Archive for maaliskuu, 2014

Prinsessalle rusetti

maanantai, maaliskuu 31st, 2014

Pienillä asioilla saa pienen ihmisen onnelliseksi. Sain tänään paketillisen kaipaamiani nauhoja (löytyvät kaupasta jo), ja päätin askarrella Vanskulle rusetin. Idea on jostain netistä löytyneestä ohjeesta, ja jos vaan mistään tipahtaa tieto mistä niin linkitän sen tähän.

Käytin siis tätä nauhaa ja tätä kuminauhaa. Kuminauha lenkiksi, ja nauha rusetille. Kuminauhan solmukohta jemmataan rusetin solmuun sisään, nauhanpäät poltetaan varovasti jottei ne rispaa.

Ja tältä näyttää vaaleanpaunainen rusetti käytössä. Vaaleanpunaiseen laitoin tätä nauhaa ja tätä kuminauhaa. Helppo ja nätti :)

Ja mikä parasta, pieni prinsessa ilahtuu uudesta rusetista :)

Pari avainkorua

tiistai, maaliskuu 4th, 2014

Nyt kun helmet on taas järjestyksessä on hyvä tehdä korujakin.

Ensin syntyi tällänen, pinkkien helmien pilttipurkki tyhjeni aavistuksen, kaveriksi kupariosia:

Sitten tyhjensin sinisten helmien purkkia, kaveriksi antiikkihopeisia osia ja ihana iso tekstisydän rengas joka on pitkään odotellut sopivaa projektia.

Muistin hiljattain että aikana ennen helmikeskusta ja helmikeskuksen alkuaikoina mun avainnauhat oli tehty niin että ne kävi yksinkerroin pitkänä kaulakoruna, mutta sai lukolla yhdistettyä kaksinkertaseksi lyhyeksi koruksi. Päätin pitkästä aikaa soventaa sitä myös näissä. Jahka ehdin naputtelen nämä molemmat kauppaan tulee sinne myös kuvat miten se sitten käytännössä toimii :)

Rannekoru ja avainnauha makeanvedenhelmistä

sunnuntai, maaliskuu 2nd, 2014

Laatikoistani löytyi kolme ihanaa makeanvedenhelminauhaa jotka kuiski haluaan päästä koruksi. kaveriksi laitoin ainoa laatuaan renkaan ja ja ison sydän riipuksen, lopputuloksena tälläinen avainnauha:

Avainkoru asuilee nyt jo uudessa kodissa. Mutta jäljelle jäi pätkät jokaista helminauhaa. Ne seikkaili keittiön pöydällä kodittomina, kunnes yksi päivä anopin käydessä kahvilla pujottelin niistä kolmirivisen rannekoru.

Rannekoru oli aavistuksen liian lyhyt sekä mun että anopin ranteeseen, mutta Venlalle se oli just sopiva :) Vielä lisäkuva rannekorusta ilman kättä

Loput helmet järjestykseen

lauantai, maaliskuu 1st, 2014

Meidän kolmonen harrasti yhteen aikaan tiuhaan mun laatikoiden sotkemista, joten olen niitä nyt siivoillut. Ongelmana vaan oli laatikon pohjalla pyörivät irtonaiset helmet, sellaiset nauhan päät jotka jotka jostain projektista jääneet yli. Mutta mäpäs keksein niille ratkaisun:

Taas tuli hyötykäyttöä parille pilttipurkille. Olen kovalla tohinalla maalannut kansia liitutaulumaalilla jotta voisin kirjottaa päälle mitä näissä on, mutta tykkään enempi kannetta. Ryhmittelen karkeasti sävyn mukaan, ja joku kaunis päivä pyöräyttälen näistä jotain. Ja nauhatkin on taas nätissä rivissä :)