Archive for the ‘Massailua’ Category

Pakettikortti massata ohje

torstai, tammikuu 21st, 2016

Luciakoriste ohje Katopolyclay massasta

keskiviikko, tammikuu 13th, 2016

Silkscreen tekniikka

keskiviikko, tammikuu 13th, 2016

Sapluunat on suunniteltu ja valmistettu suomessa. Kiitos Sirpa Pasolle ohjeesta!

Piparikorusetti ohje

tiistai, tammikuu 12th, 2016

Jouluinen ovikoriste Katopolyclay massasta

keskiviikko, joulukuu 2nd, 2015

Jouluiseen ovi koristeeseen olen käyttänyt itse sekoittamamiani värejä. Värien reseptit löydät tästä. Resepteissä käytetyt määrärt riittävät tähän ovi koristeeseen, punaista on liikaakin, mutta kyllä sille käyttöä löytää :)

Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös pelkkää helmiäistä, vihreää ja punaista.

Ja vielä uudestaan; valmis ovikoriste

Jouluinen ovikoriste Kato polyclay massasta valmiina.

Tarvike listaus ja linkit kauppaan:
Massaa
Akryylimaalia
Pigmenttijauhe
Pigmenttivahaa
Notkean veitsi
Lumihiutalemuotti
Akryylikaulin
Tekstuurilevy
Pastakone
Lisäksi: kaarevat muotit, suti, pilli, hammastikku, kosteuspyyhkeet, leivinpaperi ja teippi.

Helmiäinen ja metallivärit, kaksi värireseptia

keskiviikko, joulukuu 2nd, 2015

Tänään ajattelin kertoa hiukan Kato polyclay metalliväreistä, eli helmiäisestä, hopeasta, kullasta ja kuparista. Kaikissa näissä on nätti kimallus, joka tulee hyvin hienosta mica pulverista massan seassa. Jotta mica toimisi oikein, on massa johon se on seotettu läpikuultavaa. Ei,massa ei näytä läpikuultavalle, mutta läpikuultamaton massa peittäisi mican kiillon. Metallivärit usein on hiukan raidallisia ennen kun niitä työstää notkeaksi, se taas johtuu siitä että etttä nämä pienet mica hippuset on silloin toisissa kohdissa eri suuntaan kuin toiset, ja näin niin hohde eroaa ja tulee illusio eri sävyisistä massoista. Tätä mica hippusten erisuuntaan menoa hyödynnetään esimerkiksi tekniikassa nimeltä mica shift. Utelias löytää siitä heti googlella englanninkielisiä ohjeita, suomenkielistä ohjetta odottavalle lupaan lisätä asian ohjeiden todo listalle.

Muilla valmistajilla on useita metallinhohtoisia värejä, mutta Katolla ei. Katolla on ajatus että osaamme tehdä maalia, miksi tehdä miljoona väriä massaa kun omat värit on helppo sekoittaa? Kaikki Katon massat on tehty värien sekoittamista ajatellen ja ne on puhtaita. Värien sekoittamiseen on tarjolla väritiivisteet, jotka käytännössä on melkeimpä pelkkää pigmenttiä.

Katon metalliväreissä micaa on todella paljon, enemmän kuin muilla. Sitä on niin paljon että usein on hyvä laimentaa metallivärejä läpikuultavalla, se tuo väriin syvyyttä ja antaa micahippusille lisää tilaa kiiltää.  Ja tästä päästään ensimmäiseen väriin; helmiäinen.

Kuvassa helmiäinen ja läpikuultava. Usein sekoitn nämä 1/1 sekaisin, ajatuksella että saan syvemmän ja kiiltävemmän helmiäisen. Massat on paketissa raidallisia, näitä kannattaa hyödyntää. Kuvassa mulla siis on kolme raitaa helmiäistä ja kolme läpikuultavaa. Helppoa eikö totta?

