Archive for maaliskuu, 2010

Pari uutta ruusukkoa

lauantai, maaliskuu 27th, 2010

Tänään ei oikeen irtoa tekstiä, laitan enempi siis kuvia.

Tämä on tehty topaasin värisistä särmikkäistä 8 ja 10mm lasihelmistä sekä kupariosista.

Tässä taas 10mm akaattia ja kuparia.

Sitten kirkkaista särmikkäistä 8 ja 10mm lasihelmistä.

Näistä tää on mun lemppari, jätin se tarkotuksella viimiseksi. Tää on ihan tavallisista kirkkaista pyöreistä 8mm lasihelmistä, ja 10mm särmikkäistä akaateista.  Jännä miten kivasti se 6 erikoisempaa helmeä antaa ilmettä korulle.

Äiti on hyvä ja katsoo jos joku mielyttää silmää, ja ilmoittaa minkä haluaa. Ja jos äiti haluaa jonkun muun värisen niin ilmottaa niitä väritoiveita.  Muut laitan kauppaan joskus.

Ystävän muistolle

perjantai, maaliskuu 26th, 2010

Sain juuri kuulla ikäviä uutisia. Epävirallinen yrirtyskummini, helmityöopettajani ja ystäväni on menehtynyt. Lämmin osaanottoni omaisille.

Kiitän nyt kaikesta häneltä saamastani tuesta ja kannustuksesta. Ja kiitos myös kärsivällisyydestä vastata kysymyksiin ja vääntää tarvittaessa rautalangasta. Kiitos kaikesta saamastani avusta, niin helmien kuin yrityksen kanssa. Ja kiitos kun aina jaksoit kuunnella, mikä mieltäni ikinä painoi sinulle saattoi aina soittaa. Lepää rauhassa Sari, me jäädään kaipaamaan sinua.

Mikäköhän tääkin on, apua?

torstai, maaliskuu 25th, 2010

Kaupassa pyörii taas ilmeisesti hakkeri. Niinkun mä en niiden kanssa olis vielä tarpeeksi tahinut. Kokeilempa nyt kysyä täältäkin, tiedä vaikka asiakkaista löytyisi joku nörömpi kuin minä. Tässä printcreeni kaupan hallintapanelin asiakkaat online osiosta

Utelialle ei verkkokauppaan perrehtyneille tiedoksi että kun kirjaudutte sisään kauppaan näytte täällä, kun ton otin oli pari asiakasta joilta suttasin kaikilta nimet. Vaikkei kirjautuisi sisään ip-osoite näkyy normaalisti,  suttasin kaikki asiaan kuulumattomattomat nyt pois, mutta tästä nyt askaruttavasti jätin loppuosan näkyviin.

Okei, nyt kun kuva niin kokeillaan osaanko selittää. Tämä sama on pyörinyt kaupassa nyt ainakin alkuviikosta asti. Yhteyksiä on aina useampi, muttei kuitenkaan epäilyttävän paljoa. Ja se näyttäisi tekevän jotain järkevää, tai ensin sen toimet ei olleet epäilyttäviä.  Se on arvosteluiden kimpussa ollut kokoajan niinkun nytkin. Mutta mulla alkoi hälytyskellot soida kun ei uusia ilmestynyt.

Tein haun tuolle ipeelle; ei mitään. Tai no, tällänen tulee ripellä:

inetnum:     0.0.0.0 - 255.255.255.255
netname:     IANA-BLK
descr:      The whole IPv4 address space
country:     EU # Country is really world wide
org:       ORG-IANA1-RIPE
admin-c:     IANA1-RIPE
tech-c:     IANA1-RIPE
status:     ALLOCATED UNSPECIFIED
remarks:     The country is really worldwide.
remarks:     This address space is assigned at various other places in
remarks:     the world and might therefore not be in the RIPE database.
mnt-by:     RIPE-NCC-HM-MNT
mnt-lower:    RIPE-NCC-HM-MNT
mnt-routes:   RIPE-NCC-RPSL-MNT
source:     RIPE # Filtered

