Archive for the ‘Kanit’ Category

Pieniä pommin purkajia (pupukuvia)

sunnuntai, heinäkuu 24th, 2011

Taas olisi kaikki poikaset kuvattu, ja nyt niistä olisi sukupuolet arvottu (saattaa vaihtua vielä uusinta arvonnassa…). Sitten olisi tiedossa suunnilleen millanen karva kenellekin tulee. lopussa lisätietoja siitä mihin se sitten vaikuttaa. Eli tässä niitä kuvia nyt olisi:

Pitkäkarvainen tyttö, luonnonmusta viittakuvio.

Raudanharmaa viitta poika (lähes musta versio), pitkäkarvainen.

Raudanharmaa uros, normi karva.

Raudanharmaa uros, pitkä karva.

Raudansininen (?) naaras, jännä karva. Pitkähkö, mutta laskeutuva.

Luonnonharmaa poika, pörhelö pitkä karva.

Luonnonharmaa viitta poika, lyhyt pumpulikarva.

Pullukka tyttö, pitkäkarvainen luonnonharmaa viitta.

Luonnonharnmaa viitta poika, pitkäkarva. Tämä kaveri etsii mailman parasta lemmikkikotia. Ehdottomasti sisäkaniksi, ja ainoaksi kaniksi. Mielellään kotiin jossa on kokemusta kaneista, eikä muita lemmikeitä. Lapset menee, mutta mielummin isompia lapsia. Kaverilla meinaan on synnytyksessä lähtenyt toinen takajalka. Kohta josta jalka on amputoitunut on terveen ja siistin näköinen, ei vaadi akuuttia hoitoa. Mutta vaatii jatkuvaa seurantaa, ja annan hoito-ohjeet mukaan. Vielä pysyy muiden perässä, mutta takajalka on sen verta tärkeä pupuselle, että uskon kaverin jäävän hitaamman puoleiseksi isompana, tästä syystä siis toivon ettei olisi muita eläimiä tai ihan pieniä lapsia, tämä ei välttämättä pääse karkuun. Tietty, kaveri on ranskis joten se tuskin edes tajuaa lähteä karkuun.

Muista sitten taas on hyvä huomioida toi karva, näyttäisi olevan pitkää karvaa useammallakin. Pitkäkarvainen versio ei ole standardin hyväksymä turkin muunnos ranskiksella, eli ulkomuotoluokkaan ei näillä kavereilla ole koskaan mitään asiaa. Lisäksi koska muunnos ei ole hyväksytty, sitä ei kukaan jalosta. Näin ollen turkki on hiukan hankala. Ensinnäkin, toiset tiputtaa kuulemma pitkän karvan pois puolen vuoden ikään mennessä. En ole itse tuohon törmännyt, pitkä karva on meillä pysynyt pitkänä ellen ole sitä saksinut, mutta siis tämä on hyvä huomioida. Karvanlaatu kärsii jalostuksen puutteesta,  eli se on hyvin pumpulimainen untuvainen, pehmoinen ja äärimmäisen takkuuntuva. Turkki siis vaatii hoitoa, harjaamista ja kampaamista mahdollisimman usein. Turkin voi myös saksia lyhyeksi. Turkin jatkuva hoito voi tuntua rasitteelta, mutta siitä saa palkaksi kanin jollasta ei voi käsittää. Ihan tosi, sanat ei riitä kuvailemaan sitä luottoa mikä näille tulee kun niitä on jatkuvasti nypitty ja kammattu.Nniin ja kyllä se karva tietty iän myötä paraneekin, vauvakarva on aina pehmosempi.

Näissä kavereissa oli pari hiukan poikkevaakin. Raudansinisellä naaraalla on jäskä karva. Se tuntuu normaalilta karvalta ja laskeutuu kun normi karva, mutta kyllä se pitkälle näyttää. Siinä kenties on sellanen muunnospitkästä karvasta johon jalostuksella pyrittäisiin jos tuota muunnosta jalostettaisiin. Tai sitten se on vaan sellanen saksalainen puolipitkäsininen versio mitä näki aikoinaan enempikin. Sitten on lyhkästä pumpulikarvaa tuotta yhdellä viittapojalla. Se saattaa vaihtua ihan tavalliseen karvaan, mutta mun veikkaus että siitä tulee samanlainen kun toisella emolla on, eli lyhyt mutta melko untuvainen, tuuhea ja takkuuntuva. Se ei vaadi samassa mittakaavassa hoitoa kun nuo pitkät, mutta toisinaan sitäkin tarvii harjata.

Vauvakuulumisia, omia ja pupujen

maanantai, kesäkuu 27th, 2011

Jokanen penska on kuvattu, ne olis esittelyssä tässä. Mä taas kaipaan shoppailu vinkkejä, mun odotus olis puolessa välissä ja varuste puolella on puutosta.

