Archive for the ‘Rukousnauhat’ Category

Kirsikkapuu kukkii

keskiviikko, toukokuu 19th, 2010

En tiedä miten se aiheeseen liittyy, mutta olen ihan innoissani. Oikeasti tässä myöhemmin tulee pari uutta ruusukkoa, kunhan ensin  hehkutan kevättä (vai onko tämä kesää?).

Niin se kirsikkapuu, oon ootellu henkee pidätellen millon se alkaa kukkia. Tai oikeastaan odottelen omanapuuta, koska kun se kukkkii alkaa kirsikkakin, mutta kirsikka ehti nyt ensin. On ollut ihana seurata luontoa viimeisen viikon. Olen ollut keskiviikosta asti kotona, tänään palailin töihin. ihana kun sai aitiopaikalta seurailla miten piha alkaa vihertyä, ja hui kuinka nopeasti se on tapahtui. Tuli kiire täyttää allas lapsille, ja mikäs sen ihanempaa kun kauniilla ilmalla istua ulkona kuvaamassa helmiä kun kuulee veden läiskyvän ja lasten nauravan taustalla?

Mutta ne rukousnauhat nyt. Elikkäs…

Pinkki rukousnauha

Tämä on mustasta ja pinkistä akaatista.

Turkoosi rukousnauha

Ja turkoosia howliittia…

En mä nyt osaa enempää kirjottaa noista mitään? No kai toi riittää, nyt meen pakkaa tilauksia :)

Pari uutta ruusukkoa

lauantai, maaliskuu 27th, 2010

Tänään ei oikeen irtoa tekstiä, laitan enempi siis kuvia.

Tämä on tehty topaasin värisistä särmikkäistä 8 ja 10mm lasihelmistä sekä kupariosista.

Tässä taas 10mm akaattia ja kuparia.

Sitten kirkkaista särmikkäistä 8 ja 10mm lasihelmistä.

Näistä tää on mun lemppari, jätin se tarkotuksella viimiseksi. Tää on ihan tavallisista kirkkaista pyöreistä 8mm lasihelmistä, ja 10mm särmikkäistä akaateista.  Jännä miten kivasti se 6 erikoisempaa helmeä antaa ilmettä korulle.

Äiti on hyvä ja katsoo jos joku mielyttää silmää, ja ilmoittaa minkä haluaa. Ja jos äiti haluaa jonkun muun värisen niin ilmottaa niitä väritoiveita.  Muut laitan kauppaan joskus.

Pyhä Ruusukko eli tutummin rukousnauha

perjantai, tammikuu 15th, 2010

Koska rukousnauhat tuntuu olevat tosi pop tällä hetkellä koruntekijöiden kesken, ja koska paitsi että olen perfektionisti, mielestäni joitain asioita jotka toisille on pyhiä tulisi kunnioittaa, päätin kirjottaa helmeilijän näkökulmasta miten rukosnauha tehdään.

Rukousnauha ei ole vaan helminauha jossa on jakaja ja risti, vaan jokaisella helmellä on tarkoitus. Sen syvemmin en mene niiden tarkoitukseen, vaan pitäydyn siinä helmeijän näkökulmassa. Aiheesta löytyy googlella jos kiinnostaa perehtyä aiheeseen syvemmin.

Mutta siis… Rukousnauha alkaa rististä tai krusifiksista, jonka jälkeen seuraa joko yksi isompi helmi tai yksi erillinen helmi. Tämän jälkeen tulee kolme helmeä, joiden jälkeen tulee taas joko yksi isompi helmi tai erillinen helmi. Sitten päästään jakajaan, siinä tulisi olla Neitsyt Maria, jonka pään ympärillä on 12 tähteä. Jakajan kääntöpuolelta löytyy Jeesus. Jakajan jälkeen tulee viisi kymmenen helmen jaksoa joiden välissä on joko yksi isompi isompi tai erillinen helmi.

Eli rukousnauhaan tarvitset joko 53 pienenmpää helmeä ja 6 isompaa tai 59 helmeä,  sekä ristin ja jakajan. Vaikka rukousnauha ei oikeastaan ole koru, kuvasin yleiskuvan kaulassa, se helpottaa hahmottamaan toivoon mukaan.

Mainittakoon vielä että oikeaoppisia jakajia löytyy helmikeskuksesta (kuvassa ei näy 12 tähteä, mutta on siinä), ja lisään nuo ristitkin pikapuoliin valikoimaan. Kuvien rukousnauha on tehty linkittämällä 8 ja 10mm särmikkäistä lasihelmistä. Kuvien rukousnauha löytää myös tiensä kauppaan kavereineen.

Jos joku asiaan vihkiytynyt löytää jotain korjaamista toivon siitä ilmoitusta, korjaan mielelläni jos on korjattavaa.