Archive for kesäkuu, 2011

Vauvakuulumisia, omia ja pupujen

maanantai, kesäkuu 27th, 2011

Jokanen penska on kuvattu, ne olis esittelyssä tässä. Mä taas kaipaan shoppailu vinkkejä, mun odotus olis puolessa välissä ja varuste puolella on puutosta.

Alotampa kyselemällä niitä shoppailuvinkkejä itelleni. Vaunuja en kuulemma saa ostaa, tai saan jos hävitän Vanskun vanhat ja sitähän en tee kun tykkään niistä. Mutta suunnilleen kaikki muu tarttee hankkia kun alkaen turvaistuin tuli hävitettyä. Mulla ei ole mitään käytettyä vastaan, mutten jaksa alkaa kiertelemään kirppareita tai päivystään huuto.nettiä. Tietty, jollain lukijalla on siistiä käytettyä kamaa kohtuuhintaan saa tarjota. Shoppailuun mä kaipaisin vinkkiä, nettikauppoja. Saa olla kotimaisia, mutta ulkomailla tuppaa olemaan halvempaa ja valikoimaa enempi. Eniten hingun kolikkikeinua/vauvakeinua/miksi sitä kukin kutsuu, sellasen mä oon pättäny ihan ehdottomasti hankkia. Leikkikehäkin olis kova sana. Ja lista on loputon. Vanskun vaunut tilasin aikoinaan saksasta, mutta se paikka myy vaan vaunuja ja istuimia, jos joku tietää vastaavan mistä sais sen keinun kylkeen niin linkki olis kiva. Muuten  odotus etenee kai ihan normisti, puoliväli ylitetty, ja viikon kuluttua sais sitten sukupuolta tietää.

Sitten rusakot. Mä tajusin ettei blogin lukijat varmaan tajua mitä mä näistä niin kohkaan, luppakorvaisia kaneja ja oon tainnu rodunkin joskus mainita mutta siis kaneja. En oo yhtään muistanu sanoa mitä ihmeellistä näissä on on, miten nää eroaa niistä taatusti myöskin sulosista eläinkaupan pikkupupuista. Näkyvimmin kai juuri siinä, eli nämä ei ole mitään pikkupupuisia. Venlan sylissä luonnonväristen emokani, joka hiukan pieni rotunsa edustaja:

Ei edustavimmillaan, hyttyset on ollut tänä kesänä riesana. Sekä isäkani että toinen emo on siis vielä isompia. Kokoa voisi verrata isoon kissaan, moni kissa on pienempi. Tai pieneen koiraan, mutta ihan pienimmät rodut on heittämällä pienempiä.

Sitten ne nappulat, sukupuolia en ala vielä veikkailemaan:

Nämä neljä siis ylläolevan kaverin lapsia. Pahasti näyttäisi että ovat kaikki pitkäkarvaisia. Ensimmäinen on luonnonharmaa, kaksi raudanharmaata ja viimonen taitaa olla raudansininen. Ovat hirmu kivan kokoisia ja näkösiä, hiukan harmittaa tuo pitkä karva, muttei sse yllätys ollut, isä on jättänyt ennenkin pitkäkarvaisia ja emo on poikueesta jossa oli pitkäkarvaisia.

Sitten ne toiset nappulat, isä on näillä sama mutta emo siis toinen:

Kahdesta ekasta en sano varmaksi, näyttäisi mustalle viitalle mutta ainakin toinen on huono jokin muu, kolme viimistä luonnonharmaata viittaa.

Silmät aukeilee

tiistai, kesäkuu 21st, 2011

Pupukuvia, osalla poikasista on silmät raollaan. (ja nyt niistä alkaa etäisesti tunnistaa kanin)

Viiminen kaveri tekee suosikin virkaa, ja kuvien määrästä sen huomaa. En oikeen räpsinyt kuvia muista tasapuolisesti, ja viittakuvioisista (noi millä on valkosta) on vaan yhdestä kuva vaikka niitä onkin viisi. Venla on vaan nyt leirillä, ja yksin jänisten kuvaus on melko masokististi puuhaa, toisin kun helmet nää ei pysy yhtään paikallaan…

Räpätys aiheesta itella sekä pari korukuvaa muodon vuoksi

tiistai, kesäkuu 14th, 2011

Että mua ärsyttää ja jos suoraan sanotaan on hiukan linssiin pissitty fiilis jälleen kerran itellan toimesta. Toisaalta, se ei ole henkilökohtasta, sama linssiin pissiminen koskee ihan kaikkia firman asiakkaita jotka samaa tuotetta käyttää.

Aloitetaan tarina alusta, mennään huhtikuun alkuun. Helposti kuoret, eli ne mitä me  ja varmasti moni muu postitukseen käyttää, alkoi kaupoista loppua. Kyselin niitä sillon itellan asiakaspalvelusta, ja kertoivat että helposti kuoret vaihtuu 1.luokan kuorista 2.luokan kuoriin. Onnistuin jonkin verran noita hamstraamaan kun satuin löytämään paikan josta niitä löytyi vielä kymmeniä paketteja. Näitä on enää pari pakettia jäljellä, joten nyt mulle tulee kiire keksiä mitä asian suhteen teen.