Alotampa kyselemällä niitä shoppailuvinkkejä itelleni. Vaunuja en kuulemma saa ostaa, tai saan jos hävitän Vanskun vanhat ja sitähän en tee kun tykkään niistä. Mutta suunnilleen kaikki muu tarttee hankkia kun alkaen turvaistuin tuli hävitettyä. Mulla ei ole mitään käytettyä vastaan, mutten jaksa alkaa kiertelemään kirppareita tai päivystään huuto.nettiä. Tietty, jollain lukijalla on siistiä käytettyä kamaa kohtuuhintaan saa tarjota. Shoppailuun mä kaipaisin vinkkiä, nettikauppoja. Saa olla kotimaisia, mutta ulkomailla tuppaa olemaan halvempaa ja valikoimaa enempi. Eniten hingun kolikkikeinua/vauvakeinua/miksi sitä kukin kutsuu, sellasen mä oon pättäny ihan ehdottomasti hankkia. Leikkikehäkin olis kova sana. Ja lista on loputon. Vanskun vaunut tilasin aikoinaan saksasta, mutta se paikka myy vaan vaunuja ja istuimia, jos joku tietää vastaavan mistä sais sen keinun kylkeen niin linkki olis kiva. Muuten  odotus etenee kai ihan normisti, puoliväli ylitetty, ja viikon kuluttua sais sitten sukupuolta tietää.

Sitten rusakot. Mä tajusin ettei blogin lukijat varmaan tajua mitä mä näistä niin kohkaan, luppakorvaisia kaneja ja oon tainnu rodunkin joskus mainita mutta siis kaneja. En oo yhtään muistanu sanoa mitä ihmeellistä näissä on on, miten nää eroaa niistä taatusti myöskin sulosista eläinkaupan pikkupupuista. Näkyvimmin kai juuri siinä, eli nämä ei ole mitään pikkupupuisia. Venlan sylissä luonnonväristen emokani, joka hiukan pieni rotunsa edustaja:

Ei edustavimmillaan, hyttyset on ollut tänä kesänä riesana. Sekä isäkani että toinen emo on siis vielä isompia. Kokoa voisi verrata isoon kissaan, moni kissa on pienempi. Tai pieneen koiraan, mutta ihan pienimmät rodut on heittämällä pienempiä.

Sitten ne nappulat, sukupuolia en ala vielä veikkailemaan:

Nämä neljä siis ylläolevan kaverin lapsia. Pahasti näyttäisi että ovat kaikki pitkäkarvaisia. Ensimmäinen on luonnonharmaa, kaksi raudanharmaata ja viimonen taitaa olla raudansininen. Ovat hirmu kivan kokoisia ja näkösiä, hiukan harmittaa tuo pitkä karva, muttei sse yllätys ollut, isä on jättänyt ennenkin pitkäkarvaisia ja emo on poikueesta jossa oli pitkäkarvaisia.

Sitten ne toiset nappulat, isä on näillä sama mutta emo siis toinen:

Kahdesta ekasta en sano varmaksi, näyttäisi mustalle viitalle mutta ainakin toinen on huono jokin muu, kolme viimistä luonnonharmaata viittaa.

Silmät aukeilee

tiistai, kesäkuu 21st, 2011

Pupukuvia, osalla poikasista on silmät raollaan. (ja nyt niistä alkaa etäisesti tunnistaa kanin)

Viiminen kaveri tekee suosikin virkaa, ja kuvien määrästä sen huomaa. En oikeen räpsinyt kuvia muista tasapuolisesti, ja viittakuvioisista (noi millä on valkosta) on vaan yhdestä kuva vaikka niitä onkin viisi. Venla on vaan nyt leirillä, ja yksin jänisten kuvaus on melko masokististi puuhaa, toisin kun helmet nää ei pysy yhtään paikallaan…

Lisää vauva kuvia…

sunnuntai, kesäkuu 12th, 2011

Lupaan että seuraavaksi tulee jotain helmi ja korujuttuja, mutta mun oli pakko ottaa pari nakkikuvaa… Siltä varalta että joku on missannut, niin allekirjottaneen toinen harrastus on tietyn rotuiset kanit, meinaten ranskanlupat. Koska käytän jokaisen tilaisuuden mainostaa ko rotua, linkitän tännekin nyt kipeästi päivitystä kaipaavat ranskanluppa sivut (tai sitten googleen hakusanaksi ranskanluppa). Mailman ylivoimaisesti paras lemmikki, mutta mä taidan olla hiukan puolueellinen tän asian suhteen… Ei vaan, suosittelen tutustumaan. Ei ehkä paras valinta niille jotka lähtökohtaisesti jotain kania tahtovat, vaan tää rotu kilpailee lähinnä kissan ja pienen koiran kanssa, niille tää on vaihtoehto tai sitten kaveri, häkkiin kyhöttämään huono vaihtoehto ison kokonsa ja seurankipeän luonteensa takia huono vaihtoehto. Jokohan mä oon tälle illalle suitsuttanut rasnkista tarpeeksi? Eli kuvien pariin, tältä näyttää kanivauva jolla ikää 2vrk:

Nämä kaksi on poikueesta joka syntyi täysi aikaisena (31vrk), jännä miten sen eron huomaa kun vertaa poikueeseen joka syntyi hintsun etuajassa (29vrk), livenä kokoero on selkeä. Se ei ole pysyvää, kanikeskosetkin ottaa kiinni täysiaikaiset ihan niinku ihmisvauvatkin. Mutta siis nämä seuraavat vauvat on hiukan vielä pienempiä vaikka ovatkin saman ikäisiä.

Vauvakuvia x2

perjantai, kesäkuu 10th, 2011

Tästä aiheesta saattekin koko kesän kuva saastetta, tässä ensimmäiset:

Kaksi pupu äitiä on siis saanut meillä vauvoja <3 Asiaan perehtymättömille tiedoksi, noiden karvakasojen keskeltä näkyy aavistus vauvaa, ylemmässä useampikin (on alemmassakin pesässä useampi, mut tää emo panostaa karvan määrään). Parin viikon kuluttua kun kaverit hiukan kasvaa ja alkaa availla silmiä tulee sellaisia kanin näköisiä vauvakuvia sitten. Toisaalta enpä usko että maltan olla niin kauaa tuolta pois, joten joku karvaton nakkikuvakin saattaa vielä sitä ennen tulla. Haisevat muuten ihan vauvoille <3

Mun piti…

maanantai, toukokuu 17th, 2010

..kuvata helmiä, mutta sade yllätti. Mun piti tehdä uusi rukousnauha itelleni, mut mun kone hajosi. Mun piti korjata se, muttei se sitten ollukkaa rikki. Niimpä tässä on pari kani kuvaa.

Niimpä siskokset Stevie ja Takkutukka, olkaa hyvä:

Takkutukka ensin. Älkää antako olemuksen hämätä, nää alkaa olla jo iällä, ikinuoresta luukista huolimati. Ja kyseistä rotua tunteville, kyllä, se on naaras. Pitkä karva hiukan kyllä hämää, mutta on sen pää silti käsittämättömän makee. Karva vaan on yksi järjen lähtö, turkki on hyvin tuuhea, ja pitkä, kuvassa kynitty. pidän sen lyhyenä kun en jaksa tapella pitkän kanssa.

Steevie. älkää antako nimen hämätä, Steviekin on tyttö. Stevie onkin paljon enempi tavallisen näkönen. Molemmat mailman kultaisimpia pullia luonteeltaan :) Kumpikin rikkoi muuten 6kilon haamurajan kun punnitsin ennenkun toin ulos.

Sitten mun tosi onnistuneeseen päivään. Ensin kameran kanssa ulkona, pieni sadekuuro yllätti, ja olin roudinut sinne kamaa ihan älyttömästi kuvattavaksi. Kauhean kiire saada kaikki pois sateen alta. Ajattelin lisätä ne mitä ehdein kuvata kun tulin sisälle. Kone oli sammunut, käynnistin ja se sanoi tsup. Sitten ei tapahtunut mitään. Mä kiroilin ihan jonkin verran. No, ei se niin iso hätä oo jos kone sanoo tsup, meisseli käteen ja konetta auki.Mä en löytäny sisältä mitään vikaa. Ja sitten mä vasta kiroilinkin. Pasi alkoi kysellä tyhmiä, niinkun se mistään mitään tietäisi. Se ehdotti että jos multa on vaan akku loppu. Miten se voi olla loppu, kun kone oli johdossa kii? no sitten se ehdotti että jos muuntaja on rikki, että missä mun muuntaja on. Niimpä me seurattiin johtoa muuntajalle. Muuntajasta ei mennyt enää johtoa mihinkään. Arvatkaapa tunnenko itteni blondiksi?

Lisään nyt vielä parit huurrekukat, enhä jonkun simpukan ja kivenkin. Tiedä vaikka jokun metallikin mahtuisi mukaan. Ja ainiin. Isoja 32mm rapulukkoja on taas, ole nopea, en usko että niitä kauaa on.

Joulun päivitystauon tuloksia…

maanantai, tammikuu 4th, 2010

Arvatkaas paljonko päivityksiä olen tehnyt päivitystauon aikana? Vastaus: En sitten yhtään mitään.

