Archive for toukokuu, 2011

Paaaljon kuvia

keskiviikko, toukokuu 18th, 2011

Vähän niinku ennen ja jälkeen kuvia, paitsi että ennen oli niin hirveetä etten ole ottanut pahemmin kuvia ja vielä on sekasta joten ei ole vieläkään hyviä kuvia. Mutta eikös ne sillon ole jotenkin sopusoinnussa? Sitten helmien säilytykseen vinkki hamsterille, sellanen mitä mä itsekin käytän.

Löysin yhden kuvan ajalta ennen, siitä näkee lähinnä seinien värien, mutta valittevasti mitään hyvää yleiskuvaa koko tilasta ei ole. Mutta tältä näytti yksi nurkka ennen:

Ja sama nurkka nyt:

Tosiaan, vielä tasoilla on paljon ylimääräistä sälää, pahoittelen. En kuitenkaan malttanut olla ottamatta kuvia. Eikä tuo läppäri tuohon kuulu, se nyt on vaan siinä koska mun on helpompi naputella varastopaikkoja kun on kone mukana millä naputella. Mutta kuvia muualtakin kun tästä nurkasta:

Tasoilla siis on nyt vielä paljon kaikkea ylimääräistä kuten esimerkin tyhjiä limsapulloja, laatikoita, papereita, tuotteita jotka ei vielä ole paikallaan, jne. Suurin osa tasosta tulee jäämään tyhjäks, kääks. Se ei ollut suunnitelmissa, mietein miten kaikki helmet tuonne tulee mahtumaan kun ne ei ennenkään mahtuneet, mutta nyt mietin miten tuon kaiken täytän. Yksi laatikosto on vielä kasaamati, pari on kokonaan tyhjiä ja monessa on paljon tyhjiä laatikoita. jokunen tankokin on vielä vailla helmiä. Niin ja näkyy tuossa olevan tyhjiä lokeroitakin.

Kalusteena on yksi ja sama laatiskosto kuten varmaan huomaattekin. Me ollaan sitä hiukan modifioitu enempi meille sopivaksi, mutta löytyy kaupasta pari alkuperäisellä kasuksellakin, eli siis tämä tila ihme on tässä:

Sen nimi on Alex, ja sen voi hankkia Ikeasta . Se on aivan täydellinen helmille. Ja vissiin paperillekin, sille ikea sen väittää suunnitelleensa ja täällä muistakseeni aina sillon tällön joku korttiaskartelijakin poikkeaa. Ihana alex <3. Laatikot on kiskoilla, joten vaikka sinne latoo melko paljon painoa laatikko kulkee silti kivasti. Ainoa miinus noin kaupan kannalta on ettei laatikko tule ihan kokonaan ulos. Joten jos sinä ikean tuotekehittelyinsinööri luet tämän, saa asian korjata. Ps. olen mainostanut ahkeraan täällä ikeaa ja alexia, lähetä minulle 7 lisää? Hei, on pakko yrittää ainakin ;) Korkeudeltaan tämä ihanuus näin pyörillä muuten mahtuu hyvin pöydän alle (jos haluaa korkeamman joutuu itse askarrella korotuksen). Kaupan käytössä laatikon sisältö on tälläinen:

Eli meillä on tollaset lokerikot siellä sisällä. Niimpä yhteen alexiin mahtuu melko paljon tuotteita. Mutta siis mulla on tuossa olkkarin nurkassa “omilla” helmilläkin pari alexia, rakastuin näihin siis ensin omassa käytössä. Laatikko on 42cm syvä, eli siihen mahtuu aivan täydellisesti 40cm tukkunauha. Mulla on laatikko makeanvedenhelmille:

Siitä ne kaikki heti kerralla, kun ne kivassa siistissä rivissä. Tässä kuva kivilaatikosta:

Sitten voidaan palata takaisin todellisuuteen:

Ja sokerina pohjalla:

Mutta hei, mä löydän sieltä kaiken mitä tarviin. Ja siinä ne on sopivasti käsillä. Joten jos omistat paljon helmiä ja miksei muutakin askartelu sälää niin hanki alex, mä suosittelen :)

Remontti kuulumisia

perjantai, toukokuu 13th, 2011

Tässä ei ole kuvia. Kunhan kirjoittelen koska väsähdin, ja vielä on hetki ennenkun peli alkaa. Mutta tuosta tulee sen verta hieno että voisin harkita niitä kuvia, sillä se alkaa näyttää ihka oikealta pieneltä helmikaupalta. Ja kynnys lähteä tuolta pois on taas korkeampi, siitä tulee melkosen kiva vaikka itse sanonkin.