Eli ei mitään, eikä mistään muualtakaan irronnut sen enempää. Eikä pingi mee perille. No tässä kohtaa tein sitten ratkasun, poistin arviot, sekä luku että kirjoitusmahdollisuus on poistettu eilen. Tiedostot jätin vielä palvelimelle, halusin olla kuitenkin varma. Ja tänään puoliyhdeltä kaupassa näytti tuolta. Eli kukaan normi käyttäjä se ei todellakaan ole, ei noihin tiedoistihin enää löydä tietään jossei tiedä mitä etsii (ja joo, nimeän ne uudelleen palvelimelle tänään vielä). Hyvät neuvot olis ny tervetulleita jos joku olis koskaan vastaavaan törmännyt. Mitähän pirua se tuolla touhuaa?

Uutuksia odotellessa

keskiviikko, maaliskuu 24th, 2010

Jokapäivän katselen sähköposteja odottavin mielin. Ensimmäinen merirahti on kohta täällä, saapumisilmoitus voi tippua koska tahansa. Ja kyllä sitä on onkin jo odotettu, enkä millään malttaisi odottaa enää enempää.

Ahtaajien lakkoilu oli lähetyksen viimisin viivästys, joka voi siirtää helmien saapumisen jopa huhtikuun alkuun. Tämä tieto lämmittää, jopa huhtikuun alkuun, nyt ollaan kuitenkin maaliskuun lopussa jo, huhtikuun alku on ihan oven takana.

Tämä on se erä jonka tilausvahvistus oli mielettömän pitkä. Selainen sitä innolla jatkuvasti läpi, haaveilen kaikesta ihanasta mitä sieltä tulee. Enkä osaa päättää mitä odotan eniten. Sieltä ihanan pirtsakkaa pinkkiä simpukkaa, ihania kukkia, perhosia, lisää keväisiä värejä, riipuksia. Niin ja kauan himoitsemiani blacklip riipuksia. Ja se oli vasta simpukat. Makeanvedenhelmistä eniten olen täpinöissä riiseistä, otin kaikki mahdolliset värit (mielestäni ainakin). Ja tietty nugetteja ja pyöreähköjäkin, muta näistä riisit on mun isoin odotuksen aiheeni.

Niin juu ja lamppuhelmet, kuinka innoissani niitä odotan. Joku voi muistaa syksyllä nähneensä sellaisen upean sinisen sydämen muotoisen riipuksen missä valkoinen kukka sisällä (sanat ei tee tälle oikeutta), nyt niitä tulee valikoimaan. enkä muistaakseni tilannut sinisiä, vaan kaikkia muita, muiden mielestä vissiin kivempia värejä.Tai ne käärmeet. Ja ne uudet litteät pyöreät, neliöt, jne..

Lasihelmistä ne kissansilmät, muistaakseni valkoinen, vaaleanpunainen, lila ja sininen, kaikkia 4,6, ja 8mm. Särmikkäitä tyynyjä tulee taas ihan liian vähän, mutta tulee kuitenkin. Ja kaikki isot (12-16mm) pyöreät lasihelmet, niitä paljon. Ehkä isoimmat odotukset on niille keväisille retrotyylisille keltasille ja pinkeille, mutta onhan noissa särö ja helmiäislasihelmissäkin upeita värejä. Paljon kaikkia hiukan erikoisempiakin helmiä, sellaisia joita joka nurkan takaa tule vastaan.

Niin juu, ja siellä mun kaikki ihanat kuparitkin. Valtava määrä helmiä ja osia; riipuksia, puristushelmen päälisiä, vaijerinsuojia, korujakajia, nauhanpäitä, helmihattuja. Ja onhan siellä hopeaa, kultaa, mustaa ja pronssiakin, kaikkea. Ja ketjuja, hopeoituna taisi tulla erikoisempiakin ihanuuksia. Eikä sovi unohtaa niitä ihania lahjarasioita, organzapusseja, koruständejä jne.

