Mä petän mun helmiä… (massa laku ohje)

Aina välillä kaipaa vaihtelua, jaksaa entistä innokkaammin helmeillä kun tekee välillä jotain muuta. Kovin kauas ei mun syrjähyppyni mene, mutta polymeerimassat on se mun toinen juttuni. On kai jäänyt traumoja lapsuudesta, oon kolmas lapsi, mun perintömuovailuvahat oli jo valmiiksi harmaaruskeita möykkyjä. Ensin helppo ohje kuitenkin lakritsan tekoon, on muuten kopsittu idea jostain vanhasta helmilehdestä.

Tarvikkeet tulee tässä:

Kuva on taas hyvin mun näkönen. Pidemmän päälle tämä on välineurheilua, pasta kone on ihan pakollinen hankinta jos massoista yhtään innostuu, ekassa kokeilussa sen voi korvata kaulimella. Mutta pidemmän päälle pastakone on hankinta jota ilman ei voi olla. Sitten mulla on tossa tollanen pikkunen neliömuotti, sillä saa helposti saman kokoisia paloja paineltua. Oon huomannu ettei tässä lajissa voi olla tarpeeksi erillaisia muotteja ja leikkureita, niinkun sanoin, välineurheilua. Sitten mulla pari kaakelia, jotka on valkoisia joten ei oikeen erotu kuvasta. Massoista irtoaa väriä esim pöydän pintaan ja kaakelin pinta on helppo pitää puhtaana. Sitten tuossa on massaa, tarkemmin sanottuna cernittiä. Älä osta cernittiä jos et omista pasta konetta, cernittiä tarvii työstää paljon että sen saa notkeaksi, katoon, fimoon ja premoon verraten cernit on miten sen sanoisi… surkeeta. Kuvasta puuttuu korupiikit.

Sitten hommiin. Kuten sanoin, massa värjää joten työskentele vaaleasta tummaan, eli tässä tapauksessjärjestys on valkoinen, vaaleanpunainen, musta, ja kaakelin päällä. Ensin massa siis pehmitetään notkeksi. Käsin veulaamalla, tai sitten pastakoneella. Jälkimmäinen on huomattavasti nopeampi tapa. Notkea massa vedetään lopulta levyksi, minä siis pastakoneella, paksuutena joko 1 tai 2. Levystä leikellään neliöitä.

Kun kaikkia kolmea väriä on tarpeeksi neliöinä aletaan kasata. Eli pohjalle mulla meni valkoinen, sitten musta. Mustaan painoin korupiikin. En siis vaan laittanut päälle, vaan piikki on painettu massaan, silmukan tarkotus olisi ankkuroida piikki tukevasti massaan. Vaaleanpunaisen laitoin pääälimmäiseksi, eli tuohon päälle.

Sitten valmiit lakut uuniin. Paketissa lukee paistohjeet, vaihtelee hiukan massojen välillä. Noin 120astetta ja 30min, suunnilleen.

Uunissa kovetut lakut odottelee koruiksi pääsyä… Tähän asti osallisina oli molemmat tytöt, lakut onnistuu pienempien lasten kanssa siis. Ainoa “ongelma” on että lakut ovat tosi aidon näköisiä, nuoremmalle sain painottaa ettei maista. Ja raskaana oleville projektia en suosittele, alkaa heti tehdä mieli lakritsaa. Koska meillä oli vime viikonloppuna menoja, oli tytöt mummulla yökylässä. Kiitoksena mummulle viimisen lomaviikonlopun käytöstä lasten hoitoon vietiin mummulle sitten yhdessä askarrellut korvikset ja kännykkäkoru jotka näytti tälle:

One Response to “Mä petän mun helmiä… (massa laku ohje)”

  1. Mimi kirjoitti:

    Aivan ihania lakuja ja muita juttuja! Nyt munkin on pakko kokeilla fimomassaa – tähän asti olen arkaillut tuota kotiuunissa paistamista. Mä teen varmaan helmiä!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.