Lähetäämpä kuitenkin ihan alusta, siis helmikeskuksen tilat sijaitsee meidän takapihalla erillisessä rakennuksessa. Samassa rakennuksessa on myös meidän pihasauna, ja jostain syystä joku on siihen rakentanut vajaan 20 neliön huoneen. Edellinen omistaja on katsonut sinne lämmöneristeet ajatasalle, ja on siellä joskus kuulemma asunut komennusmiehiäkin vuokralla. Meidän oli tarkoitus tehdä siitä meidän ylimääräinen olohuone ja vierasmaja. Mutta sitten tuli helmet, ensin laitettiin yksi tanko seinään nauhoille ja viereiselle tasolle lokerikko. Ja siitä se sitten lähti, viime kesänä kannettiin viiminen muistomerkki meidän vierasmaja aikomuksesta ulos, eli sänky. Tilalle oli kannettu hyllyjä sieltä mistä niitä oli käteen sattunut osumaan, ja sitä mukaan kaikki suunniteltu järjestys on mennyt. Ne harvat jotka tuolla on aikaisemmin käynyt on huomannut että ettei kannata kysyä millasia salpalukkoja on, koska minä en muista missä ne kaikki oli, ja ne oli jokainen eripuolella mökkiä. Tavaraa on tullut kokoajan niin paljon lisää että että se on lisätty sinne missä tilaa on, ei sinne missä muut vastaavat on

Se remontti osuus on ollut melkoisen pieni. Me siis ollaan vain maalattu seinät kun edellisen omistajan jäljiltä kaikki isompi on tehty. Seinät on puolipaneloitu, aiemmin alaosa oli sellanen kellastuneen mäntypanelin värinen (ja anteeksi kaikki kellastuneen mäntypanelin ystävät; musta on se on hirveetä) ja yläosa sellainen marjapuuron värinen. Eri tarkoituksessa voisi mennä, ja Pasi piti seinien maalamista ihan turhana, mutta kun koko seinä paneleineen on maalattu valkoiseksi ei edes Pasi vänkää vastaan. Se on valoisampi, ja on siinä sellanen ihana tunnelmakin, valkonen paneli toimii mulle aina.

Iso uudistus on ne kalusteet, vanhat koristaa nyt jätelavaa, tilalle tuli laatikostot. Ja taas vaikka ite sanonkin, on vaan toimivat. Laatikostojen myötä tuli tuotepaikkoja ihan eri tavalla, yksilöityä tuotepaikkoja tulee nyt noilla 1500kpl. Se ei tarkoita tuotteiden määrää, vaan tuotepaikkojen määrää. Aiemmin niitä paikkoja on ollut villinä veikkauksena 300-500kpl, en ole laskenut, muttei niitä montaa ollut. Samalla tuotepaikalla on ollut monta tuotetta joista sitten on arvottu oikea. Nyt toivon mukaan niitä ei ainakaan niin montaa ole samassa. Ja kun katselen tuota lokeroiden määrää, niin pakko mun on pohtia onko mulla edes noin moneen tuotteita. Parasta varmaan on että nyt saa taas kaikki järjestykseen, eli kun kysyy jatkossa salpalukkoja, ei tarvi kun avata oikea laatikko ja kaikki näkee yhdellä silmäyksellä.

Tällä hetkellä kaikki rungot on kasattu, ja puolet laatiokoistakin on paikoillaan. Puolet laatikoista on vielä kasaamatta, jää huomiseen sillä mun selkä alkoi sanoa sopimusta irti. Sitten saa alkaa laittaa tuotetta paikoilleen, ja sitä mukaan myös kauppaan uusilla varastopaikoilla. Mikäli selkä vaan jaksaa uskoisin että sunnuntai iltana näyttää jo hyvältä. Tarvii selkää säästää, paitsi että huomenna on pitkä päivä, tarvii selän jaksaa mukana vielä 25 viikkoa jatkuvasti kasvavaa mahaa. Niin sellastakin tänne, se varmaan selittää miksei pariin kuukauteen ole blogiin tullut kirjoteltua, olen maannut sängyn pohjalla kun on ollut joko väsy tai huono olo. Oon mä vaan hullu kun suostun tähän kolmannen kerran.