Jouluinen metallivihreä (tumma) syntyy kun seottaa kaksi raitaa kultaa, kaksiraitaa läpikuultavaa, yhden raidan helmiäistä ja puolipakettia vihreää väritiivistettä. Tavallinen vihreä massakin kävisi, mutta kun se ei ole läpikuultava, laimentaa se mican hohdetta.

Joulun punainen syntyy samalla reseptillä kuin vihreäkin; kaksi raitaa kultaa, kaksi läpikuultavaa, yksi helmiäistä ja puolipakettia punaista tiivistettä.

Lopputulos näistä kolmesta näyttää tälle:

Vaihdokit

tiistai, marraskuu 3rd, 2015

Niimpä niin, kesällä puhuin kovasti että nyt tulee ryhti liike blogin kanssa, ja taas se sitten nähtiin. Puolustuksekseni on sanottava että syksy on meille ollut erityisen raskas, ja olen juossut kuin päätön kana sammuttelemassa tulipaloja siellä täällä. Noin niinku kuvannollisesti.

Ecc oli ja meni, enkä ole yhtään mitä tänne siitä jakanut joten ajattelin alotella tästä. Meitä lähti sinne kolme suomesta, ja ehdotin heille että mitäs jos tehtäisiin toisillemme korusetit ja vaihdetaan ne päittäin, niin että jokasella on setti jokaiselta. Idean pöllin Donnan viimevuotisesta uutiskirjeestä, kun Donna oli vaihtanut sormuksia kavereitten kanssa ja kaikki oli saanut huippumakeita erillaisia sormuksia. Kerroin kyllä rehellisesti Donnallekin että pöllin sen idean tähän :D

En ole vielä kuvannut mitä minä sain vaihdossa, mutta alla olevat korusetit siis lähti vaihdokkeina multa. Sen verran kuuntelin toiveita että mun viime kesän isot millefiorikokeilut oli rivissä ja niistä sai suosikin valita. Ja molemmat valitsi saman, joten ovat hyvin saman tyylisiä:

Klikkaamalla kuvan saa suuremmaks

Klikkaamalla kuvan saa suuremmaksi

Koitan ehtiä kuvata mitä mahtavaa sain vaihdossa itse, ja kirjotella muutenkin mitä kaikkea ecc tänä vuonna oli, but you know me, edellinenkin on edelleen kesken..

Inspiraatio kokeiluja

lauantai, syyskuu 12th, 2015

Aina pari kertaa vuodessa raivaan kalenterista tyhjää kokeilla jotain kivaa itekseni ilman mitään suurempaa ajatusta takana. Mennään sinne minne nenä näyttää ja katsotaan mitä siitä tulee. Tämä ei ole ohje, en jaksa selittää vaihevaiheelta, enkä edes ottanut kuvia joka vaiheesta. Mutta niistä kun otin, halusin askarrella kollaasin antamaan kuvaa siitä mitä vaiheita työhön tulee. Sormus kuvassa on mun vihkisormus, sen on tarkoitus antaa mittakaavaa. Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi.

Cane on tehty mustaa ja valkoista luukunottamatta pelkistä jämäseoksista. Lajittelen jämät siis suunnilleen väreittäin, ja kun seoitan ne lopulta katson onko väri käyttökelpoinen. Jos on, lopputulos voi olla tälläinen, jos ei niin mulla on helmensisustaa.

Keramiikka look-like koru massasta -ohje

torstai, elokuu 6th, 2015

Tarkikkeet:

Muottisetti, akryylikaulin, nestepolymeeri, minimuotti, suti, lehti (ei väliä mikä, kunhan kuvio mielyttää, tämä kasvaa meidän pihassa), jämämassaa joka sopii nestepolymeerin sävyyn (mulla vaaleanharmaa joka hiukan menee violettiin) ja lisäksi mulla käytössä kaakeli, veitsi, kosteuspyyhkeitä, leivinpaperia ja massamankeli.

