Archive for lokakuu, 2010

Me ollaan lomalla

tiistai, lokakuu 19th, 2010

…ja nyt kai jo voi sanoa missä; Hong Kong (tällä hetkellä), ja tätä kai voi jo kutsua näköalaksi:

Hiukan tietty pistää hirvittään kun tietää että eihän tuo ole edes keskusta, vaan joku lähiö joka sattuu näkymään meille hotellin ikkunasta sumuisena päivänä. Kääks, täällä me kikkaillaan toistaiseksi. Vaikka kylän ei pinta-alalta paljoa ole Poria isompi, on väestöä tänne ahtautunut kuitenkin yli 7 miljoonaa henkeä (enkä edes tiedä sisältääkö tuo luku luvalliset ja luvattomat, paikalliset, apulaiset vai ketä). Kuitenkin paljon. Ja kun tällä suunnalla ollaan niin toki käydään myös rajan toisella puolella eli Kiinassa.

En edes pyydä arvaamaan paljonko on koruideaa jäänyt käteen jo nyt, PALJON. Ihana Pori, pieni rakas asuinkyläni ja oma mielikuvitukseni ei aina jaksa innostaa ja antaaa ideoita, täällä koruja pukkaaa joka kulman takaa, ja kyllä, myös tarpeita koruihin. Kauaa ei perillä ole ehditty ollan kun jo olen nostanut kädet antautumisen merkeissä ilmaan, ei tolle määrälle voi mitään. Ideoita toisen perään, ja ainakin  jadea jokaisessa mahdollisessa muodossa.  Saanko sanoa äänen että WAU, on tää tähän asti ainaki ollut ihan käsittämäntön upea reissu?

Paitsi että se on pakko sanoa ääneen kun kerran ylhäällä lukee lukee beads and bunnies; eläinten oikeudet on täällä ihan hirveesti perässä. Olen tänään nähnyt ainakin 10 kauppaa jonka ikkunassa on myyty eläimiä; koiria, kissoja, kaneja, marsuja, you name it. Siellä ne, hyvä jos luovutusikäiset, söpöläiset kiertelee hyvä jos alle 0.25m2 hikistä lasikoppiaan kunnes joku kantaa ne kotiinsa. Arvaatka montako tekisi mieli tuoda kotiin? Pahaa tekee kävellä ohi, luojan kiitos tämä suomessa on lailla kielletty. Mainittava on että yllättävän hyvin niistä kuitenkin näytetään pitävän huolta, sillä jokaisen ohikulkemani eläinkaupan eläimiä on hoidettu juuri kun olen kulkenut ohi; jossain on silmiä putsattu ja toisaalla koppeja siivottu. Silti, minä en ahtaisi naapuri koiraa edes pentuna siihen  koppiin missä se täällä odottelee noutajaansa, ja kahta paremmin ymmärrän miksei suomessa myydä eläimiä näyteikkunassa. Ja isompiakin koiria näemmä tarjolla olisi. YÖK.

(katson typot huomenna, aika eron vuoksi, täällä kellon nyt jo paljon)

Korukilpailun finalistit tulee tässä; äänestys alkakoon!

torstai, lokakuu 14th, 2010

Ensin mun on kuitenkin sanottava se mitä kaikkien tämän kaltaisten kilpailujen alussa sanotaan; taso oli kova ja finalistien valinta oli todella vaikeaa. Ja tiedän näin sanotaan aina, mutta nyt vasta ymmärrän mitä se tarkoittaa. Kiitän kaikkia osallistuneita, osaanotto oli runsas ja valitettavasti kaikki ei finaaliin mahtuneet. Mutta nyt siis finaalisteihin, ja hei, äänestämään, näistä voittajan valitsette TE!

Äänestystohjeet:

Äänestää voit sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeellaamme. Laita viestiin korun numero tai nimi jota äänestät, omat yhteystietosi sekä halutessasi vapaamuotoiset perustelut miksi juuri äänestämäsi koru on äänesi saanut. Mikäli äänestät sähköpostilla laita viestisi otsikoksi kilpailu. Ja muistakaa, kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 50€ lahjakorttihelmikeskukseen. Äänestää voi 5.11.2010 asti.

O1. Omppupesät

Omenan kuoressa on reikä.
Jos siihen painaa korvansa kiinni
ja kuuntelee tarkasti,
voi veden ja tuulen ääniltä erottaa
astioiden helinää.
Toukka tiskaa.

Koruun on käytetty koralli- ja siemenhelmiä sekä kupariputkia.

02. Kleopatra


Olen tehnyt korun riipuksen keramiikasta ja lasittanut pronssilasitteella.
Ketjuihin olen lisännyt pieniä lasihelmiä.
Kaikki osat ovat pronssia, myös tekemäni lukko, joka ei nyt kyllä näy kuvassa.

03. Ruska

Ihastuin ruskeisiin akaatti helmiin ja niistä tuli ensimmäisenä mieleen syysruska, heti mielessä syntyi ajatus rannekorusta josta löytyisi melkein kaikki syksyn värit.

04. Purplelady

Korussa on käytetty liloja säröakaatteja, värjättyjä purppura kvartseja, erisävyisiä aasian kristallifasettirondelleja -sekä ametisti biconeja kuparinvärisiin korupiikkeihin ripustettuina.
Lisäksi antiikinkuparisia helmihattuja sekä salpalukko.

