Archive for tammikuu, 2010

Koska niitä huurrehelmiä tulee…?

torstai, tammikuu 28th, 2010

Mä lupaan ja vannon lisään niitä kauppaan viikonloppuna. Ihan tosi, lupaan ja vannon, jos sanani syön niin mörökölli minut vieköön. En käsittänyt että niitä on kaivattu ihan näin paljon. Lohdutuksen sanana niille jotka aiheesta on sähköpostia laittanut, et ole ollut ainoa.

Sitten kaappia kaivellessa tuli vastaan tälläsiä:

Ne on pesty, siksi ne sekasin eteisen lattialla (ei tossa ole kaikki, pyyheriviä jatkuu ja jatkuu). Tai ei pesty, mutta huuhdeltu. Toinen paikka mistä tavara on kotoisin lähettää usein ihan hirveän pölyistä tavaraa, sormet on ihan mustat kun hiukan hypistelee. Joten upotan ne ämpäriin ja huuhtasen juoksevalla vedellä. Ja sitten pyyhken päälle kuivumaan. Kunhan ovat kuivia kaivan kameran, kasken ja lisään nääkin. Osa on vanhoja värejä, osa uusia. Mutta toiset värit on huonompia kuin viimeksi, toiset sitten taas parempia. Joten tarvii kuvauksia muokata kun lisään. Ainiin, kyse oon siis isoista makeanveden nugeteista.

Edit: huurehelmiä on nyt lisätty joitain. Lähinnä 8mm, sieltä puuttuu kai enää sininen. 6mm laitoin pari, niitä on vielä paljon, ja sitten on 4mm, mutta näitä loppuja saatte hetken ootella, en uskalla luvata edes ens viikonlopuks, josain välissä kuhan kerkee. Sitten on lisätty helmiäislasihelmiä, enää yksi väri 8mm lisäämäti, 6mm laitoin montaa uutta ja vanhaa väriä, mutta niitä on vielä lisää, ja joskus tulevaisuudessa tulee sitten 4mm ja 12mm.

Tulevien tuotteiden aikataulupäivityksiä ja muuta diipadaapaa

keskiviikko, tammikuu 27th, 2010

Helmikuussa tulossa:

  • 35mm korupiikkejä, silmukalla ja naulapäisiä, viimeinkin hopeoituna ja kuparisena.
  • 6mm strassirondelleja monen montaa väriä.
  • Uusia ketjuja, mallia aika perus kierretty linkki, kullan, hopean, pronssin ja kuparin värisenä.
  • Simpukkaa, 12mm neliöitä montaa väriä
  • Simpukkaa, 20mm nappeja montaa väriä
  • Puristushelmiä
  • Lasiovaleita, sellaisia pulleita soikioita montaa väriä.
  • Lasihelmiä, mallia kierretty suorakaide, montaa väriä.
  • Sitten sinne ylläri osastolle (joka tulee 9. päivä helmikuuta) paljon kaikkea, purppuraa, pinkkiä, harmaata, vihreää, punaista, ruskeaa…

Sitä ennen yritän tyhjentää kaappia, ne huurehelmet ainakin, ja linkkilenkkejä (näitä on vaikka kauppa väittää suurimman osan loppuunmyydyiksi) lisää. Ja sitten helmiäislasihelmet, 8mm olis valmiina odottamassa kuvamista ja laskua. Pyöreitä särmikkäitä ab pinnattuja oon yrittänyt kuvata ahkeraan. Mutta yrittämiseen jää, ab tuntuu olevan mahdoton vangita kuviin. Ja se taas saa helmet näyttämään niin erivärisiltä, pakko se on saada kuvaan. Laitan kotiutuessa tähän väliin kuvan viime kesältä, ei oo helppoo meinaan helmien kuvailu…

Välillä on vaikea ennustaa mikä tuote on hitti ja mikä huti. Millään en olisi arvannut että isot pyöreähköt makeanveden helmet viedään käsistä. Niitä on vielä nauha tai kaksi per väri jäljellä, joten jos näitä on joku himoinnut niin nyt olis se hetki olla nopea. Lisää tarvii tilata, mutta se kestää, helmikuussa kiinassa on lomakausi, ja sillon sinnepäin asiointi on hiukan hitaamman puoleista. Sama kävi muutamalle simpukkarondelli värille, osa on loppu ja osa loppuu justiinsa.