Massa notkistetaan huolella, jonka jäljeen siitä tehdään ohut levy, mulla mankelin asetus numero 3.

Lehti (yksikin riittää) asetellaan massan päälle ja kaulitaan.

Lehdet pois, ja ihastellaan kuviota. Lehdet vaan on mailman paras tekstuurityökalu.

Sitten leikataan niistä kohdin palat mikä silmää eniten mielyttää. En halua palasistani lehden näköisiä joten leikkaan ne sivusuuntaan. Jos haluat täsmälleen samanlaisen korun tarvitset 3 isoa, 6 keskikoista ja 6 pientä, mutta mun koru on pitkä, vähempikin riittää.

Miniympyrällä tehdään reiät nauhalle molempiin päihin jokaiseen palaan. Jousimuotin idea on että jos massa jää muotiin, saat työnnettyä sen päällä olevasta nappulasta ulos, ja se on ihan hyvä työntää heti; useampi pala tukkii muotin eikä se enää toimi oikein.

Ja sitten suditaan nestepolymeeri. Ohut kerros pinnoille ja sivuille. Otan korkin kokonaan pois ja kastan sutia pulloon. Sutia aei saa putsattua, se on tämän jälkeen vaan tähän käyttöön, mutta nestepolymeeri ei kuivu ilman lämpöä joten voit käyttää samaa sutia monta kertaa. Puhdistan sudin vain pyyhkäsemällä kosteuspyyhkeeseen. Jos jälki näyttää suditulta, odota hetki. Nestepolymeeri tasottuu itsekseen. Kun kaikki on sudittu laitetaan ne uuniin. Koska meidän jämät on tietenkin Katoa tulee asteita 145 ja aikaa varataan noin 25min.

Päivän valo valitettavasti loppua ja tämä valo vääristää väriä. Sommitelen palat haluttuun malliin ja ja leikkaan nauhaa hiukan vajaa 2m pätkiä, mulla on 3 nauhaa joten sitä menee noin 6m. Solmut vie yllättävän paljon nauhaa.

Solmut on ihan perus solmuja, ja aloitan siis solmulla. Jätän toiseen päähän noin 15cm tyhjää nauhaa lukkoa varten. Kaikki nauhat siis nippuun ja ihan perussolmulla yhteen. Sitten yksi nauha edestä reiästä sisään ja takakautta toiseen päähän josta taas reiästä läpi. Ja sitten taas solmu.

Ja seuraava samalla tavalla perään. Ja seuraava. Ja seuraava, kunnes ollaan lopussa.

Viimeisenä kiinnitän lukon. Sen pujotan yhteen nauhaan ja teen taas solmun. Jokaisen nauhanpään viimeisten myös erikseen pienellä solmulla.

Sitten koru onkin valmis! Päivänvalolla huomenna otan lisäkuvia jotta pinta pääsisi oikeuksiinsa, jääköön myös oikoluku sinne odottelemaan.

Euroclay carnival 2015 Slovenia, swapit

torstai, heinäkuu 30th, 2015

Juhuu, mun swapit on valmiit \o/

Mitkä ihmeen swapit? Viime vuotiset löytyy jostain aiemmasta postauksesta, viime vuonna oli oli neliö jokaselta jokaselle. Tänä vuonna jokanen tekee energiapyramidin 4 kolmiosta jotka on saatu muilta osaanottajilta. Mun 4 kolimiota on valmiit, oon kerranki ollut ajoissa.

Hieno piirros tuossa paperilla on luonnos,  teen usein jonkun näkösen piirrustuksen että ajatus pysyy kasassa. Piirrokset on tätä luokkaa, hahmotan siitä ihan riittävästi mihin olen menossa. Ja kyllä noista just sellaset tais tulla. Oon tyytyväinen, ja se riittää.

Jep, tää oli nyt just sellanen täsä tää ny olis, tein tälläsen postaus.

Ja tietty lupaan kirjotella millaset vaihdossa saan kun se aika on.