Archive for marraskuu, 2013

Miniä pullossa riipuksena

sunnuntai, marraskuu 10th, 2013

Viikonlopun kurssin sivutuotteena valmistui tälläisiä:

Ensin täytekeksit (mun lempparit),  joulu eli piparia ja karkkitankoa, karkkia, minilakuja ja punavalkoisia liukuväri sydämiä.

Sitten puhelinkin päivittyi sesongin muiseen koristeluun:

Kiva sunnuntai päivä osa1

perjantai, marraskuu 8th, 2013

Pitkästä aikaa hiukan sisältöä blogiin. Viime viikonloppuna oli pitkästä aikaa kurssiton/messuton viikonloppu ja ehdein hiukan massailla omaksi iloksi. Tai uusia juttuja kauppaan siitä tuli, mutta mulla oli kivaa. Making of kuvia tässä, ei siis mikään ohje.

Ensin katsellaan kaikki tarpeet käsille. Pari kaakelia, pastakone, lamput, työkalut, massat, kosteuspyyhkeitä…

Aloitan pyöräyttämällä 8 suunnilleen samankokoista massapalleroa (8, koska teen 8 riipusta). Sitten jostain on ilmestynyt aikasemmin tehty sulkacane, ei mennä nyt siihen miten se on syntynyt…

Pallon painelen hiukan littanaksi kolmioksi…

Kolmion yhteen sivuun teen keskelle viillon ja vedän puoliskoja erilleen…

Sitten muotoillaan paremman muotoiseksi ja tökkään hammastikun reiän kohdalle. Yleensä teen reiät porakoneella, ovat siistempiä niin, mutta nyt haluan ison reiän, sellaisen josta mahtuu ketju läpi. Hammastikku on huono tikku reikään, se tarttuu aika helposti kiinni, mutta nyt teen reiästä niin ison että tikku mahtuu heilumaan reiässä (suurennan myöhemmin, juuri ennen uunia pyörittelemällä tikkua).

Sitten painelen pinnan sienellä, siitä saa hauskan tekstuurin pintaan.

Leikataan pari siivua sulkacanea…

…ja sulat asetellaan sydämen päälle. Tässä kohtaan pyöräytän hammastikkua niin että mahtuu hyvin pyörimään reiässä ja sitten uuniin.

Uunin jälkeen lakkaan vielä superglossilla sulat, että tulee mahdollisimman iso kontrasti harmaan rosoisen mattapintaisen sydämen ja vihertävän sileän ja kiiltäväpintaisen sulan välille. Sitten ketjuun ja käyttöön :)

Mukavana päivänä syntyi muutakin, mutta jottei tää blogi olisi ihan kuollut taas seuraava vuotta jätän ne myöhempään.