Archive for syyskuu, 2014

ECC 2014 part Eva

tiistai, syyskuu 30th, 2014

Sitten onkin varmaan aika ottaa hiukan enemmän väriä kuviin? Vuorossa olisi lahjakas nuori massataiteilija nimeltä Eva Haskova, nimeä klikkaamalla pääset sivuille tutustumaan töihin.

Evan kanssa siis päästiin siis värien kanssa vauhtiin. Pajassa tehtiin rannekoru aaltoilevin raidoin. Ihana paja, helppo ja mukava kun ei ihan kädettömäksi itseään tuntenut. Lisäksi sain läjäpäin myös tietoa jota voin hyödyntää kursseilla. Pää on täynnä ideoita joita haluan Evan opeilla lähteä kokeilemaan, eli siis innostava ja inspiroiva paja tämäkin.

Tällänen mun rannekorusta tuli. Muutoin tykkään, mutta leikkasin rannekorun väärässä kulmassa. Mutta tekniikkana mukava ja kivasti sovellettavissa. Niimpä tiedän että valmistuu vielä monta.

Tämä postaus jäänee nyt lyhyeksi. Koneeni kenkkuilee, tai ikä alkaa tälläkin jo painaa. Lisäksi alkaa pitää kiirettä; kaksi päivää aikaa tehdä kaikki seinäjokea varten valmiiksi. Tarkotus on käydä kuitenkin blogissa kaikki kuusi pajaa läpi, sekä kaikkia niitä lahjakkaita ihmisiä joita tapasin, joten matkapostaukset jatkuvat vaikka tätä kirjoitankin jo kotisohvaltani :)

ECC 2014 part Donna

sunnuntai, syyskuu 28th, 2014

Nämä postaukset nyt tulee hiukan satunnaisessa järjestykssä, mutta nyt siis vuorossa Donna Katon paja. Donna ei varmaan esittelyjä kaipaa, mutta linkitin kuitenkin craft edun esittelyyn. Hyvin vaikea valita linkittäisinkö Kato polyclayn, tai kenties Donnan mahtavat kirjat? No päädyin kuitenkin crafteduun, joka on Donnan perustama, linkin takaa myös löydät muutaman englanninkielisen videon joilla voit opiskella perusjuttuja kotoa käsin Donnan opissa.

Opettaja Donna on omaa luokkaansa. Paljon pieniä asioita, tärkeitä asioita yksityiskohtia, asiota joita luulin osaavani. Donna opettaa huolella, jokainen pieninkin asia jonka Donna opettaa tulee myös perustelun kanssa joka on hyvin antavaa oppilaalle. Mutta opettajan Donna on myös teknisesti vaativin. Vaikka työni jäi kesken, ja en ole siihen tyytyväinen, pajasta paljon irti.

Tässä Donnan mallit. Voi näyttää hyvin yksinkertaiselle, mutta voin vakuuttaaa ettei ole. Työt ovat yhtä siistiä sileää pintaa, kun valmiin työn ottaa käteen ei ikinä uskoisi että että kädessä massasta käsin tehty koru. Valmiin työn on viimeistely on täysin omaa luokkaansa.

Niinkun varottelinkin, mun työ jäi kesken, enkä ole siihen yhtään tyytyväinen. Sen sijaan toinen vieressä on toisen pajan välitöinä paskarreltu otus jonka silmiin eksyi siivun Donnan pajassa askarreltua ympyrää.

Tämä kuva on pakko laittaa, kuvassa päärolissa Donnan selfie stick, tikku laukaisimella johon sai puhelimen kiinni. Hieno vehje, enpä ole ennen törmännyt ja pakko sanoa että se herätti hilpeyttä. Kuvassa Donna ottaa selfietä Melanien  kanssa, josta kerronkin myöhemmin lisää. Lyhyesti kuitenkin että ihana ja lahjakas persoona eteläafrikasta.

Sitten harvinaisempaa herkkua:

Minä ja Donna. Harvinaista tässä on että enpä ajatellut kovin tiheään täällä poseeraamaan, mutta kun olin ensimmäinen suomalainen jonka Donna tapaa niin pakkohan sitä oli kuva ottaa :)

ECC 2014

lauantai, syyskuu 27th, 2014

Toisinaan tässä ammatinsa etunsa. Ja se on kyllä nyt, ihan mahtava reissu, olen oppinut valtavasti ja vasta ollaan puolessa välissä!

No mikä ihmeen ecc? Euroclay carnival, eli euroopan massailijoiden kokoontumisajot. Ja kun kotoa lähtiessä mittari näyttää 2astetta, sataa ja tuulee, ei jaksa harmittaa että tällä kertaa tapahtuma järjestetään madridissa jossa oli hiukan kurjempi keli kun saavuttiin, lämpöä vain joku 24astetta. Hirmu ikävän kuulosta vai mitä?

Ensinnäkin hirmu kiva huomata että on muitakin, no sanotaan nyt yhtä pöhköjä. Suomalaisia on paikan päällä ensimmäsitä kertaa, onneksi sentään sain matkaseuraa. Väkeä ympäri eurooppaa pääosin, mutta olihan joukkoon mahtunut jopa eteläafrikastakin tullut.

Aikataulusta löytyi hauska ylläri, se paja jota eniten pelkäsin oli ensimmäisenä. Mutta pelko olikin turhaa, se oli ihan superhauskaa.

Tehtävän anto oli tehdä humoristinen hahmo itsestään teemalla liityin sirkukseen. No paljon olen hahmoja tenhyt, en kai sitten varmaan yhtään? Ja yllä kuvassa opettajan tekemiä esimerkkejä. Pajan piti LESLIE BLACKFORD, jonka upeita töitä pääset ihastelemaan nimeä klikkaamalla. Mahtava persoona, lahjakas taiteilija ja opettajana todella inspiroiva.

Mutta kuten jo sanoin, tämä pajoista oli se jota pidin ennen tapahtumaa hankalimpana. No enpä muista koska mulla olisi ollut yhtä hauskaa! Työn lopputulokseen olen melkolailla tyytyväinen, siitä tuli suunnilleen sellanen kun olin ajatellut.

Työ on täynnä itseironiaa, ja melkolailla henkilökohtainen joten en avaa tarinaa sen takaa enempää. Osin myös siksi että se on täynnä sisäpiirin huumoria jota on vaikea selittää. Mutta pähkinän kuoressa; liityin sirkukseen ja hahmoni on vanhetunut, väsynyt parrakas nainen.

Lisää kuvia koitan saada matkasta aikaseksi lisäillä blogiin, mutta olen käyttänyt iltani lähinnä hotellin wifin kanssa taisteluun joten jäänee luultavasti kotitehtäviksi. Puolet pajoista on nyt käyty, huomenna luvassa taas kaksi lisää ja iltajuhla. Vielä hyvän yön toivotukset mailman mahtavimmalle aviomiehelle joka tämänkin reissun minulle mahdollisti ja huolehtii kotona kullannupuistani. Lienen ehkäpä mailman onnekkain nainen?

Lisäämpä vielä kuvan kun Leslie opettaa.

Opein myös sen ettei jäädä takariviin jos otetaan kuvia ;)