Aamu muuten alkoi kivasti, sain sähköpostitse kautta aikojen isoimman tilaukseni lopullisen kauppalaskun, tuli ihan mukava alennuskin yllätyksenä. Tää tietty siirretään sitten teille tuotteiden hintoihin :) Kevät uutukaiset on tässä mukana, mutta nää tulee meriteitse joten tuleminen kestää, arvioisin että menee toukokuulle kun saadaan sitä kaaosta alkaa käymään läpi ja lisäilemään. Se mitä siellä sillon ei tule ei tarvitakaan. Jotain kai kertoo se että lopullisella erittelyllä oli mittaa 69 sivua (siis ihan perusprinttiä a4:lla, aikamoinen opus…). Tässä satsissa on sitten ne kaikki kauan kaivatut; huurrekukat, wirequardian kaikki värit, puristushelmen pääliset kaiken värisenä, isot ja pienet helmet, kaikkea.

Niin juu, lukot lisäsin jo ja tänään laitan uudet siivet.

Edit: Nyt on siivetkin lisätty, sekä lähes kaikki 8mm helmiäislasihelmet (pari uutta väriä sekä päivitystä vanhoihin, koitan saada ne sinisetkin vielä lisättyä)

Akkujen latailua

sunnuntai, tammikuu 24th, 2010

Olen viikonlopun maannut siellä peiton alla, kuten haaveilinkin. Yskä alkaa lohjeta, ja olo helpottaa. Tavotteesta 650 tuotetta valikoimassa ollaan paljon jäljessä, mutta kai tämä on niitä asioita missä laatu korvaa määrän. Ja kun kameran akku on taas latautunut lisäilen vielä joitain helmiä, mutta silti jäädään tavoitteesta. Korjaillaan sitä sitten ensiviikolla :)

Katselin kaupan varastosaldoja, ja se ilmoittaa ainakin lukot loppuunmyydyiksi. Otan lukot ensiviikon projektiksi, niitä on lisää, muttei vielä pussitettuina. Samalla voisin ottaa uusien siipien pussittamisen projektiksi, nämä uudet perhosen siipiä muistuttavat siivet oli ihan pakko saada, hurmasivat suloisuudellaan. Kuvan hopeoidun version lisäksi löytyy myös kuparisena:

Flunssa ja väsy

torstai, tammikuu 21st, 2010

Yöt kuluu yskiessä, väsyttää. Päätä särkee, joka paikkaa kolottaa. Eilen päätin että menen työterveyshuoltoon, mutta plääh, en jaksanut aamusti nousta niin aikasin että olisin ehtinyt. Jos olo ei huomiseen aamuun mennessä parane menen sitten. Ja tänään aikaisin nukkumaan.

Kaikki paikat pursuaa uutuksia kauppaan, mutta ei jaksa muuta kuin kääriytyä peiton alle. Pari foliohelmeä voisi tänään laittaa, mutta muuten taitaa jäädä uutudet viikonlopulle. Mietin vaan mistä lähtisin, niin paljon olisi kaikkea ja aikaa kuitenkin niin vähän. Viime viikonloppuna meni 600 tuotteen haamuraja rikki (9 on näemmä myyty sen jälkeen loppuun), jos ottaisi kunnianhimoisen tavoitteen viikonlopulle päästä 650 tuotteeseen? Ohjelmaan on naputeltu jo yli 900 tuotetta, ja jotenkin uskosin että kaapeista voisi hyvinkin löytyä noihin loppuun myytyihinkin lisäyksiä, ainakin muistaakseni.

Autan hiukan hahmottamaan sitä määrää mitä on helmiä on. Joulukuussa vaihdettiin vaatekaapit makuuhuoneeseen. Meillä oli sellanen pieni komero nurkassa, ja halusin liukuovelliset korkeat koko seinän matkalle, kaappia on nyt sitten kolme metriä. Iso osa uusista tuotteista on nostettu alahyllyille laatikoissa, se oli pikanen joulusiivous. Olo huoneessa on neljä pahvilaatikkoa, keittiössä on yksi ja eteisessä kaksi.  Sitten vielä sellasia epämääräisiä kasoja ympäriinsä, helmiä jotka oli pakko ottaa heti laatikosta, muttei kuitenkaan jostain syystä ole lisätty vielä kauppaan. Nauhoja roikkuu tuoleissa, oven kahvoissa, kaikkialle mihin vaan saa riipustettua. Joulusiivouksen yhteydessä Pasi löysi laatikollisen koruja. Ja nää kaikki siis on sellasia mitkä ei vielä ole valikoimassa, kaupan helmet on kaupalle varatussa tilassa suht nätisti paikoillaan, sinne tarttis lisätä nämäkin, kunhan ensin ne on pussitettu, laskettu, ja kuvattu.

Mutta nyt ei jaksa, haluan vaan kömpiä peiton alle.

Joku sana metalleista ja allergioista

maanantai, tammikuu 18th, 2010

Joulukuussa amerikassa löydettiin halpaketjun halpakoruista Kadmiumia. Niille joille aine ei ole tuttu kerrottakoon että kyse on raskasmetallista, jolla on ikäviä vaikutuksia terveyteen; herkästi elimistöön kasautuvana aineena aiheuttaa mm munuaisten vajaatoimintaa. Kadmiumia pidetään myös syöpää aiheuttavana aineena. Kyse on siis aineesta jota ei ole kovin toivottavaa löytyvän materiaaleista.

