Archive for joulukuu, 2015

Jouluinen ovikoriste Katopolyclay massasta

keskiviikko, joulukuu 2nd, 2015

Jouluiseen ovi koristeeseen olen käyttänyt itse sekoittamamiani värejä. Värien reseptit löydät tästä. Resepteissä käytetyt määrärt riittävät tähän ovi koristeeseen, punaista on liikaakin, mutta kyllä sille käyttöä löytää :)

Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös pelkkää helmiäistä, vihreää ja punaista.

Ja vielä uudestaan; valmis ovikoriste

Jouluinen ovikoriste Kato polyclay massasta valmiina.

Tarvike listaus ja linkit kauppaan:
Massaa
Akryylimaalia
Pigmenttijauhe
Pigmenttivahaa
Notkean veitsi
Lumihiutalemuotti
Akryylikaulin
Tekstuurilevy
Pastakone
Lisäksi: kaarevat muotit, suti, pilli, hammastikku, kosteuspyyhkeet, leivinpaperi ja teippi.

Helmiäinen ja metallivärit, kaksi värireseptia

keskiviikko, joulukuu 2nd, 2015

Tänään ajattelin kertoa hiukan Kato polyclay metalliväreistä, eli helmiäisestä, hopeasta, kullasta ja kuparista. Kaikissa näissä on nätti kimallus, joka tulee hyvin hienosta mica pulverista massan seassa. Jotta mica toimisi oikein, on massa johon se on seotettu läpikuultavaa. Ei,massa ei näytä läpikuultavalle, mutta läpikuultamaton massa peittäisi mican kiillon. Metallivärit usein on hiukan raidallisia ennen kun niitä työstää notkeaksi, se taas johtuu siitä että etttä nämä pienet mica hippuset on silloin toisissa kohdissa eri suuntaan kuin toiset, ja näin niin hohde eroaa ja tulee illusio eri sävyisistä massoista. Tätä mica hippusten erisuuntaan menoa hyödynnetään esimerkiksi tekniikassa nimeltä mica shift. Utelias löytää siitä heti googlella englanninkielisiä ohjeita, suomenkielistä ohjetta odottavalle lupaan lisätä asian ohjeiden todo listalle.

Muilla valmistajilla on useita metallinhohtoisia värejä, mutta Katolla ei. Katolla on ajatus että osaamme tehdä maalia, miksi tehdä miljoona väriä massaa kun omat värit on helppo sekoittaa? Kaikki Katon massat on tehty värien sekoittamista ajatellen ja ne on puhtaita. Värien sekoittamiseen on tarjolla väritiivisteet, jotka käytännössä on melkeimpä pelkkää pigmenttiä.

Katon metalliväreissä micaa on todella paljon, enemmän kuin muilla. Sitä on niin paljon että usein on hyvä laimentaa metallivärejä läpikuultavalla, se tuo väriin syvyyttä ja antaa micahippusille lisää tilaa kiiltää.  Ja tästä päästään ensimmäiseen väriin; helmiäinen.

Kuvassa helmiäinen ja läpikuultava. Usein sekoitn nämä 1/1 sekaisin, ajatuksella että saan syvemmän ja kiiltävemmän helmiäisen. Massat on paketissa raidallisia, näitä kannattaa hyödyntää. Kuvassa mulla siis on kolme raitaa helmiäistä ja kolme läpikuultavaa. Helppoa eikö totta?

Jouluinen metallivihreä (tumma) syntyy kun seottaa kaksi raitaa kultaa, kaksiraitaa läpikuultavaa, yhden raidan helmiäistä ja puolipakettia vihreää väritiivistettä. Tavallinen vihreä massakin kävisi, mutta kun se ei ole läpikuultava, laimentaa se mican hohdetta.

Joulun punainen syntyy samalla reseptillä kuin vihreäkin; kaksi raitaa kultaa, kaksi läpikuultavaa, yksi helmiäistä ja puolipakettia punaista tiivistettä.

Lopputulos näistä kolmesta näyttää tälle: