotka on valkoisia joten ei oikeen erotu kuvasta. Massoista irtoaa väriä esim pöydän pintaan ja kaakelin pinta on helppo pitää puhtaana. Sitten tuossa on massaa, tarkemmin sanottuna cernittiä. Älä osta cernittiä jos et omista pasta konetta, cernittiä tarvii työstää paljon että sen saa notkeaksi, katoon, fimoon ja premoon verraten cernit on miten sen sanoisi… surkeeta. Kuvasta puuttuu korupiikit.

Sitten hommiin. Kuten sanoin, massa värjää joten työskentele vaaleasta tummaan, eli tässä tapauksessjärjestys on valkoinen, vaaleanpunainen, musta, ja kaakelin päällä. Ensin massa siis pehmitetään notkeksi. Käsin veulaamalla, tai sitten pastakoneella. Jälkimmäinen on huomattavasti nopeampi tapa. Notkea massa vedetään lopulta levyksi, minä siis pastakoneella, paksuutena joko 1 tai 2. Levystä leikellään neliöitä.

Kun kaikkia kolmea väriä on tarpeeksi neliöinä aletaan kasata. Eli pohjalle mulla meni valkoinen, sitten musta. Mustaan painoin korupiikin. En siis vaan laittanut päälle, vaan piikki on painettu massaan, silmukan tarkotus olisi ankkuroida piikki tukevasti massaan. Vaaleanpunaisen laitoin pääälimmäiseksi, eli tuohon päälle.

Sitten valmiit lakut uuniin. Paketissa lukee paistohjeet, vaihtelee hiukan massojen välillä. Noin 120astetta ja 30min, suunnilleen.

Uunissa kovetut lakut odottelee koruiksi pääsyä… Tähän asti osallisina oli molemmat tytöt, lakut onnistuu pienempien lasten kanssa siis. Ainoa “ongelma” on että lakut ovat tosi aidon näköisiä, nuoremmalle sain painottaa ettei maista. Ja raskaana oleville projektia en suosittele, alkaa heti tehdä mieli lakritsaa. Koska meillä oli vime viikonloppuna menoja, oli tytöt mummulla yökylässä. Kiitoksena mummulle viimisen lomaviikonlopun käytöstä lasten hoitoon vietiin mummulle sitten yhdessä askarrellut korvikset ja kännykkäkoru jotka näytti tälle:

Taas on tyhjillä riipuksilla askarreltu

keskiviikko, syyskuu 15th, 2010

Yksi kännykkäkoru ja kaulakoru. Kaulakorusta tuli keskellä yötä ihan pakottava visio, oli noustava sängystä askartelemaan koru heti.

Mutta ensin se kännykkäkoru:

Askartelun määrä on päätä huimaava :D Eli toisella puolella lukee Venla, toisella laitoin palan kuviollista paperia. Ja taas glossy accenstia reippaasti päälle. Meinasin alkuun kyllä korvata kuviollisen paperin tekstillä “löytöpalkkio” ja perään puhelinnumeroni, mutta epäilen ettei tytär 10v olisi ymmärtänyt mun huumoriani. Toisaalta, ehkäpä se kerrankin pysyisi tallessa (tai edes löytäisi tiensä takaisin kotiin).

Sitten se koru…

Tässä tyhjään riipukseen on löytänyt molemmin puolin pala kuviuollista paperia ja päälle meni matte accentsia. Tosta nurkasta näkee paremmin ton tyhjän riipuksen, eli tosta matte acccentsista jää tollanen hiukan utuinen mattapinta. Pari päivää sitten muistin keskellä yötä nuo vihreäsävyiset lamppikset ja tuon kuviopaperin, ja mun oli pakko tehdä toi koru heti.

Sitten ennakkovarotus, laitan asiasta tiedotteen lähipäivinä kaupan etusivullekin. Kuukauden kuluttua, eli 15. 10 kauppa menee kiinni, poistan taas mahdollisuuden viedä tilausta kassalle, ja kaikki tilaukset pitäisi olla maksettu viimeistään 15.10. Tällä kertaa tauko on pidempi, ollaan ihan marraskuun 1. asti kiinni. Tänä aikana en vastaa sähköposteihin enkä muihinkaan viesteihin. Korvauksena tauosta tulee tänään illalla tai huomenna tai ylihuomenna jotain pientä kivaa puuhastelua, ja marraskuussa sellasia uutuksia kauppaan että oksat pois. Tauon aikana saatan kirjotella blogiin ja facebookkiin kaikkea mitä mieleen tulee, tai sitten jätän sen marraskuulle. Aika näyttää. Mutta siis varastot nyt täyteen, ettei sitten lokakuun lopussa tarvi ihmetellä kun kauppa on kiinni.