Sitten tausta tietoa minusta, olen nikkeliallergikko, enkä mitenkään sieltä vähä oireisimmasta päästä. Edelleen muistan kun joskus teini-iässä erehdyin kokeilemaan rihkama korvakoruja, pistin korvaan, peilasin ja otin pois. Aamusti heräsin korvalehdet paisuneina tomaatin kokoisiksi ja värisiksi. Sillon muinoin nikkeliä oli vielä usein napeissa ja vetoketjuissa, ja mikään ei ole yhtä hieno fiilis kun farkut jotka polttaa ihoa. Joten sattuneesta syystä olen hirmuisen tarkka siitä mitä myymämme tuotteet sisältää. Tästä syystä käytäntö mulla on ollut alusta asti vaatia valmistajalta puoluettoman laboratorion pitoisuusanalyysi erittelyineen. Sanomattakin lienee selvää ettei kadmiumia ole tullut vastaan. Kuparia, tinaa ja sinkkiä, niistä on päääosin meidän tuotteet tehty, ja ne aiheuttavat äärimmäisen harvoin allergiaa.

Rosa korusarja

sunnuntai, tammikuu 17th, 2010

Rosa on latinaa ja tarkoittaa kasvisukua ruusukasvien heimossa. Ruusun kauneus on ollut innoittaja näihin kaulakoruihin, rannekoruihin ja korvakoruihin.

Sarjaa yhdistää laadukkaat materiaalit, joista suurinta osaa olen säästänyt odottaen niiden arvoista koruideaa. Elegantit särmikkäät mustat akaatti helmet, poutapilviset ruusukvartsi helmet monen muotoisina,  hienostuneet swarovskin kristalli helmet ja hopeoitu metalli; näistä Rosa sarja on syntynyt.

Paljon koruja kuvattu

lauantai, tammikuu 16th, 2010

Tänään on kuvattu koruja urakalla, alan lisäillä niitä kauppaan heti.

Katselin eilen taas ehkä parasta tietämääni elokuvaa, The Notebook, tiedä edes kuinka monennen kerran. Vaikka osaankin melkein koko leffan sanalleen ulkoa, se joka kertaa jaksaa itkettää. Kaikille nyyhkyleffoista tykkääville suosittelen. Samalla syntyi kasa uusia koruja, joita tänään olen kuvannut joidenkin vanhempien lisäksi. Omat suosikkini lienee isoista sivuporatuista makeanvedenhelmistä solmittu massiivinen nauha, Helmiunelma:

Ja vastaava keltaisena, ihanan kesäisen raikas Aurinko:

Pyhä Ruusukko eli tutummin rukousnauha

perjantai, tammikuu 15th, 2010

Koska rukousnauhat tuntuu olevat tosi pop tällä hetkellä koruntekijöiden kesken, ja koska paitsi että olen perfektionisti, mielestäni joitain asioita jotka toisille on pyhiä tulisi kunnioittaa, päätin kirjottaa helmeilijän näkökulmasta miten rukosnauha tehdään.

Rukousnauha ei ole vaan helminauha jossa on jakaja ja risti, vaan jokaisella helmellä on tarkoitus. Sen syvemmin en mene niiden tarkoitukseen, vaan pitäydyn siinä helmeijän näkökulmassa. Aiheesta löytyy googlella jos kiinnostaa perehtyä aiheeseen syvemmin.

Mutta siis… Rukousnauha alkaa rististä tai krusifiksista, jonka jälkeen seuraa joko yksi isompi helmi tai yksi erillinen helmi. Tämän jälkeen tulee kolme helmeä, joiden jälkeen tulee taas joko yksi isompi helmi tai erillinen helmi. Sitten päästään jakajaan, siinä tulisi olla Neitsyt Maria, jonka pään ympärillä on 12 tähteä. Jakajan kääntöpuolelta löytyy Jeesus. Jakajan jälkeen tulee viisi kymmenen helmen jaksoa joiden välissä on joko yksi isompi isompi tai erillinen helmi.

Eli rukousnauhaan tarvitset joko 53 pienenmpää helmeä ja 6 isompaa tai 59 helmeä,  sekä ristin ja jakajan. Vaikka rukousnauha ei oikeastaan ole koru, kuvasin yleiskuvan kaulassa, se helpottaa hahmottamaan toivoon mukaan.

Mainittakoon vielä että oikeaoppisia jakajia löytyy helmikeskuksesta (kuvassa ei näy 12 tähteä, mutta on siinä), ja lisään nuo ristitkin pikapuoliin valikoimaan. Kuvien rukousnauha on tehty linkittämällä 8 ja 10mm särmikkäistä lasihelmistä. Kuvien rukousnauha löytää myös tiensä kauppaan kavereineen.