05. Jäätynyt muisto

Jäätynyt muisto on tehty akryylikukista sekä lasihelmistä ja hopeoidusta metallilangasta. Halusin kokeilla jotakin hieman erilaista, ainakin omasta tyylistä, välillä ja nuo ihanat kukkaset innostivat tähän tähän koruun. Lisäksi tein kieputtamalla muutaman hopeoidun kiemuran tai ’kärhön’, jotka mielestäni olivat tähän kiva lisä.

06. Jotain sinistä


Tästä tiarasta löytyy perinteikkäälle morsiammelle sitä jotain sinistä!

07. Pöllön hetki

Suunnittelin hienohopeasta
pöllön, jonka toteutin ja poltin. Kun olin saanut pöllön kiilotettua
alkoi ketjun suunnittelu. Halusin käyttää ketjussa makeanveden helmiä,
sterling-hopeaa sekä lasihelmiä. Jopa lukon tein itse, se ei nyt tästä
kuvasta selviä, mutta lukkona on itseväännetty hopeinen sydän. Pöllön
sydän, eli PÖLLÖN HETKI.

08. Ice Crusade, Jäinen ristiretki

Koru on valmistettu lasihelmistä, kristallilasinugeteista sekä hopeoiduista väliosista. Korua koristaa iso, hopeoitu jousilukko. Iso ristiriipus on korumetallia.

09. Valon aika

Kellokoru ystävälle, muistona yhteiseltä matkalta kerättyä merilasia riipuksessa.

10. Autumn colors

Syksyn värien innoittamana syntyi koru nimeltä Autum colours.
Korussa on seuraavat materiaalit:
Ruskeat särölasihelmet, kuuhelmet ja pienet lasihelmet sekä hopeoidut korunosat.

11. Pearl flow

Kaulakorussa virtaa eri kokoisia makeanveden helmiä, lasihelmiä ja antiikkihopeoituja helmiä…

12. Niamh

Koru: Niamh – Irlantilaisessa tarustossa Niamh oli yksi
ikuisen nuoruuden maan neljästä kuningattaresta. Nimi tarkoittaa
irlannin kielellä ?kirkas, loistava?. Korussa riipusosassa vintage (30
vuotta) helmiäislasihelmiä.

Tiedän, ei ole helppoa valita näistä suosikkia.

Tärkeä tiedote toimituksista tällä hetkellä

tiistai, lokakuu 5th, 2010

Meillä on paha ruuhka, eikä ruuhkaa yhtään paranna että sonera mokannut meidän laajakaistan vaihdon. Toistaiseksi meillä ei ole lainkaan laajakaistaa kotona, eikä meille ole luvattu mitää mitään koska me sellanenen saadaan (tai siis luvattiin että maksimikatkos on 24h, mutta se meni jo eikä mitään uutta lupausta ole kuulunut). Ollaan siis melkoisen hätää kärsimässä. Tehdään parhaamme että saadaan tilaukset matkaan, mutta niitä on kertynyt melkoinen määrä, ja nettiyhteyden puuttuminen hankaloittaa hommaa melkoisesti.

Anopille koru…

sunnuntai, lokakuu 3rd, 2010

…tai oikeastaan kolme. Mutta ensin, anteeksi, mulla hiukan kaikenlaista tässä ja jotenkin tuntuu sille ettei oikeen ole ollut mitään annettavaa tai sanottavaa, joten oon pitäny blogihiljaisuutta. Mutta tänään sekin rikotaan, ja kaupassakin on taas kaikkea (huomenna lisää) kivaa uutta, ja jatkan uutuksien lisäilyä kokoajan. Mutta siis nyt siihen anopin koruun.

Anoppi siis soitti ja sanoi että tarvii korun, oranssivalkoisen. Näillä ohjeilla sitten raavein päätäni ja pohdein mitähän anopille tekisin. Tai ensin mietein mitä oranssia mulla oli. Joten simpukkakukat ei tuntunut anopin jutulle, vaan mielummin otin säröhelmiä ja sitten löysin pari nauhaa oranssia pientä mv-riisiä. Ensin tein ihan perus korun

..josta siis tuli tuollainen, ihan perus. Säröhelmiä ja kullan värisiä kukkahelmiä. Sitten ajattelin keventää korua, anoppini kun on suht nuorekas, mitäs jpos se kuitenkin haluaisi jotain pidempää ja ilmavempaa:

Edelleen säröhelmeä ja kullan värisiä kukka helmiä. Ja kukkalinkkejä. Aika pirtsakka. Mutta mulla kummitteli mielessä ne oranssit mv nauhat. jospa kuitenkin anoppi haluaisi jotain hmm.. noh, arvokkaampaa. Mietein miten saisin helmistä paksun lyhyen nauhan, kunnes vahingossa törmäsin jossain helmilehdessä (anteeksi, en muista mikä lehti ja mikä numero) kierreketjun ohjeeseen. Ja siinähän se, sillä saan npalksun nauhan helmistä, tässä lopputulos

Kaverina siis helmiäisvalkoista siemenhelmeä. Mutta kaksi nauhaa ei riittänyt, niimpä jouduin impovisoimaan, tein jatkoksi molemmin puolin muutaman noin viisisenttisen ihan tavallisen siemen helminauhan jotka vaan kiersin yhteen. Nyt vaan kun tuo kuva on tuossa en voi olla tuijottamati että siinähän on virhe, nyt ärsyttää. Ja tämän myötä mun vuosittainen siemenhelmi annos on taas täynnä.

Edit. En tiedä auttaako tämä vai ei, mutta yritys on hyvä:

Pinkit on siemenhelmiä, sininen makeanvedenhelmi ja nuoliviiva on lanka.