Archive for elokuu, 2015

HAUSKAA POLYMEERIMASSASTA, KORUJA POLYMEERIMASSASTA, Muotoillaan polymeerimassasta -kurssiesittely

sunnuntai, elokuu 16th, 2015

Tämän blogikirjoituksen tarkoitus on esitellä kurssit jotka on otsikossa mainittu ja antaa lisätietoa tarvikkeista ja sisällöstä. Joten aloitampa sanomalla tervetuloa kurssille ja muistathan ilmottautua järjestävälle opistolle? Kurssikalenterin löydät tästä.

Käyn ensin läpi työkaluja joita kurssseilla käytetään. Kaikki työkaluja voi lainata, veistä lukuunottamatta.

Veitsi jota tarvitset on tälläinen. Veitsiä ei kurssilla ole lainattavaksi, veitset on hygieniasyistä henkilökohtaisia. Veitsen voi ostaa paikanpäältä jos olet epävarma millaisen veitsen tarvitset.

Jos sinulla on mitään kuvassa näkyvistä työkaluista, ota mukaan. Akryylinkaulin, massapursotin ja pastakone (tai massamankeli). Mitään työkaluista ei saa käyttä elintarvikekäyttöön enää sen jälkeen kun niitä on käyttänyt massaan. Kaikkia työkaluja on myös lainattavaksi, mutta minun työkalut on yhteiskäytössä joten varaudu odottamaan vuoroa.

Tekstuurilevyjä, muotteja ja leimasia minulla on yleensä mukana melkopaljon. Omiakin saa ottaa mukaan.

Erillaiset muotoilulastat helpottaa työskentelyä. Hammastikkuja kannattaa myös varata mukaan. Näitä löytyy lainattavaksi.

Erillaisia muotteja kannattaa ottaa mukaan varsinkin jos on jokun oma suosikki.

Halutessasi voit yös ottaa mukaan leimasinmustetta, alkoholimustetta, kimalteita, metallipulveria, pigmenttijauhetta, akryylimaalia jne jos sinua jokin näistä kiinnostaa. Kuvassa ei ole rikkinäistä luomiväriä, tai muuta luomiväriä josta et enää pidä ja haluat hyötykäyttöön ota mukaan. Nämä käydään läpi jos jollain paikalla olijalla on kiinnostusta.

Sitten kurssilla tarvitaan polymeerimassaa. Uunisyistä kurssilla suositaan Katopolyclay massaa, sitä voi ostaa paikanpäältä. Jos sinulla on muun merkkistä massaa, joudut paistamaan työt kotona. Varaa kuljetusta varten rasioita.

Lisäksi on mukava yllätys jos kurssilaiset on varanneet mukaan kynän ja paperia. Leivinpaperia, foliota ja tuorekelmua tarvitaan usein myös. Riippuen siitä mitä olet tekemässä, saatat tarvita erillaisia korutarvikkeita. Näitä kannan pienen valikoiman mukanani.

Lataan alle vielä sekalaisen lajitelman kuvia töistä joita kurssilla voi tehdä, ilman esittelytekstiä.  Päätän tämän kirjoituksen samoilla sanoilla kuin edellisenkin:

Kursseilla materiaat on saman hintaisia kun kaupassa. Valikoima ei kuitenkaan ole täysin sama, sillä en koko helmikauppaa saa mukaani.

Jo sinulla on kysyttävää kurssista, laita sähköpostia osoitteeseen kia (miukumauku)helmikeskus.net. Nähdään kurssilla!

(Omistan siis yrityksen nimeltä Helmikeskus, verkkokaupasta voit tehdä kurssille aina ennakkotilauksen halutessaan)

Ihanat helmet -kurssiesittely

sunnuntai, elokuu 16th, 2015

Tämän blogikirjoituksen tarkoitus on esitellä kurssi nimeltä Ihanat helmet ja antaa lisätietoa tarvikkeista ja sisällöstä. Joten aloitampa sanomalla tervetuloa kurssille ja muistathan ilmottautua järjestävälle opistolle? Kurssikalenterin löydät täältä.

Käyn ensin läpi työkalut mitä kurssilla tarvitset:

Jos sinulla ei ole omia, ole huoletta, nämä kaikki löytyy myös lainattavaksi. Kurssilla tarvitset erillaisia pihtejä, pääasiassa katkasupihtejä, pyöröpihtejä ja kärkipihtejä, lisäksi suunnittelualusta. Käymme näiden kaikkien käytön läpi. Jos sinulla on mitään näistä, ota omasi mukaan.

Sitten käyn kurssikertoja läpi.

Ensimmäisellä kerralla käymme opettelemme vaijerikorun kiinnitykset. Siihen tarvitset koruvaijeria, puristushelmiä, vaijerinsuojia ja puristushelmen päälisiä. Näitä kaikki voit ostaa paikanpäältä.

Kuvan korut on esimerkkejä siitä mitä ensimmäisellä kerralla voi syntyä. Edellisen kuvan tarvikkeiden lisäksi tarvitset myös helmiä ja jonkinlaisen lukon. Näitäkin voit ostaa paikanpäältä.

Toisella kerralla teemme memorywire rannekorun Tarvitset memorywireä, mutta sitäkin saa ostaa paikanpäältä.

Esimerkkejä toisen kerran rannekoruista. Memorywiren  lisäksi tarvitset helmiä, ota mukaan ensimmäiseltä kerralta yli jääneet.

Kolmannella kerralla tutustaan joko tasapäisiin tai pallopäisiin korupiikkeihin. Selitän mitä eroa näillä on, ja mitä näillä tehdään.

Korupiikeistä voi syntyä kolmannella kerralla jotain yllä olevan kuvan mukaista.