Enkä ikinä olisi uskonut tän päivän koittavan; odotan innolla myös niitä akryylihelmiä (mä en ole mikään fani, akryylihelmiä jostain syystä tulee katsottua hiukan alaspäin). Itseasiassa siellä on se mitä taidan odottaa eniten; iso huurrettu valkoinen kalla. Jos se vaan vastaa kuvaansa, se on mulla harkinnassa hääkoruni keskipisteeksi. Akryylihelmi, mulla häissäni korun keskipisteenä. Oho, enpä olis itekään tuota kovin helpolla uskonut harkitsevani. Niin, ja tulee sieltä muitakin akryylihelmiä, ja paljon huurrekukkia. Etukäteen on sanottava kuitenkin etten mä edelleenkään suostu kikkailemaan hienolta kuulostavilla sanoilla kuten lucite, polymetyylimetakrylaatti on mulle ihan vaan akryyli.

Oottakaapa vaan kun ne on oikeasti täällä, mä pystyn näemmä raapustaan pelkästä odottamisen innosta yhen romaanin verran tekstiä, miten mahtaa käydä kun saan helmet käteen ja ja kameran eteen?

Kauppa on taas auki.

maanantai, maaliskuu 22nd, 2010

Alotampa sanomalla ettei tartte katua tätä blogia, tää oli aika näppärä idea. Eilen illalla kun väsyneenä raahauduin jonkun rivin raapustamaan huomasin monta malttamatonta asiakasta odottelemassa että kauppa taas aukeaisi. Hiukan kylmäsi sanoa että vasta huomenna. Tänään katsoin tuossa puoli yhdeksän aikaan, kuhina alkoi taas, asikkaita alkoi pörrätä kaupassa täytellen ostoskoria, blogista oli siis luettu että yhdeksältä aukeaa. Kello 21.03 kun ensimmäinen tilaus oli jätetty. Koska siellä on nyt monta tuotetta varastosaldolla 2-3 moni varmaan joutuu tahimaan kassalle pääsyä. Anteeksi.

Mutta koska tänne ei pääse tuon kaupan nyt blogiin. Tai osittain. Se on kerrankin kivan siisti. Tuossa on lamppis osastoa. Voi helposti päätellä ettei ainakaan hurrikaani lamppis sydämet oo lopussa, mutta jos mustaraidallisen turkoosin tahtoo nniin kiirettä pitää, noi on ainoot. Ja hei, tuossa näkyy pilkullinen lamppuhelmi polkadot, se on toi valkonen punapilkullinen. Niitä on enää vaan noi, ja tuskin saan lisää, joten epäilen etten ole kuvaamassa sitä.

Yksi kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa. koska meillä ei oo myymälää, meillä ei tosiaan oo kaikki tuotteet noin kivasti esillä.

Tässä ollaan lähempänä todellisuutta. Mahtaskohan ikea alka sponsaa mua? Noi puiset missä lamppikset on komplementteja, ihan sika käteviä, saa vinkata jos niitä josain ikeassa näkyy, niille on huutava pula (poistui valikoimasta viime keväänä, ostin sillon kuusi ja harmittaa nyt etten ostanu enempää, poistohinta oli sillon ihan kokonaisen vitosen kappale, ei paha, ovat puuta). Mutta siis tältä meillä pääosin näyttää, sinisiä Gles laatikoita, niitä mä aina kannan ikeasta kotiin, ja niissä suurin osa tuotteista on. Ja sitten karkkilaatikoissa. Karkkilaatikot ei varmaan ole se esteettisin ratkaisu, mut mahdottoman näppäriä. Iso kiitos karkkilaatikoista Marjolle.

Tilauspäivitykset lähtee tänään illalla, ja osa huomenna aamusti.

Sunnuntain koru

sunnuntai, maaliskuu 21st, 2010

Sunnuntain koru on farkkujen kaveri, eli sininen. Makeanveden helmiä ja metallihelmiä ja iso salpalukko, aika peruskoru siis.

Tekstiä tulee nyt huonosti. Olen väsynyt, ja ihan suoraan sanoen, en jaksais nyt yhtään helmeä. Perjantaista asti ollaan laskettu tuotteita, katsottu paikat kuntoon niin että uusille on tilaa. sitä muuten tuli yllättävän paljon. Kaupan kamat on pääasiassa meidän “vierasmajassa”, tai mikä se ikinä onkaan. Siitä piti tulla paikka vieraille, siellä on sänky, telkkari, pari nojatuolia. Siellä piti voida istua iltaa, harkittiin biljardi pöytääkin sinne. Sitten me kannettiin sinne vanhat keittiökaappien rungot, niiden päälle sai just sopivasti ikean komplement lokerot helmille, ja mukavasti tilaa alla laatikoille lisää. Sitten sen jälkeen sieltä on lähteny millon mitäkin pois, ja tilalle on tullu hyllyä helmille. Siellä on vielä nojatuolit ja leveä runkopatja. Nojatuolit lähtee, runkopatja jää. Tarvii vieraat johkin majottaa edelleen jos sellasia tulee, muille kun helmihulluille majotus alkaa vaan olla aika ankee. Mutta taas mahtuu lisää helmiä :)

Ollaan ensimmäistä kertaa yli seittämänsadan tuotteen. Mutta se on hetkellistä, monia tuotteita on pari, ne loppuu sitten. Kaikkea mahdollista on tulossa lisää, nou hätä. Tossa korussa oon käyttäny pieniä strassikorulinkkejä, ovat ihan yli-ihania, muttei niistä saa kunnollista käsitystä jollei niitä dsaa käteen. Niitäkin tulee, ja koska ne on niin superihania, mun on pakko mainostaa niitä kun ne on niin käsittämättömän upeita.

Kai tosta saa paremman kuvan. Tollasia siis on tulossa. Mut nyt mä meen nukkuun. Jätin kaiken huomiselle, mä en nyt jaksa enempää tänää. Nukun, laitan huomenna sähköpostit, sitten tilaukset ja sitten avaan kaupan. Illalla siis. Sovitaan kello 21, sitten palautan napit joilla saa tilauksen vietyä loppuun. Sori, mulla vaan pyörii helmet silmissä

Niin juu, koruun on käytetty:

 • 1kpl salpalukko
 • 4kpl korulinkkejä
 • 2kpl vireguardianeja
 • 10kpl puristuahelmen päälisiä
 • 40kpl pyöreähköä 5-6mm makeanvedenhelmeä
 • 35kpl 3.2mm välihelmiä
 • puristushelmiä ja vaijeria

Lauantain koru

lauantai, maaliskuu 20th, 2010

Viisi vaille 11 tultiin sisälle tuolta inventarion parista, meinasi iskeä paniikki, mikä koru päiväksi. Menin riman alta, tänään tulee vanha koru, itseasiassa kaksi, memorywireen tehtyä rannekakoru.

Idea on kiva, se on varastettu naapurin Tainalta, kiitos sinne.  Kumpikin rannekoru on mun omassa käytössä, itelle tehtyjä. En yleensä tykkää memorywireen tehdyistä koruista, musta sellanen ahdistaa ranteessa. Nää kun on kokonaan auki, niin ei ahdista. Tarvii kai taas mainostaa kauppaa sen verran että kumpaankin versioon löytyy tarpeet ainakin jonkun värisenä kaupasta.

Mun piti laittaa asiakassähköpostit vielä tänään kuntoon mutta jätän sen huomiselle, alkaa väsymys painaa. Ollaan koko päivä laitettu kauppaa, ja menee huomiseen iltaa kun aukeaa. Kunhan haen paperit sisälle alan naputella oikeita varastosaldoja ja uusia tuotekoodeja. Kaikille tulee malliin varastopaikka, hyllyn kirjain ja numero. Helpottaa tavaran lisäämistä tulevien osalta. ennen olen jokaisen helmen näyttänyt Pasille ja koittanut selittää mikä se on, nyt Pasi näkee tuotekoodista suoraan että tää on hyllyssä A, hyllyllä 3, lokerossa 3. Ei väliä enää tunnistaako se tuotteen, mun ei tarvi yrittää selittää sille mitä eroa milläkin on, kunhan lisään ja katson vain että paikka on tyhjä. Näin tää olis heti pitäny tehdä. Kauppa aukeaa huomenna illalla, tai varmaan yöseellä vasta. Montaa tuotetta mikä on ns loppu olliut, oli vielä, jotka siis myynnissä heti kun kauppa aukeaa. Mutta. Osaa tuotteista on vain pari, nopeat syö hitaat. Osaa taas löytyi paljonkin.

Takaisin koruun. Mulla on muuten tästä tulossa työohjekin, jos ei vielä kuvasta aukea. Koru on muuten helppo, mutta pientä pään vaivaa tulee jaon sovittamisesta että helmet sopii ympyrälle. Toinen sellanen epämielyttävä vaihe oli kolmas kerros. onnistuu kyllä ihan aloittelijaltakin, mutta varaa hyvät hermot matkaan.

Mustan korun tarvikkeet:

 • 4 kierrosta memorywireä
 • 4kpl kolmereikäistä korujakajaa
 • 9kpl putken mallista helmeä (noin 9-10mm)
 • 42kpl 6mm säröhelmeä
 • 36kpl 3.2mm välihelmi

Edit. pitkän naputtelun jälkeen on todettava että ollaan likempänä nyt kun koskaan 700 tuotteen rajaa, vau. Se menee huomenna luultavasti hetkellisesti rikki. Vanhat tuotteet ei tule uutuus listalle ensimmäiksiksi, vaan ne on siellä listalla siinä kohtaa kun ne on ekan kerran laitettu valikoimaan. Sieltä uusien sivulta näkee kuitenkin kivasti tuotteiden määrän, siellä alalaidassa se lukee montako tuotetta valikoimassa yhteensä on.

Perjantain koru

perjantai, maaliskuu 19th, 2010

Tänään ollaan nopeita ja lyhyitä. Perjantain koru on pirteän pinkki. Tämäkin koru on linkitetty, simpukasta ja korulinkeistä.

Kaikki muu löytyykin jo kaupasta paitsi nuo oksat, ja nekin tulee pian. Tai no, oksaa taitaa olla kuparisena, kukkaa ja nappia tulee muun värisinäkin, muttei ihan heti. Mutta jos ootte jo huomannut, kauppa on kiinni. Se aukeaaa viimeistään sunnuntaina, kunhan saadaan siivottua tuo helmikeskus kunnolla, tarvii hiukan muuttaa systeemiä, tehdään tilausten poimimisesta niin helmppoa että se onnistuu vaikkei tietäisi mistä helmestä on kyse. Samalla katsotaan tuotteita joita ei jostain syystä ole myyty. Niinkun toi harmaa akaatti, ihmettelin mikä vika siinä on kunn ei kelleen kelpaa, vaikka ite siitä tykkään. Pienen tutkailun jälkeen huomasin ettei ne ollu edes myynnissä. Pasi ihmetteli miksei kukaan enää osta välihelmiä, voi johtua siitä että kauppa ajattelee niiden olevan loppuun myytyjä. Me lasketaan tuotteet uudelleen, joten tuotteita jotka on ollut ennenkin ilmestyy taas pian uudelleen myyntiin. Ja tulee noita uusiakin.

Enkä mä keskity vain tuotteisiin. Tilaukset on poimittu, ihan joka ainoo, oli niiden tila mikä vaan. Pakkaan ne sunnuntaina, ja postissa lähtevät maanantaina. Huomisen projektina olisi laittaa asiakas sähköpostit linjaan, eli vastaan viesteihinne todennäköisesti huomenna.

Mutta takaisin koruun, tähän on käytetty:

 • 1kpl lukko ja vastakappale
 • 8kpl 20mm simpukkanappi
 • 7kpl simpukkakukka
 • 16kpl korulinkkejä
 • 15kpl korupiikkejä

Torstain koru

torstai, maaliskuu 18th, 2010

Mulla pää lyö tyhjää. Blääh, ei mitään.  Koru on mutta mietin onko mitään kirjotettavaa. No aloitetaan korusta. Solmin kristallihelmiä isoja makeanvedennugetteja vuorotellen nauhaan. Mutta osaanko sanoa korusta sitten mitään sen enempää?