Jos joku asiaan vihkiytynyt löytää jotain korjaamista toivon siitä ilmoitusta, korjaan mielelläni jos on korjattavaa.

Alkukuun yrittäjän onnea

torstai, tammikuu 14th, 2010

ALV, kateellisten keksintö jottei yrittämisellä rikastuisi. Ei vaisinkaan, tykkäänhän mää siitä kaikesta kivasta mitä sillä saa, kuten lasten koulut. Vaikka aina palkasta on verottaja vienyt osuutensa, se ei koskaan ole kirpaissut kun sitä rahaa ei koskaan itsellä ole ollut. Nyt kun yrittäjänä joutuu omalta tililtä maksamaan verot, se tuntuu. Ensin tilillä on rahaa x summa, ja sitten sitä on vähemmän. Sitä vaan tajuaa sen selkeämmin kuinka paljon veroja sitä oikeasti maksaa, ei se enää ole pelkkä luku tilinauhan nurkassa. Ja nyt vasta hirvittääkin, tajusin että onhan se vielä sitäkin lisäksi.

Jos nyt näpertelis noi kaikki aamuun mennessä tulleet tilaukset lähtövalmiiksi, ottaisi niin sanotusti homman hanskaan. Se on ihan mukavaa puuhaa mitä voi tehdä telkkaria katsellessa. Sieltä alkaa Satuhäät, jos vaikka etsisi inspiraatiota omien häiden järjestelyihin. Sitten vois viikonloppuna keskittyä korujen lisäilyyn, valmiina olisi vaikka ja mitä, mutta aina niiden lisääminen valikoimaan vaan jostain syystä jää huomiseen. Nyt mä otan itteeni niskasta kiinni, se on taas päätetty :D

Biconeita lisätty paljon

keskiviikko, tammikuu 13th, 2010

Lisäys järjestys heitti härän pyllyä kun netti pätkäsi, kuten varmasti olette huomanneet…

Huurrehelmien piti olla ensimmäisenä lisättävänä, mutta kun nettikatkoksen aikana tuli niin paljon uutta että nehän jäi alimmaisiksi, eli viimisiksi. Sen sijaan biconet kipusi listalla ylös, niitä onkin tänään ilmestynyt valikoimaan jonkin verran. Käyttölaatuiset 4mm vielä odottavat lisäystä, mutta niitäkin on siis tulossa montaa väriä. Biconeita on nyt siis kahta laatua, toinen nimellä särmikäs bicone ja se vanha nimellä bicone nauha. Näissä isoin ero se että särmikkäät ovat särmikkäämpiä (olipas fiksusti sanottu), ja sitten tietty hinnassa on pikkasen eroa.

Jaoin tänään myös tuoteryhmiä selkeämmäksi, musta sivuja on ilkee selata jos tuotteita on kovin monta sivuja. niimpä jaoin biconet koon mukaan, kuin lamppuhelmisydämet. Niitä tarviikin kaivella, niitä on montaa väriä’ täällä mikä kaupassa on loppuunmyytynä.

Simpukkaa tuossa olisi ne toisen malliset, isommat nugetit, nappeja, kukkia ja joitain sekalaisia mitä on jäänyt välistä. Pyöreitä särmikkäitä olisi ab-pinnattuja paljon lisäämäti, mutta en saa sitä abtä näkymään kuvissa. Helmiäishelmiä on 4-8mm ihan hirmuinen määrä värejä lisäämistä odottelemassa, mutta nämä on 80cm nauhoissa joka on mun milestä liian pitkä joten ne odottelee puolitusta. Kuuhelmien (4-8mm) keväiset värit lähti  juuri puolitettavaksi, nekin on siis kohta valikoimassa. Sitten olisi siruja helmiä.  Niin ja ne huurrehelmet, ja metallihelmet, ja… Oikeastaan, mennään sieltä mistä aita on matalin; kaikkea uutta kivaa on paljon.

Ja tajusin juuri että ½vuotis synttärit lähestyy uhkaavasti, niitähän tarvii juhlistaa sitten kun se aika koittaa. Etenkin kun ensikesänä ei juhlita 1vuotissynttäreitä (tai minä juhlin, mutta asiakkaat ei), laitan kaupan josain vaiheessa elokuussa kiinni ja avaan joskus syyskuussa vasta, elokuussa kun juhlitaan helmikeskuksen 1 vuotispäivän lisäksi myös meidän häitä. Joten juhlitaan nyt ½vuotissynttäreitä senkin edestä. Jos vaikka kokeilis taas uutiskirjettäkin, tällä kertaa paremmin varautuneena.