Väkertelin tämän blogin, ja kyllästyneenä koneisiin piristin päivääni ikea reissulla. Sieltä kotiutuessani Pasi ilmoitti ettei netti toimi. Koska se ei seuraavanakaan päivänä toiminut tein vikailmoituksen ja pistin kädet ristiin että korjaantuisi vielä viime vuoden puolella. Eipä ole korjaantunut muuten vieläkään.

Lukijalle joka ei kuitenkaan jaksa lukea loppuun helpotan kirjottamalla heti mitä se käytännössä tarkoittaa. Nettikauppa toimii normaalin oloisesti, se ei ole meillä kotona vaan palvelimella muualla. Mutta minä en saa sinne palvelimeen yhteyttä kun se yhteys toimii netin välityksellä. Eli ei sähköposteja, ei asiakastietoja, ei pakkauslistoja, ei tilaustietoja, ei laskuja, ei tilitietoja, lyhyesti; kaupan toiminnan eteen ei pahemmin pysty nyt tekemään mitään. Paitsi nyt kun taas päivätyöt jatkuvat, täällä on netti. Mutta kun mulle maksetaan oikeiden töiden tekemisestä, jää kaupan asioiden hoitoon kahvitauot ja ruokatunti, eli ei paljoa. Koitan tehdä parhaani ja toivon että kotona yhteys toimii kunhan sinne taas päivän päätteeksi päädyn. Kun nettiyhteys toimii normaalisti kirjoittelen siitä kaupan etusivulle. Ja oikeasti, olen hirmu pahoillani niille ketä nyt on joutunut tämän takia odottamaan sähköposteihin vastausta turhaan, tai tilauksiaan joutuneet odottamaan turhaan.

Joo, sitten siihen diipadaapaan. Eli netti ei toimi, mutta kävin ikeassa. En muuten koskaan ole saanut yhtä nopeasti kasattaua. Tällä kertaa tarttui mukaan mm pari lipastoa ja laatikkoa, ja monta purkkia kuultomaalia. Enkä kyllä muista millon olisin löytänyt yhtä helposti aikaa malata. Kaikista tuli niin makeita että tarvii ottaa kuvia, mutta kun aikaa oli niin paljon ylimäärästä niin ehdein hukkaamaan kamerani… kunhan tämän ongelman saan fiksattua kuvattavaa on paljon, sillä välipäivinä myös ups tiputti 7 isoa laatikkoa eteiseni tukkeeksi. Mun piti avata vaan yksi, mutta en malttanut olla avaamati kaikkia. Ne tarttis saada vaan äkkiä pois jaloista, koska tulossa on kuusi isompaa laatikkoa lähipäivinä lisää.

Viiminen viikko ilman nettiä on ollut ihan utopiaa. Olen ulkona kaikesta, ei meille tule lehtiä koska meillä on netti, enkä osaa etsiä uutisia muulta kun ne tulee niin kätevästi netistä. Perheelle netin toimimattomuus on varmaan ollut lottovoitto. En muista koska viimeksi olisin leiponut yhtä paljon. En muista koska viimeksi olisin ehtinyt seurustella kanien kanssa yhtä paljon. En muista koska olisin ehtinyt yhtä paljon viettää laatuaikaa Pasin ja lasten kanssa. Ja aikaa on riittänyt sisustamiseen, pelaamiseen ja nukkumiseen. Vaikka vierotusoireissani olen ehtinyt nakertaa kynteni, täytyy sanoa että jos ottaa loman kannalta katkoksen niin on kyllä tosi onnistunut. Päivätöistä olin ottanut lomaa päivitystaukoa varten, enkä enää edes muista millon olisin ollut yhtä toimeton, noin niinkun ihan oikeasti lomalla.

Kaniasioissa netin toimimattomuus on hiukan kiikun kaakun. No ainakin saan aikaa sulatella. Uusin kanimagaziini tuli, ja tekisi mieli taas murista foorumilla. Sinäänsä kiva että yhdistys on viimein herännyt ilmapiiriongelmaansa. Mun on toisaalta asiaan hirmusen paha sanoa nykytilanteen kannalta pahemmin yhtään mitään, se ilmapiiri kun oli sen verta surkea että mulla jyräsi muut asiat ohi jo kauan sitten, enpä tiedä onko se siitä vielä mennyt pahempaan. Toivottavasti ei, sen verta kurjassa jamassa se on ollut niin kauan kuin muistan. Se ilmapiiri on ollut niin kauan niin surkea että yhä useammin pohtii mihin koko yhdistystä kaipaa. Välillä jopa hävettää tulostaa yhdistyksen esitettä poikasten paperinivaskaan, joskus niinkin paljon että on jäänyt tulostamati. Toisaalta, paitsi että mulla on parempaakin tekemistä, tuskin muriseminen foorumilla sitä ilmapiiriä parantaa. Katsotaan kun netti kotoa taas toimii.