Saamassani vastauksessa mulle kuitenkin kerrottiin että uudet helposti kuoret tulee myyntiin kesäkuun alussa. Okei, nyt on kesäkuu, joten ei mitään hätää, niitä saa jo, tarkistan hintatiedot ja muutan lähetyskulut sen mukaiseksi, halvemmat lähetyskulut varmasti kiinnostaa myös meidän asiakkaita, ihan hyvä homma. Ja itseasiassa, itellan vastauksessa tiedusteluuni sillon huhtikuussa kerrottiin myös näin (ja tämä on suora lainaus) “Helposti-kuoren palvelutason muutoksen taustalla on asiakastutkimus, jonka perusteella 80 % asiakkaista lähettää postinsa mieluummin 2. luokassa, jos hinta on edullisempi.” No sinäänsä olisin tykännyt enempi 1.luokasta, mutta toki meitä kaikkia halvempi hinta houkuttelee. Saamassa tiedustelussa kuitenkin myös kerrottiin etteivät ikävä kyllä vielä sillon huhtikuussa tienneet hintatietoja. Mutta ei siis mitään hätiä, ollaanhan me nyt jo kesäkuussa, joten tarkistin tämän uuden edullisemman hinnan.

Tämä hintatieto oli kyllä melkonen märkärätti vasten kasvoja, meinaan paketti maksaa nykyisin 20e, kun taas se ennen maksoi 21e. Hinta on siis tippunut kokonaisen euron, mikä tarkoittaa kokonaiset 5 senttiä per kuori. Näin huimaa hinnanalennusta tuskin ajatteli 80% asiakkaista vastatessaan asiakastutkimukseen. Jos maksan kiltisti sen 21e paketista jatkossakin, saanko niitä ykkösluokan kuoria, kiitos? Ärsyttää sillä mä oon odotellu jo kauan postin hintojen tippumista, mä kun elin siinä luulossa että ne olisi oikeasti tippuneet jo vuosi sitten kun viestintävirasto itellaa asiasta hätisteli. En nähnyt sillon postin hintojen halpenemista, enkä näe nytkään. Joka tapauksessa mulla nyt kiukan hankala tilanne, joka päivä vanhat 1.luokan kuoret vähenee ja ennenkun loppuu tarvis tietää mitä teen. Jos olisi vaihtoehtoja, äänestäisin jaloillani eli vaihtaisin firmaa. Mutta siis postituksessa on tulossa muutoksia lähiaikoina.

Sitten vielä loppuun ne korukuvat jotka lupasin. Tein näitä kahdet, sekä äidille että anopille jouluksi, kumpikin kun on kissojen ystäviä:

Koitan katsella noita kisuja kauppaan viikonloppuna.

Lisää vauva kuvia…

sunnuntai, kesäkuu 12th, 2011

Lupaan että seuraavaksi tulee jotain helmi ja korujuttuja, mutta mun oli pakko ottaa pari nakkikuvaa… Siltä varalta että joku on missannut, niin allekirjottaneen toinen harrastus on tietyn rotuiset kanit, meinaten ranskanlupat. Koska käytän jokaisen tilaisuuden mainostaa ko rotua, linkitän tännekin nyt kipeästi päivitystä kaipaavat ranskanluppa sivut (tai sitten googleen hakusanaksi ranskanluppa). Mailman ylivoimaisesti paras lemmikki, mutta mä taidan olla hiukan puolueellinen tän asian suhteen… Ei vaan, suosittelen tutustumaan. Ei ehkä paras valinta niille jotka lähtökohtaisesti jotain kania tahtovat, vaan tää rotu kilpailee lähinnä kissan ja pienen koiran kanssa, niille tää on vaihtoehto tai sitten kaveri, häkkiin kyhöttämään huono vaihtoehto ison kokonsa ja seurankipeän luonteensa takia huono vaihtoehto. Jokohan mä oon tälle illalle suitsuttanut rasnkista tarpeeksi? Eli kuvien pariin, tältä näyttää kanivauva jolla ikää 2vrk:

Nämä kaksi on poikueesta joka syntyi täysi aikaisena (31vrk), jännä miten sen eron huomaa kun vertaa poikueeseen joka syntyi hintsun etuajassa (29vrk), livenä kokoero on selkeä. Se ei ole pysyvää, kanikeskosetkin ottaa kiinni täysiaikaiset ihan niinku ihmisvauvatkin. Mutta siis nämä seuraavat vauvat on hiukan vielä pienempiä vaikka ovatkin saman ikäisiä.

Vauvakuvia x2

perjantai, kesäkuu 10th, 2011

Tästä aiheesta saattekin koko kesän kuva saastetta, tässä ensimmäiset:

Kaksi pupu äitiä on siis saanut meillä vauvoja <3 Asiaan perehtymättömille tiedoksi, noiden karvakasojen keskeltä näkyy aavistus vauvaa, ylemmässä useampikin (on alemmassakin pesässä useampi, mut tää emo panostaa karvan määrään). Parin viikon kuluttua kun kaverit hiukan kasvaa ja alkaa availla silmiä tulee sellaisia kanin näköisiä vauvakuvia sitten. Toisaalta enpä usko että maltan olla niin kauaa tuolta pois, joten joku karvaton nakkikuvakin saattaa vielä sitä ennen tulla. Haisevat muuten ihan vauvoille <3