Uudistuksia taas luvassa

Uudet tilapäivitykset on saaneet runsaasti positiivista palautetta, kiitos siitä. Ne ovat tuleet jäädäkseen, tilausten seuranta on helpottunut niiden myötä myös meilläkin. Sitten on uusien uudistusten aika, mikäli kaikki vaan sujuu kuin pitää, nämä tulevat viikonloppuna käyttöön.

Seuraavana vuorossa on lähetystavat. Tämä uudistus onkin sitten samalla isompi, otamme käyttöön ns pakkauspäivät, joiden olisi tarkoitus selkeyttää asiakkaille jo tilausvaiheessa sitä milloin tilaus on odotettavissa. Toinen mullistus, mikäli vaan koodaus sujuu putkeen, on eri lähetysvaihtoehdot. Nämä vaihtoehdot ovat perus, joka on sama kuin ennen, hinta sama ja eikä mikään muutu. Kaverikseen tämä saa lisätilauksen ja noudon, sekä pika vaihtoehdon.

Olemme saaneet aika paljon pyyhkeitä hitaudesta, mikä meidän on tunnustettava heikkoudeksemme. Meillä ei resurssit yksinkertaisesti riitä nopeampaan käsittelyyn nykyisellään. Pikatilaus on alkuun kokeilussa, ja mikäli sen kysyntä on todella yhtä suurta kuin hitaudesta saatu palautteen määrä, asiaan täytyy panostaa. Juju piilee siinä että asiakas jolla on kiire ja haluaa tilauksensa pikana, kustantaa myös sen vaatimat ylimääräiset resurssit. Pikatilauksien hinta on siis hiukan suolaisempi, mutta lupaamme pikatilaukset postiin seuraavana arkipäivänä maksun vastaanottamisesta.

Lisätilausvaihtoehto on vähintään, ellei jopa kysellympi kuin pikatilaus. Tämä on mullekin tuttua, aina jotain unohtuu tilauksesta vaikka kuinka tarkkana olisi ja varmistaisi että kaikki kiva varmasti on tilattuna. Siihen on tulee siis selkeä vaihtoehto, lisätilaus. Tämä on ruuhkauttanut taas asiakaspalvelua tähän asti, kun asiakkaat on erikseen kyselleet voiko tilaukseen lisäillä. Aina vastaus on ollut kyllä, mutta jatkossa sitä ei enää edes tarvi kysyä. Yksillä postikuluilla siis jatkossa pääsee kysymätikin. Lisätilaus ei näin alkuun ole mahdollinen pikatilauksiin.

Pakkauspäivistäkin voisin jonkun sanan sanoa. Näiden olisi tarkotus auttaa asiakasta selkiyttämään millon tilaustaan voi aikasintaan odotella (paitsi pikatilauskset, pakkauspäivät ei koske niitä). Tilauksia poimitaan jokaisena arkipäivänä, muttei siis viikonloppuisin. Tämä siis käytännössä tarkoittaa sitä että perjantai-iltana tehty tilaus odottelee todennäköisesti maanantai aamuun ennenkun sille tehdään yhtään mitään. Tilauksia pakataan iltaisin; tiistaina, keskiviikkona ja sunnuntaina. Tämä taas tarkoittaa sitä että se perjantai iltana tehty tilaus poimitaan maanantaina, mutta kuoreen se löytää tiensä vasta tiistaina, eli jos postille antaa aikansa, se perjantai iltainen tilaus on asiakkaan postilaatikossa torstaina. Mutta samalla logiikalla maanantai iltana tehty tilaus poimitaan tiistaina ja mikäli maksu näkyy illalla tilillä tai asiakas on lähettänyt kuitin, lähtee se postin huomaan ja asiakas saa tilauksensa torstaina. Tietysti, maksun näkyminen, lisätilaukset, tilausruuhkat ja mahdolliset varastosaldon virheet voi tilausta viivästyttää, eli kiireisen vaihtoehto on aina pikatilaus, ne poimitaan ja pakataan päivästä huolimati.

Pakkauspäivät auttaa myös mua aikatauluttamaan elämääni. Perjantai ja maanantai illat pyhitän perheelle, kodille ja jos aikaa jää, itselleni. Makaan siis sohvalla, ei parane häiritä ;) Uutuksiin keskityn lauantait ja sunnuntai aamut. Torstai-illat menee kurssien parissa jatkossakin. Nämä ei toki ole kiveen hakattuja, jos maanantaina pakkaan tilauksia illalla niin kiva mulle, mutta se sitten ekstraa, eikä tarkota ettenkö pakkaisi tiistanikin.

Laitan nyt selkeyden vuoksi miten tilaus siis viikonlopun jälkeen etenee riippuen päivästä millon tilattu:

 • Maanataina tai tiistaiaamupäivän tilaus pakataan aikasintaan tiistaina.
 • Tiistai illan ja keskiviikko aamun tilaukset pakataan aikaisintaan keskiviikkona.
 • Keskiviikko illan, torstain ja perjantai aamun tilaukset pakataan aikaisintaan sunnuntaina.
 • Perjantai illan, lauantain ja sunnuntain tilaukset pakataan aikaisintaan tiistaina.

Koska meillä ei vielä ole maksupainikkeita, jatketaan kuitin kanssa säheltämisellä. Jos tilaaja maksaa omalta tililtään tilauksen, eli maksaja ja tilaajan nimi on sama ei tilausnumeron laitto maksutietoihin ole pakollista. Nordean asiakkaiden ei kannata laittaa kuittia jos tilaaja ja maksaja vain on sama. Jos on eri, sähköpostilla ilmoitus maksajan nimestä helpottaa maksun löytymistä. Muiden pankkien kuin nordean asiakkaiden kannattaa jatkossakin lähetellä kuittia. Tai oikeastaan ei tarvi kuittia, riittää kun kopioit maksutiedot sähköpostiviestiin. tiedot on riittävät jos arkistointi tunnus näkyy.

2 Responses to “Uudistuksia taas luvassa”

 1. Heidi Veikkola kirjoitti:

  Moi!

  Noi selkokieliset käyttäytymisohjeet eri viikonpäiville oli tosi hyvät! Tietää kuinka jatkossa täsmäyttää tilaukset, niin ei tarvitse istuskella niillä tulisillä hiilillä…

 2. Kia kirjoitti:

  Joo, niin sen olisi tarkotus. Mutta joudun kyllä hiukan siirtämään alkua. Katsotaan ensin miten käy postin hintojen (niiden pitäisi tippua toukokuun alussa), muutetaan vasta kun on tiedossa miten käy, jos hyvin käy voidaan tiputtaa tavallisiakin lähetyskuluja. Eli viikko eteenpäin, sitten näkee missä mennään.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.