Neljännen kerran ohjelma silmukalliset korupiikit tai messinkilanka. Alkuun kerron mitä eroa näillä on, sitten almme kokeilla.

Esimerkkejä mitä neljännellä kerralla voi tehdä.

Viidennellä kerralla yhdistelemme linkkejä tai ketjua ja helmiä.

Esimerkkejä viidennen kerran koruista.

Jokaisella kerralla minulla on mukana malleja, työkalut, ja helmiä ja osia myytävänä. Metaliosat joita minulla on mukana ovat kaikki nikkeli ja lyijyvapaita. Metalliosia on hopean ja pronssin värisenä. Jos toivot kuparin tai kullanvärisiä osia, suisttelen tekemään ennakkotilauksen helmikauppaan. Helmistä mukana erillaisia lasi, kivi ja luonnonhelmiä. Kursseilla materiaat on saman hintaisia kun kaupassa. Valikoima ei kuitenkaan ole täysin sama, sillä en koko helmikauppaa saa mukaani.

Kurssille voi osallistua vaikka edellä mainitut olisikin tuttuja, esittelyn ohjelma on suunnattu heille joille korun teko on ihan uutta. Ennestään koruntekoon tutustuneille olemme yhdessä keksineet ohjelmaa oman kiinnostuksen mukaan. Kouhartsi on hyvä esimerkki siitä johon edistyneemmät koruharrastajat ovat ihanat helmet ryhmässä tutustuneet.

Jo sinulla on kysyttävää kurssista ihanat helmet, laita sähköpostia osoitteeseen kia (miukumauku)helmikeskus.net. Nähdään kurssilla!

(Omistan siis yrityksen nimeltä Helmikeskus, verkkokaupasta voit tehdä kurssille aina ennakkotilauksen halutessaan)

Keramiikka look-like koru massasta -ohje

torstai, elokuu 6th, 2015

Tarkikkeet:

Muottisetti, akryylikaulin, nestepolymeeri, minimuotti, suti, lehti (ei väliä mikä, kunhan kuvio mielyttää, tämä kasvaa meidän pihassa), jämämassaa joka sopii nestepolymeerin sävyyn (mulla vaaleanharmaa joka hiukan menee violettiin) ja lisäksi mulla käytössä kaakeli, veitsi, kosteuspyyhkeitä, leivinpaperia ja massamankeli.

Massa notkistetaan huolella, jonka jäljeen siitä tehdään ohut levy, mulla mankelin asetus numero 3.

Lehti (yksikin riittää) asetellaan massan päälle ja kaulitaan.

Lehdet pois, ja ihastellaan kuviota. Lehdet vaan on mailman paras tekstuurityökalu.

Sitten leikataan niistä kohdin palat mikä silmää eniten mielyttää. En halua palasistani lehden näköisiä joten leikkaan ne sivusuuntaan. Jos haluat täsmälleen samanlaisen korun tarvitset 3 isoa, 6 keskikoista ja 6 pientä, mutta mun koru on pitkä, vähempikin riittää.

Miniympyrällä tehdään reiät nauhalle molempiin päihin jokaiseen palaan. Jousimuotin idea on että jos massa jää muotiin, saat työnnettyä sen päällä olevasta nappulasta ulos, ja se on ihan hyvä työntää heti; useampi pala tukkii muotin eikä se enää toimi oikein.

Ja sitten suditaan nestepolymeeri. Ohut kerros pinnoille ja sivuille. Otan korkin kokonaan pois ja kastan sutia pulloon. Sutia aei saa putsattua, se on tämän jälkeen vaan tähän käyttöön, mutta nestepolymeeri ei kuivu ilman lämpöä joten voit käyttää samaa sutia monta kertaa. Puhdistan sudin vain pyyhkäsemällä kosteuspyyhkeeseen. Jos jälki näyttää suditulta, odota hetki. Nestepolymeeri tasottuu itsekseen. Kun kaikki on sudittu laitetaan ne uuniin. Koska meidän jämät on tietenkin Katoa tulee asteita 145 ja aikaa varataan noin 25min.

Päivän valo valitettavasti loppua ja tämä valo vääristää väriä. Sommitelen palat haluttuun malliin ja ja leikkaan nauhaa hiukan vajaa 2m pätkiä, mulla on 3 nauhaa joten sitä menee noin 6m. Solmut vie yllättävän paljon nauhaa.

Solmut on ihan perus solmuja, ja aloitan siis solmulla. Jätän toiseen päähän noin 15cm tyhjää nauhaa lukkoa varten. Kaikki nauhat siis nippuun ja ihan perussolmulla yhteen. Sitten yksi nauha edestä reiästä sisään ja takakautta toiseen päähän josta taas reiästä läpi. Ja sitten taas solmu.

Ja seuraava samalla tavalla perään. Ja seuraava. Ja seuraava, kunnes ollaan lopussa.

Viimeisenä kiinnitän lukon. Sen pujotan yhteen nauhaan ja teen taas solmun. Jokaisen nauhanpään viimeisten myös erikseen pienellä solmulla.

Sitten koru onkin valmis! Päivänvalolla huomenna otan lisäkuvia jotta pinta pääsisi oikeuksiinsa, jääköön myös oikoluku sinne odottelemaan.

Massan notkistus pastakoneella -ohje

lauantai, elokuu 1st, 2015

Tai emmehän me sitä kutsu pastakoneeksi, vaan massamankeliksi ;) Tämä on massamankelille se ystävällisin tapa, ja samalla myös nopein tapa saada massa notkeaksi ja työstettäväksi. Tästä tekniikasta voin kiittää Donna Katoa.