Archive for the ‘Kurssiesittelyt’ Category

HAUSKAA POLYMEERIMASSASTA, KORUJA POLYMEERIMASSASTA, Muotoillaan polymeerimassasta -kurssiesittely

sunnuntai, elokuu 16th, 2015

Tämän blogikirjoituksen tarkoitus on esitellä kurssit jotka on otsikossa mainittu ja antaa lisätietoa tarvikkeista ja sisällöstä. Joten aloitampa sanomalla tervetuloa kurssille ja muistathan ilmottautua järjestävälle opistolle? Kurssikalenterin löydät tästä.

Käyn ensin läpi työkaluja joita kurssseilla käytetään. Kaikki työkaluja voi lainata, veistä lukuunottamatta.

Veitsi jota tarvitset on tälläinen. Veitsiä ei kurssilla ole lainattavaksi, veitset on hygieniasyistä henkilökohtaisia. Veitsen voi ostaa paikanpäältä jos olet epävarma millaisen veitsen tarvitset.

Jos sinulla on mitään kuvassa näkyvistä työkaluista, ota mukaan. Akryylinkaulin, massapursotin ja pastakone (tai massamankeli). Mitään työkaluista ei saa käyttä elintarvikekäyttöön enää sen jälkeen kun niitä on käyttänyt massaan. Kaikkia työkaluja on myös lainattavaksi, mutta minun työkalut on yhteiskäytössä joten varaudu odottamaan vuoroa.

Tekstuurilevyjä, muotteja ja leimasia minulla on yleensä mukana melkopaljon. Omiakin saa ottaa mukaan.

Erillaiset muotoilulastat helpottaa työskentelyä. Hammastikkuja kannattaa myös varata mukaan. Näitä löytyy lainattavaksi.

Erillaisia muotteja kannattaa ottaa mukaan varsinkin jos on jokun oma suosikki.

Halutessasi voit yös ottaa mukaan leimasinmustetta, alkoholimustetta, kimalteita, metallipulveria, pigmenttijauhetta, akryylimaalia jne jos sinua jokin näistä kiinnostaa. Kuvassa ei ole rikkinäistä luomiväriä, tai muuta luomiväriä josta et enää pidä ja haluat hyötykäyttöön ota mukaan. Nämä käydään läpi jos jollain paikalla olijalla on kiinnostusta.

Sitten kurssilla tarvitaan polymeerimassaa. Uunisyistä kurssilla suositaan Katopolyclay massaa, sitä voi ostaa paikanpäältä. Jos sinulla on muun merkkistä massaa, joudut paistamaan työt kotona. Varaa kuljetusta varten rasioita.

Lisäksi on mukava yllätys jos kurssilaiset on varanneet mukaan kynän ja paperia. Leivinpaperia, foliota ja tuorekelmua tarvitaan usein myös. Riippuen siitä mitä olet tekemässä, saatat tarvita erillaisia korutarvikkeita. Näitä kannan pienen valikoiman mukanani.

Lataan alle vielä sekalaisen lajitelman kuvia töistä joita kurssilla voi tehdä, ilman esittelytekstiä.  Päätän tämän kirjoituksen samoilla sanoilla kuin edellisenkin:

Kursseilla materiaat on saman hintaisia kun kaupassa. Valikoima ei kuitenkaan ole täysin sama, sillä en koko helmikauppaa saa mukaani.

Jo sinulla on kysyttävää kurssista, laita sähköpostia osoitteeseen kia (miukumauku)helmikeskus.net. Nähdään kurssilla!

(Omistan siis yrityksen nimeltä Helmikeskus, verkkokaupasta voit tehdä kurssille aina ennakkotilauksen halutessaan)

Ihanat helmet -kurssiesittely

sunnuntai, elokuu 16th, 2015

Tämän blogikirjoituksen tarkoitus on esitellä kurssi nimeltä Ihanat helmet ja antaa lisätietoa tarvikkeista ja sisällöstä. Joten aloitampa sanomalla tervetuloa kurssille ja muistathan ilmottautua järjestävälle opistolle? Kurssikalenterin löydät täältä.

Käyn ensin läpi työkalut mitä kurssilla tarvitset:

Jos sinulla ei ole omia, ole huoletta, nämä kaikki löytyy myös lainattavaksi. Kurssilla tarvitset erillaisia pihtejä, pääasiassa katkasupihtejä, pyöröpihtejä ja kärkipihtejä, lisäksi suunnittelualusta. Käymme näiden kaikkien käytön läpi. Jos sinulla on mitään näistä, ota omasi mukaan.

Sitten käyn kurssikertoja läpi.

Ensimmäisellä kerralla käymme opettelemme vaijerikorun kiinnitykset. Siihen tarvitset koruvaijeria, puristushelmiä, vaijerinsuojia ja puristushelmen päälisiä. Näitä kaikki voit ostaa paikanpäältä.

Kuvan korut on esimerkkejä siitä mitä ensimmäisellä kerralla voi syntyä. Edellisen kuvan tarvikkeiden lisäksi tarvitset myös helmiä ja jonkinlaisen lukon. Näitäkin voit ostaa paikanpäältä.

Toisella kerralla teemme memorywire rannekorun Tarvitset memorywireä, mutta sitäkin saa ostaa paikanpäältä.

Esimerkkejä toisen kerran rannekoruista. Memorywiren  lisäksi tarvitset helmiä, ota mukaan ensimmäiseltä kerralta yli jääneet.

Kolmannella kerralla tutustaan joko tasapäisiin tai pallopäisiin korupiikkeihin. Selitän mitä eroa näillä on, ja mitä näillä tehdään.

Korupiikeistä voi syntyä kolmannella kerralla jotain yllä olevan kuvan mukaista.

Neljännen kerran ohjelma silmukalliset korupiikit tai messinkilanka. Alkuun kerron mitä eroa näillä on, sitten almme kokeilla.

Esimerkkejä mitä neljännellä kerralla voi tehdä.

Viidennellä kerralla yhdistelemme linkkejä tai ketjua ja helmiä.

Esimerkkejä viidennen kerran koruista.

Jokaisella kerralla minulla on mukana malleja, työkalut, ja helmiä ja osia myytävänä. Metaliosat joita minulla on mukana ovat kaikki nikkeli ja lyijyvapaita. Metalliosia on hopean ja pronssin värisenä. Jos toivot kuparin tai kullanvärisiä osia, suisttelen tekemään ennakkotilauksen helmikauppaan. Helmistä mukana erillaisia lasi, kivi ja luonnonhelmiä. Kursseilla materiaat on saman hintaisia kun kaupassa. Valikoima ei kuitenkaan ole täysin sama, sillä en koko helmikauppaa saa mukaani.

Kurssille voi osallistua vaikka edellä mainitut olisikin tuttuja, esittelyn ohjelma on suunnattu heille joille korun teko on ihan uutta. Ennestään koruntekoon tutustuneille olemme yhdessä keksineet ohjelmaa oman kiinnostuksen mukaan. Kouhartsi on hyvä esimerkki siitä johon edistyneemmät koruharrastajat ovat ihanat helmet ryhmässä tutustuneet.

Jo sinulla on kysyttävää kurssista ihanat helmet, laita sähköpostia osoitteeseen kia (miukumauku)helmikeskus.net. Nähdään kurssilla!

(Omistan siis yrityksen nimeltä Helmikeskus, verkkokaupasta voit tehdä kurssille aina ennakkotilauksen halutessaan)