Kumpaakin sorttia helmeä olisi täällä odottelemassa että lisään valikoimaan montaa väriä. Viikonloppuna koitan. Mua alkaa oikeasti hirvittää. Tajusin tänään ensimmäisen kerran sen tuotemäärän mikä tänne kohta puoliin tupsahtaa. Tai kyllä mä sen oon tajunnut jo aikasemminkin tottakai, ite oon kaikki halunnut ja valinnut, mutta oon valinnu tuotteet loka-marraskuussa pienissä erissä, silleen parin päivän välein 25 tuotetta. aika määrähän siitä tulee. Itseasiassa hiukan yli 550…

Mun on otettava järkikäteen nyt. Tehdään viikonloppuna suursiivous, kotona ja helmikeskuksessa. Tarvii keksiä mihin ne kaikki laatikot laitan. Ja tehdään kauppaan tilaa uusille tuotteille. Käydään läpi mitä sieltä saa myytyä pois uusien alta, mitkä on virallisesti loppu jne.  Päätin etten toteuta toiveita lisäilyn suhteen. Avaan laatikon, kuvaan, lasken, vien paikoilleen ja lisään kauppaan. Laatikko kerrallaan. Ennenkun edellinen on tyhjä, ei uutta avata.

Yeah, right. Uskoko kukaan, mä en oo varman uskoinko ittekään.. Pasille en viitti edes sanoa, viimeksi kun avasin ihan vaan yhden, meillä oli koko eteinen täynnä kuplamuovia ja laatikoita ihan yhtäkkiä.

Niin ne tarvikkeet, tänää vähän suppeammin:

 • kasa särmikkäitä rondelleja
 • kasa isoja makeanvedennugetteja
 • lukot ja sellaset

Keskiviikon koru

keskiviikko, maaliskuu 17th, 2010

Alkuviikko on mennyt helppojen kivikorujen merkeissä, tänään vaihdetaan lasiin. Vanha tuttu on saanut uuden asun. Ohje muuten löytyy ilmaisista työohjeista.

Korusta tuli tällä kertaa ihanan sininen. Helmet on helmiäislasihelmiä, upean säihkyvän sinisenä. Väliin on löytynyt just oikean väriset strassirondellit, ja keskellä roikkuu sininen lamppuhelmisydän. Se kissa mikä tässä on haudattuna, on että laitan tähän korutarvikepakkauksen myyntiin lähipäivinä. Siis nimenomaan tähän siniseen malliin. Ja sitä paitsi, se on koira mikä tapana haudata. Oon ollu koko päivän pullkamäessä, ei kaikkee enää voi muistaa.

Lisättäköön ettei maanantain koru ollut mun idea. Se taitaa olla alkujaan siskoni joka ensimmäisen vastaavan väänsi, mutta sitä en keksi kenen idea oli laittaa iso kivi riipukseksi keskelle? Taina? Sonja? Mari? No hieno idea, ja meillä ideat kiertää. Tiistai oli ihan mun päästäni, ja tämäkin muuten on. Pitää jatkossa muistaa anta kunnia sille kenelle se kuuluu :)

Elikkäs tähän koruun löytyy ihan virallinen työohje helmikeskuksen sivuilta, ja tarvikkeetkin sinne ilmestyy pakettina. Mutta, sunnuntaina lisäsin paljon erivärisiä strassirondelleja taas kauppaan, joten vaan mielikuvitus on rajana värien ja helmien käytössä. Oman näköiseen versioon tarviit kuitenkin:

 • 1kpl lukko
 • (2kpl jumpring)
 • 1kpl 20mm lamppuhelmi
 • 1kpl lenkkihelmi
 • 1kpl korupiikki
 • 40kpl 6mm lasihelmiä
 • 40kpl välihelmiä
 • 12kpl 8mm lasihelmiä
 • 10kpl strassirondelleja
 • 2kpl joko solmusuojia tai wireguardianeja
 • 2-4kpl puristushelmiä
 • 2kpl puristushelmen päälisiä.
 • koruvaijeria

Hei auttakaas mäessä. Mikä suomennos tolle wireguardianille olis paras? Inhottava sanahirviö kirjottaa, vedän sen varmaan joka kerta eritavalla. Vaijerinsuoja lienee suomennetuin, mut olisko se sitten hyvä? Vai hevosenkenkä? Millä nimellä te sen löytäsitte, sellasella jonka osaisin kirjottaakin?