Archive for the ‘USKO TOIVO RAKKAUS’ Category

Avaimenperiä

torstai, kesäkuu 5th, 2014

Nämäkin tilauskoruja…

Idea tähän ensimmäiseen löytyi kaupasta, mutta renkaan teksti kaupan versiossa ei ollut oikea.

Ja toisen saajan arvannee varmaan kuvasta.

Koru kerhotädille

keskiviikko, kesäkuu 4th, 2014

Tilauskoruista tämä oli helpoin, koska koru tuli perhekerhon jossa itsekin käyn vetäjälle. Soveimme muiden äitien kanssa tyylistä, muuten sain melko vapaat kädet. Ajatuksena oli maanläheiset sävyt ja ripaus pinkkiä, USKO TOIVO RAKKAUS renkaalla tietenkin.

Koru on tarpeeksi pitkä jotta sitä voi käyttää kaksin kerroin lyhyenä tai yksinkertaisena pitkänä koruna.

Vintage riipus, ohje

torstai, toukokuu 1st, 2014

Yksinkertaisen kaunis vintage riipus syntyy helposti, mutta ensin kannattaa tutustua korupiikkien vääntämiseen  tässä ohjeessa.

Tarvitaan kolme pallopäistä korupiikkiä, yksi silmukallinen korupiikki ja kolme pientä biconea. Biconet laitetaan korupiikkeihin ja piikin väännetään silmukalle silmukallisen korupiikin silmukkaan.

Lisäksi tarvitset USKO TOIVO RAKKAUS renkaan, kaksoisrenkaan, pienen pronssisen välihelmen ja ihanan lehtiriipuksen. Kaksoisrengas pujotetaan USKO TOIVO RAKKAUS renkaaseen.

Silmukallinen korupiikki jossa roikkuu biconet korupiikeissä viedään riipuksen läpi ja viimiseksi lisätään välihelmi.

Korupiikki väännetään silmukalle. Ennen silmukan sulkemista sinne viedään USKO TOIVO RAKKAUS renkaaseen kiinnitetty kaksoisrengas.

Silmukan sulkemisen jälkeen herkkä riipus on valmis, ja se voidaan pujottaa vaikka papuketjuun.

Helppo kaulakoru ja avainnauha tekstirenkaalla

keskiviikko, tammikuu 29th, 2014

Tämän ohjeen olisi tarkoitus olla helppo, mutta ihan uudelle koruilijalle suosittelen tutustumaan vaijekorun aloituksen ja lopetukseen täällä ja korupiikkien vääntelyyn täällä.

Kuvassa tarvikkeet:

 1. Pihdit, tässä katkaisu-, kärki- ja katkaisupihdit  KLIK
 2. Vaijeria KLIK
 3. Puristushelmiä KLIK sekä 3a. vaijerinsuojia KLIK ja 3b. puristushelmen päälisiä KLIK
 4. Kaksoisrenkaita KLIK
 5. Isoja lukkoja KLIK tai KLIK
 6. Tekstirengas KLIK
 7. Pöllö KLIK tai miksei maatuska KLIK tai onhan tämäkin kiva KLIK
 8. Pieniä metallihelmiä , nämä metallimixistä KLIK ja vaihtoehtoja KLIK
 9. Korupiikkejä KLIK
 10. Helmihattuja KLIK
 11. Isoja makeanvedenhelmiä, kaulakoru näistä KLIK ja avainnauha näistä KLIK
 12. Kalla kaulakoruun KLIK ja sydänlukot avainnauhaan KLIK

Näillä alkuun siis! Ohjeessa tulee molemmat samaan aikaan, pinkki on kaulakoru ja sinimusta avainnauha.

teksti

USKO TOIVO RAKKAUS

sunnuntai, helmikuu 6th, 2011

Ihanaa kirjoittaa se vihdoin ääneen, se on meidän oman helmisarjan nimi ja teema. Että olen tätä odottanut, ja viimein, lauantaina se hiljaisuus päätttyi aiheesta.  Osia ei vielä löydy kaupasta, mutta olen päättänyt että ne löytyy huomenna sieltä. Mutta nyt siis mistä on kyse…

Lokakuusta asti olen tärrännyt, ja nyt kun viimein asiasta saisi kirjotella se on kovin vaikeaa. Mistä sen oikein aloittaisin? Hmm, koitetaan aloittaa ihan alusta. Kauppaa on kaksi tapaa harjoittaa, näin yksinkertaistetusti. Joko valmistaa tuotteen jota myy voittoa tavoitellen, tai ostaa jostain halvalla ja myy sitten kalliilla eteenpäin (siis hyvin paljon yksinkertaistetusti). Jälkimmäinen on se mitä helmillä helmikaupassa yleensä tehdään, ja vaikka siinä on paljon muutakin, se ei vaan tunnu mun mielestä oikealta. Niimpä mulla on ollut sitkeä halu harjoittaa kauppaa mielummin ensin mainitulla tavalla, tuottaaa jotain omaa.

Usko toivo rakkaus tuli ideana Pasilta, joka pahaa aavistamati kyseli miksei meillä tuolla teemalla ole mitään. Englanniksi olisi löytynyt valmiina, mutta halusin suomeksi ehdottomasti. Pidän suomenkieleä kauniina, vaikken sitä aina osaa kirjoittaa :) Ja koska valmiina ei löytynyt, tässä oli mun tilaisuus tehdä jotain omaa. Muotokieleen yksi suurin vaikuttaja on tiedostamattaan ollut meidän helmityöryhmä, joka kauan sitten ilmaisi hyvin selkeästi tuotetoiveen yksinkertaisen mallisista osista tekstillä (kyllä, te toivoitte juuri näitä, mutta siitä on kauan, se oli silloin kun Sari vielä veti ryhmää). Niimpä mulla oli yhtäkkiä valmis ajatus, jota lähdin toteuttamaan.

Seuraavaksi tuli aika siirtää idea päästä kuviksi. Ensimmäisen kerran piirtäminen oli vaikeaa, niiden piti olla täydelliset, juuri sellaiset kun mun visio päässäni oli, eli siis tein mittapiirrokset ja mallinteet itse. Kun aikoinaan piirtäjäksi valmistuin, en olisi ikinä arvannut mihin sitä vielä tulen tarvitsemaan :D Materiaaliksi valitsin messingin, sillä se on osottautunut toimivaksi metalliseokseksi korunosissa. Värivalikoiman halusin olevan kattava, hopeoidun lisäksi halusin kaikki antiikkivärit; hopea, kulta, kupari ja pronssi.

Rengas ja linkit ovat ensimmäiset päivänvalon nähneet osat, näitä löytyi meidän messupöydästä ja lisään osat huomenna kaupan valikoimaan. Sarjaan kuitenkin kuuluu samaa tyyliä edustavat helmet, jotka ei ehtineet vielä messuille muotin rikkouduttua. Kauppaan helmet ilmestyvät arviolta maaliskuun aikana. Maaliskuussa viimeistään saamme myös osien oikeat pakkaukset käyttöön, jotka jäi paino-ongelmien takia junasta.

Sitten yksi pikainen (huono) kuva niille jotka ei huomiseen malta odottaa eikä messuille päässeet:

Kameran akku latautuu, ja toivon sitten pääseväni testamaan uutta juuri postin mukana tullutta kuvaustelttaa, ja sitten näette loputkin tähän astisista…

Ihan of topic, osaisiko joku sanoa jonkun hyvän napsuttelun kestävän hiiren, sillä mun hiiri kuoli taas eikä se ehtinyt vanheta kun parikuukautta, joku kestävämpi hiiri olisi kyllä kiva?